19.12.11

Anak-anakku sayang... Kalaulah mama boleh pilih

Anakku…
Apabila mama boleh memilih
“Apakah mama berbadan langsing atau berbadan besar kerana mengandungmu?”,
Maka mama akan memilih mengandungmu..
Kerana dalam mengandungkan mu merasakan keajaiban dan kebesaran Allah,
Sembilan bulan nak…
Engkau hidup di perut,
Engkau ikut kemana-mana mama pun pergi,
Engkau ikut merasakan ketika jantung mama berdetak kerana kebahagiaan,
Engkau menendang rahim mama ketika engkau merasa tidak selesa,
kerana kecewa dan berurai air mata. 

Anakku…
Bila mama boleh memilih
”untuk mama berjuang melahirkanmu”,
Maka mama memilih berjuang melahirkanmu..
Kerana menunggu dari jam ke jam,
minit ke minit kelahiranmu,
Adalah seperti menunggu memasuki salah satu pintu syurga,
Kerana kedahsyatan perjuanganmu untuk mencari jalan keluar ke dunia sangat mama rasakan,
Dan saat itulah kebesaran Allah menyelimuti kita berdua,
Malaikat tersenyum diantara peluh dan erangan rasa sakit,
Yang tak pernah dapat mama ceritakan kepada sesiapa pun,
Dan ketika engkau hadir,
tangismu memecah dunia.
Saat itulah…
saat paling membahagiakan
Segala sakit & derita hilang melihat dirimu yang merah,
Mendengarkan ayahmu mengumandangkan azan,
Kalimat syahadat kebesaran Allah dan junjungan kita Rasulullah di telinga kecilmu.

Anakku…
Apabila mama boleh memilih
“apakah mama tidur lena, atau harus bangun tengah malam untuk menyusuimu?”,
Maka mama memilih menyusuimu,
Kerana dengan menyusuimu
mama telah membekalkan hidupmu dengan titisan-titisan dan tegukan-tegukan yang sangat berharga,
Merasakan kehangatan bibir dan badanmu di dada mama
dalam pelukan mama,
Adalah sebuah rasa luar biasa yang orang lain tidak dapat rasakan.

Anakku…
Bila mama boleh memilih
“duduk menonton tv atau duduk di lantai menemanimu menempelkan puzzle”
Maka mama memilih bermain puzzle denganmu.

Tetapi anakku…
Hidup memang pilihan…
Jika dengan pilihan mama,
engkau merasa sepi dan merana,
Maka maafkanlah nak…
Maafkan mama…
Maafkan mama…
Percayalah nak,
mama sedang menyempurnakan puzzle kehidupan kita,
Agar tidak ada satu keping pun bahagian puzzle kehidupan kita yang hilang
Percayalah nak…
Sepi dan ranamu adalah sebahagian duka mama
Percayalah nak…
Engkau adalah selalu menjadi belahan nyawa mama…

15.12.11

carpool

hehe!

masuk arini dah ari ke-2 aqu carpooling denga puan Norma Ali.


tapi tujuan utama kami bercarpooling ni bukan la sebab nak elakkan kesesakan lalu lintas


atau nak jimatkan bajet


tapi sebenaqnya, the main reason adalah pasai deni













alolo~!


sinyum sinyum jea dia kannn?


tapi bila letak dalam carseat


beliau totally berubah cemni







tak aman hokeh nak drive keta!
ni suma isham punya pasai!



sebok nak pi kursus huh!



oleh sebab itu, aqu lantas mengajak cik netaff join bercarpooling


tapi apakan daya, kekangan waktu dan beberapa sebab yang tak dapat dielakkan


makanya, terpaksalah aqu mengganggu hidop pn Norma Ali.


hehe! tapi ok gak kan


idokla aqu ni cam pompuan saiko bawak keta.


ha la, anak high pitch


maknya pon sama naik kennnnnnnnn


dengan yang si sulung sebok dok tanya itu ini
dengan yang kecik dok buat sora soprano, alto, alejandro


tidakkah mamanya akan sama naik???



huhu!



oleh itu, aqu menyeru kepada orang ramai:


::googled pic::


 hehehehehe!

6.12.11

Adam Muqris Most Favorite Pose While Breastfeeding

ecececehhhhhh!

speaking london tuu! hehe!

saja la nak share kat ampa semua

antara posisi adam muqris masa tengah nyusu

ni ha cemni...


*


*


*


*


*

*

*

*

*

*

*



sejibik cemni. tapi yang lagi best tu, yang gambaq last tu memang peberet dia.

tapi posisi cemni masa aqu tengah baring.

sib baik aqu ni tilam vono.


haha!