30.8.12

kenaper? tak percayerr??

aritu aqu, isham n adam p amik yasmin kat taska. pastu, masa tengah panggil yasmin tu, ada la budak ni tegur kami....

isham: (panggil yasmin kat pintu skola)
budak: ni papa?? ni mama??
aqu:  ha ah ni la mama n papa
budak: mama? papa? (sambil point jari kat kami)
isham: mama n papa la.. nape? (sambil tengok kat mak budak tu)
mak budak: dia tanya tu cam muda sangat nak jadi mama n papa
aqu n isham: o0ooo.. (dalam hati masing-masing kembang semangkuk hahahahaha!)

situasi seterusnya kat opis isham. dia kena ot pastu dah abih, pegi kat tempat dia jap sebab nak shut down pc suma.. kebetulan kat area tu ada sorang opiser ni dah nak balik, then isham kenalkan dia kat aqu. dah setel suma nak balik, opiser tu lalu belakang kami then bagitau, "korang ni tak nampak cam laki bini la".


^___________________________________________________________________^

15.8.12

9.8.12

Barketh Asrin

huiii....

minggu depan dah nak raya naa...

tapi tu la...

taun ni tak berapa rasa nak raya laa....

sronok tengok kawan-kawan dan sahabat handai soping-soping....

aqu taun ni memang bersederhana jaa...

taun ni pon memang 98% iftar di romah

bersilat silambam kat dapoq jaa.

cuma ritu ja bukak posa kat uma norma...

ada gak hari-hari yang kami bukak posa kat luaq

tapi balik rumah dulu

batai posa kat rumah, solat magrib baru keluaq

tapi kat mamak ja makan nasik kandaq

tak pon roti canai banjir kuah kambing

hui sedap wo0!


nama kedai dia adalah tajuk entri ini.

kot-kot la sapa pi putra perdana kan

kedai dia kaler kuning.

try teh ais dia.

tau hampa tak makan kambing walaupon kuah ja kan huhu

ishhhhh

dok tringat2 la roti canai itew.

dengan teh ais dia kaw sekaw2nya....

okla aqu stop dulu kang ada yang posa yangyuk lak

bahahahahaha!!