30.6.09

senang dan susah

selama nie korang pernah terfikir tak, bila kita senang dan happy ada tak sebelum nie kita menangis? Dan, bila kita susah dan sedih ada tak sebelum ni kita gelak tawa riang? Aqu selalu terfikirkan cemtu... Bila gelak lelebih misti aqu fikir, pasni nak sedih pasal ape yep? Bila sedih dan nangis aqu akan fikir, pasni harap2 akan hal yang boleh aqu seronok... korang penah tepikir tak? saja tanya...

23.6.09

syoknya!

arini aqu happy sangat sebab: 1. Arini adalah hari ke-30 taun my hubby.. pagi2 lagi aqu dah nyanyi happy bday kat dia ehehe! 2. Masa pegi kafe aqu jumpa kak asma (dulu satu opis lama) 3. ni yang paling besh, aqu jumpa x-boss aqu yg paling rapat skali! hehe! dia pon tekejut kenapa aqu ditukarkan kat sebelah kompleks sedangkn aqu cuma mintak sekitar kompleks tmpat lama aqu.. mebi dia rasa bersalah gak kut sebab dia yang suh aqu mintak tukar.. aqu percaya what goes around comes around. what you give, you get back. aqu redha segala yang berlaku.

22.6.09

ku relakannya sayang...

huih tajuk novel sgt hehe!
start ari ahad sampi ari kames my hubby p outstesen hukhuk!
dan aqu merelakan dia p sebab urusan mencari calon kedua kerja huhu!
Hari Khamis sampai hari Sabtu lepas Mak, Bapak, Chik dgn Mama datang umah..
Syokla family datang umah sebab takyah main masak-masak .. kalo tak, sunyi jer kan...
dan rasanya tak lambat lagi untuk aqu ucapkan "Selamat Hari Bapa" kepada semua lelaki yang bergelar bapa. Aqu dah wish, peluk n cium bapak aqu ari sabtu. Kiranya in advance la sebab hari tersebut jatuh pada hari ahad.
Arini ingat nk p merambu dengan yasmin..
Mebi g alamanda ja kut huhu!

19.6.09

Uh-Oh!

alamak! mak! ya tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Mak aqu pong dah ada blog sendirik. Dengan ini, aqu perlu dan mistilah berlagak seperti seorang anak perempuan yang sopan lagi santun seperti di bawah kerana akan diperhatikan dari masa ke semasa.

ayu dan sopan tak aqu skang? huhu!

15.6.09

halo

Sekarang aqu sgt sukak gilak sama ini lagu. Jom kita kita nyanyi sama-sama!
Halo
Beyonce Knowles
Remember those walls I built?
Well, baby they are tumbling down
And they didn't even put up a fight
They didn't even make a sound
I found a way to let you in
But, I never really had a doubt
Standing in the light of your halo
I got my angel now It's like I've been awakened
Every rule I had, you break it
It's the risk that I'm taking
I ain't never gonna shut you out! Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby, I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby, I can feel your halo
Pray it won't fade away I can feel your halo
I can see your halo
I can feel your halo
I can see your halo
Halo, ooh ooh..... Hit me like a ray of sun
Burning through my darkest night
You're the only one that I want
Think I'm addicted to your light
I swore I'd never fall again
But this don't even feel like falling
Gravity can't forget
To pull me back to the ground again It's like I've been awakened
Every rule I had, you break it
It's the risk that I'm taking
I'm never gonna shut you out! Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby, I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby, I can feel your haloI pray it won't fade away I can feel your halo
I can see your halo
I can feel your halo
I can see your halo
Halo, ooh ooh.....
I can feel your halo
I can see your halo
I can feel your halo
I can see your halo
Halo, ooh ooh.....
Halo, ooh ooh.....
Halo, ooh ooh, ooooh........ Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby, I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby, I can feel your halo
I pray it won't fade away I can feel your halo
I can see your halo
I can feel your halo
I can see your halo
Halo, ooh oooh.......
I can feel your halo
I can see your halo
I can feel your halo
I can see your halo
Halo, ooh oooh.......

11.6.09

bosan

Ya. Aqu bosan sekarang nie.

8.6.09

mari berjoging!

tajuk xleh blah! Dalam pukui 3++ td, aqu n 2org kawan telah berjoging dari parcel C ke B.. joging bukan sebab suka2 tp atas urusan kerja. Aqu n kwn sorg tuh hanya bodyguard jer ehehe! Mula-mula p atm dulu cucok duit, pastu bayaq duit neseri. Yasmin nmpak aqu trus dtg kat aqu. Maybe dia ingat aqu nk amek dia kot. Pas setel duit neseri, Yasmin nanges2 xmo turun... Alahai, sedey nya aqu tengok dia time tuh. kalo la aqu bole bawak Yasmin ikot skali huhu! Then, terus gerak ke B5. Dah tawaf naik turun bangunan B5 tuh, singgah gi cafe B2 basah tekak jap.. Lepak dalam 15min baru gerak balik p C3 huhu! Pas berjoging tadi, barulah bdak2 nie tau selama nie camtuh la aqu jalan pegi balik keja huhu!

5.6.09

it's Friday! yahuu!

slalunya kalo ari jumaat aqu akan lepak2 kat alamanda, kali ni aqu n kawan beronggeng kat Jusco Equine Park. aktiviti kali ni adalah menjadi kanak2 riang. mula2 kami main ping pong angin, pastu aqu main time crisis II. Tapi aqu lebih prefer time crisis III sb game tu lg besh.. Then, kami p main games kat dalam jusco lak. Kat situ aqu main Dance Dance Revolution. Game nie mmg aqu paling suka sebab main smbil exercise. Then kami main jurassic park; tembak2 dinosour n lastly, game precussion master. Game ni pon aqu suka sebab bole main precussion ala2 pro gitew ehehe! Balik tu bungkuih kfc.. smpai opis pon just nice utk solat. walla! pandai aqu set timing ehehehe! Malam nie plan balik johor sb kenduri kawen baik hubby ari ahad nie.. aqu n yasmin folo jer ar...

4.6.09

saya budak baru

Assalamualaikum! Buat kali pertamanya, inilah blog pertamaku.. besa la kn, umah baru nie xsempat nk deco lg.. bila2 aqu free, aqu tmbah accesory okeh. anyway, thanx for visiting my blog!