31.12.09

Happy 2010!

tadi aqu bengang skang dah cool as cucumber gitew
tahniah la kat pa2 gomen sekalian atas kenaikan pangkat kita...
aqu harap tahun baru ni dapat memberi sinar harapan baru untuk aqu
supaya lebih maju ke hdapan.
antara tahun2 yang lain, tahun ini cabaran dia ada skit lain juga..
antaranya:
~ aqu ditukar ke kompleks yg aqu xmintak.aqu mmg tanak komplex ni sb route nk ke rumah jauh n su bila aqu tunjuk surat permohonan n highlite kompleks yg aqu nak, kerani tersebut tekejut beruk. ini adalah kerana beliau mengutamakan rakan2 beliau dahulu. sudahnya, yg bujang senang dpt tukar kat komplex yg aqu nk, n aqu terpaksa ulang-alik komplex sb jauh dari yasmin.

~ jbtn bru aqu yg agak tunggang langgang.  bayangkan kat cni ramai giler makcik2 n pakcik2 yang servisnya hanyalah pada jbtn ini. malah, mereka bangga tidak bertukar. bagi aqu, better tukaq opis so that dpt environment baru n selain tidak menyusahkn org lain. bayangkan add emel yang @ itu masih dipanggil alias. sadis....

~ aqu dipulaukan sebab diorg ingat aqu tukar jbtn kerana bermasalah. sedangkan aqu hanya menyahut cadangan ketua jabatan aqu. mmg frust! bygkan aqu takdak pc selama 6bln. gila kn?

~isham sakit dada smpai msuk hospital. doc detect lemah jantung. appoinmnt dgn pakar adalah taun depan. so, tatau status terkini.

~ bln 10, ada sikit sinar kgembiraan bila aqu dipinjamkan ke unit lain. pegawai kat unit tersebut sangat menjaga kebajikan staf. so, aqu dapatla pc, nametag, tanda nama kat partition... alhamdulillah...

apa yang penting, apapon yang terjadi,  aqu happy sebab masih ada keluarga tersayang di sisi yang selalu menyokong aqu dari segi moral n kewangan hehe!

BENGANG HAKU!!!

kenapakah di hari terakhir taun ini aqu bengang?

meh aqu jawab:

ini adalah disebabkan seorg makhluk allah yg buat kijer cam tapa hikpik!!
dah la tepon xreti nk jawab pehtu servis lembab nk mampos!
tak reti ka nk wat keja leklok ha????
aqu mmg tak leh masuk ar gan mamat sekoq nih!
tak penah aqu keja gan org2 yang sebegini ropa. plg2 busuk opis lama pon tak penah la steruk nie.
this is WORST than ever.
mmg bole menang award servis paling busuk yang pernah aqu trima.
ingat ni zaman 80an ka haa?
ni dh zaman milenium tau dak!
kang aqu repot kang bru hg tau!

JUST WAIT N SEE

29.12.09

kerja

minggu ini adalah minggu kembali ke kerja hakiki untuk aqu.
minggu ni ja la.
so, selama 4 hari ni (jumaat ni kn cuti) aqu adalah personal assistant yang sejati.

so taun depan, tengokla cemana nasib aqu plak....
haih~~

21.12.09

happy birthday girl!

it's yasmin nasuha's 2nd birthday!
kejap je dah 2 tahun.
rasa cam bru beranakkan dia smalam hehe!

*the sweetest moment ever*
bila kali pertama dengar suara yasmin yang baru keluar dari perut,
bila kali pertama tengok yasmin senyum,
bila kali pertama yasmin minum susu mama,
bila tengok yasmin lena sambil sengih,
bila kali pertama tengok yasmin mengeliat  sambil menguap,
bila kali pertama yasmin sebut "mama"

dan skarang dah bole berlari, bole makan sendiri,
dah kenal kartun, dah pandai nak cantek2
dah pandai bercakap, membebel dan bagitau something excited sampai mama n papa letih nak melayan yasmin hehe!

apapon, mama doakan yasmin yang terbaik untukmu sayang....
happy birthday sayang!

16.12.09

kad aqu hilang :(

yep.
kartu atmku telah kehilangan.
ni suma gara-gara yasmin yang suka kemaskan wallet aqu.
malehnya nak pi bank.
masuk kali ni, dah 4 kali hilang.
ic aqu lak dh hilang 3 kali.
so, belakang ic aqu jadi la 03.
korang misti tak pasan ic korang masih 01 kan? ala yang 84****-07-5****-01.
aqu punya spesel punya sebab kehilangan.

sekian.

14.12.09

kopi ais.. sedap~!!

ada apa dgn kopi ais??

ini kerana aqu adalah tringin kopi ais yang pekat dan sedap itew!

adehla, kenapakah aqu begini rupa? owh, ini adalah dugaan org berpuasa ya kawan2. GANTI PUASA ya. tuhan bagi cuti masa bulan posa aritu maka marilah kita cover balik. korang dh ganti ker blum? baik ganti awai2. skang pon maghrib masey awai kn. bole bukak posa cepat sket ehehe!

dan arini gak aqu bole lupa unit baru aqu n unit blakang buat pot luck dan aqu bole lupa langsung tentang itew n terus memasang niat untuk ganti posa arini.. sorry la hema. aii tau yuu yang beria nk wat pot luck ni kn? ehehe!

oh, perut ku mula testing lagu keroncong utk ani.. skang bru pkui 1.30pm.. lg 5++ jam tuh..
farehah, i noe yuu ken du it!
chaih! cm budak2 la plak! :p

8.12.09

weekend

cuti sabtu ahad yg sepatutnya dinikmati bersama keluarga terchenta telah diisi dengan bengkel tatacara perolehan kat melaka. kenapa plak seorang PA kena p bengkel tersebut??
ini adalah kerana tugas hakiki aqu telah bertukar dari seorang yang setia dan berusaha kepada seorang pembantu tadbir kewangan. ya peeteekew ya kawan2.. tp aqu masih dibayar sebagai seorang PA. ok, abaikan bab tu.

So, ari jumaat kmi btolak dari putrajaya ke mlaka dari pkui 3pm. sepatutnya sampai mlaka dlm pkui 5++. tp driver bus yg eksen itu telah bawak kami ronda2 sekitar bandar mlaka itu kerana beliau tatau jalan. tu la pepatah melayu dh kata, malu bertanya sesat jalan. check in hotel dlm pkui 6 ptg dan bilik aqu di tingkat 20. view yang cantek. bole tgok menara taming sari, eye on melesia n sea view. not bad la kn.. mlm ni ada taklimat dan bengkel terus  start mlm tu smpi pkui 11++. abeh je klas trus naik bilik utk solat isyak n besiap sedia utk naik flight ke copenhagen.

keesokan paginya, pas sarapan klas pon start cam besa. abih klas trus g lunch. hotel ni menghidangkan makanan yg bole2 je la lauk dia. kalo kat melaka nih, utk hotel murah tp rasa berbaloi aqu rekemen hotel seri melesia yang kat ayer keroh tuh. makanan dia banyak, pastu dessert dia lak ada banyak kueh nyonya. baru la mashuk gitew kan. yela, baru la rasa bebetui dok kat melaka haa... cuma seri melesia kena naik tangga tp ok wut leh eksesais huhu.. untuk aktiviti petang lak, mostly diorg g bandar hilir g soping manakala aqu n roomate telah melakukan aktiviti merendamkan diri kat swiming pool.. walopon kolam kat ctu 8 kaki dlm (dlm giler tuh) pakaian t-shirt dibolehkn. tp aqu masih berbikini tp kat dlm la.. kat luar pakai shirt la ehehe. bru je nk menunjukkan skil kebolehan berenang aqu ini, tiba2 angin sepoi2 xreti bahasa telah melanda! tegedik2 tegedik2 kami menggigil ketaq2. sejuk giler! pastu panas balik. pastu berangin balik.. aqu rasa cam awan n matahari tgh gadoh kot. ala cm crita dongeng kanak2 tuh, perlawanan awan n matahari.. awan eksen dengan matahari konon dia yang power.. nk crita lg maleh la, kalo hangpa tau baguih la. kalo tatau p la tanya sesapa.. tak pon tanya kak yong. utk mereka yg lahir zaman 80-an tau la kot sapa kak yong tu ha..

malam tu lak, ada penyampaian sijil oleh pengarah bhgn so dlm pkui 9 dh abih. yg lain skali lg smbung soping. aqu maleh la nk soping2 nie. nak2 kat mlaka. aqu rasa apa mlaka ada sama ja dgn kl. sb aqu penah beli blacan kat kedai bwh umh aqu, blacan tu made in mlaka.. aktiviti mlm tu aqu kuar jap g kedai serbaneka betui2 kat dpn hotel. kali ni aqu rasa angin menang sb kuat giler angin masa tuh. dh beli brg (aqu xbeli pon, ikut ja) naik hotel balik, tgok cerekarama pehtu tgok nemo.. smbil tgok nemo aqu msg2 hubby. smbil msg2 tu aqu telah berenang2 skali dengan bapak nemo utk cari nemo...

hari ahad pagi, klas ada satu lg n dh lunch n packing barang, trus check out dlm pkui 1.30pm..  smpi opis tepat2 jam 4pm. my lil' yasmin apo lagi tak berenggang dgn aqu smpi tgok upin&ipin pon dia tetido smbil menggentel tlinga mama dia yang chomey ini...

30.11.09

slamat raya aji

selamat ari raya aji!

arini dh start keja dh tp yg aqu maleh tuh, virus sesema n demam tlah menyerang aqu!
malasssss gilerrssss arini la weh nk p kija..
tp okla kn sb dosa kecik aqu terhapus la sket kn eheheh!

alamak! isok aqu start keja pkui 7.30am.. malehnya!!

6.11.09

tenkiu!

Aqu nk ucapkan terima kasih kat suma yang telah ucapkan hari jubli perak kat aqu dlm sms, fb, fs, depan mata dan lain2 media.. tenkiu ye!

Tahniah aqu ucapkan kat hidd, kak ct rafidah dan ibu2 yang telah selamat lahirkan baby anda.. selamat bersengkang mata hehe!

tahun ni gak ramai artis2 yg melahirkan baby: rita rudaini, linda jasmin, lisdawati ramai lg ar..

ni yg aqu jeles nie... bila jumpa memember misti tanya bila nk tmbh 1 lg....

meh sini nk habag,

"aqu kena rehatkan rahim aqu at least 4 tahun"

kenapa yerp???

sebabnya adalah: nt aqu crita la.. tgu je ye..

suspen je kn kn kn kn??? huhu!

5.11.09

Happy bday to me!

Today is my bday!

Wut? It's just number anyway... happy jubli perak to me! huhu! Baru la setaraf dgn TV3 gitew... oso setaraf dgn Jusco Selection haha!

handsome and the beast

ni bukan crita disney's Beauty and the beast tapi handsome and the beast..

cmni critanya:

ada infomer nie (aqu namakan dia cikpuan C) tgh berbalas msg.. dh setel balas-balasan, dia msg aqu lg bgtau:

"lupa nk gtw ko ada membe ku junior gk dak poli gak xyahla ak gtw sp dia kutok ko dlm ym kt aku. Nk tglak aku bc. Dia xtw ko pnh seopis ngn aku. hehe"

aqu yg agak sedikit tkejut, bls msg tnya sapa dia dak junior tersebut? sb setau aqu, aqu xdela rapat dgn mana2 dak junior.. kalo ada pon, aqu rasa yg rapat gan aqu adalah sorg yg agak warak.. instict aqu rs cam bukan budak itew.. So, cikpuan C pon bls pertanyaan aqu...

"Xyhla tw t ngamok plak. Yg pting aku xle bla dia kta cian laki ko dpt bini beast. Siot jeh. Bwk byk bsabr la. Ada musuh upanye"

aqu sdikit menyirap la gak kn.. tetiba ajer naik crita pasai aqu. pehtu nk ksiankn somi aqu lakk..  lalu aqu pon menelepon husband aqu yang ensom itew di kala beliau sdg berOT di opis..

beast: sayang, i ni beast kerr? (nada manja2 sedey gitew)
en ensom: takla.. kenapa? sapa bgtau u cenggituh? (nada sayang tp smkin marah membara)
beast: cikpuan C gtau.. dia kata tgh men ym dgn junior maner tah, pehtu dia kata bdak tu yg bgtau..
en ensom: sayang, apa nama bdak tu? bg number dia! meh i basuh sket.. sesuka ati nk kaco umahtangga org!
beast: i taktau sapa dia sb cikpuan C xgtau..
en ensom: bg number cikpuan C tuh! (kemarahan meluap2)

taktau la apa yg hubby ckp dgn cikpuan C... tp cikpuan C tlah msg aqu..

"Mem ak xptot gtw ko td. Soryla. Dhla jgn cengeng. Td ko gk ckp ko xksh org ckp pe. Dgki je sme 2 Ko sbr eh. Dugaan sme 2"

aqu bls,

"lantak la.. dorg jeles kot.. dun wery k. aqu tarak hal pnya"

dia msg lg;
"Hehe. Ok la cm2. Nmpk en ensom syg ko kn. Ttp kes k.. cian ko. Ak jd sba slh la bl en ensom nk col dia. No dia pn aku xde"

Cenggitu la stori Handsome and the Beast.. finally, they live happily ever after...

-The End-

16.10.09

dh lama dh...

dah lama dah tak mengemas... udah bersawang rumah aqu ini ya...
besa la aqu xdak kemudahan cam korang.. anytime anywhere je bole update kan..

untuk memulakan proses ngemas rumah ini, jom lihat apa aktiviti yg telah aqu lakukan slama beberapa hari ini. cekidaut yol!

Jamuan raya kat bangunan baru

::ni masa open house jabatan kat bangunan baru P4::


::makcik ni pon nk begambo gak::


pastu selang 2minggu gitu kot, aqu jadi urusetia untuk taklimat yg dianjurkan oleh unit aqu, so tau2 je la kalo jd urusetia nie, bosan ya amat yol!

::ni antara seni yang aqu hasilkan atas sebab keboringan yg amat sangat::


::aqu yang kebosanan::



dua ari pas kursus, ada jamuan lg...
::antara makanan yg ado::



::ni plak makanan yg aqu n frenz amek. bukan aqu je taw!::


::sambil makan sambil posing gitew!::


::duit raya pon ada jugak.. keless gitew kan bg duit raya kat bapak2 n mak2 budak::



::sgt sedap hingga meninggalkan 'anak tiri' kat ctu::



sekian update dari aqu...

24.9.09

Raya

Selamat Hari Raya!
tahun nie kami raya kat Kota Tinggi, Johor..
btolak dlm pkui 4++ pagi gitu laa. Kalo ikut plan nk btolak pkui 3am, tp idokla smpat..
pas amik han kat seksyen 4, trus zzasss btolak...
smpi kg dlm pkui 8pg gitu antar han dulu..


1st n 2nd raya, beraya dgn adik-bradik ipar. belah hubby aqu pnya adik-bradik 9 org tuh blum lg masuk mak pak sdara.. 3rd raya, bru la beraya gan memember laks.. tp 2 umah je hehe! 4th raya lak turn balik penang! sonok makk tau! skali lg,kalo ikut schedule, nk btolak paling lewat 7.30am tp akhirnya btolak pkui 11am huhu!

toll dari kulai ke bkt tambun adalah RM83.50 ka 85.30 gituh la konpius la makk!
setelah menempuh hujan panas jalan jem akhirnya smpi umah dlm pkui 7.30pm.. ok wat xdpt btolak pkui 7.30am dpt la smpi 7.30pm.. paham dak? xpaham buat2 paham yep!

dan di kesempatan ini, aqu ingin menjemput kenkorang skalian dtg la umah mak aqu untuk majlis melantak dan mentekedarah selain mencekik rumah terbuka seperti berikut:

tarikh:  25.9.2009 (Jumaat)
Masa:  lepas org abeh smayang jmaat smpai la tamat waktu maghrib)
bertempat di: 28, LORONG NIRWANA 6, TMN NIRWANA, ALMA, BKT MERTAJAM, PENANG.

xder majlis mana pon tp ada la makan2 sket...

datang jgn xdatang!


-Salam Lebaran buat semua-

7.9.09

yAwn~~!

saya sangat mengantok skrang nie.

syoknya dapat guling2 jd couch potato smbil nonton tv smbil goyang2 kaki.

layan nigella ka, jamie ka takpon crita omputeh atow crita p.ramlee...

ngantuk ni misti pasai penangan nasi briyani ayam masak merah tgahari tadi.

fyi, aqu dh smbut raya.  tapi rasanya isok dh bole sambung posa balik kut.

jangan marah haaa... tuhan lebih sayangkan wanita dari laki-laki ya...
huhu!

2.9.09

teringin la pulop!

Tiba-tiba arini aqu teringin kek cempedak hasil buatan mak.. uhuhu! sedap woo.. lebih2 lagi kalo mkn tgh2 panas. peh! terangkat weh! ini adalah kerana mak aqu buat kek ni masa aqu kat penang... tringat2 bau dia..

Semalam lak tingin kurma telur.

huhu! ngalahkan org pegnen lak yep!

30.8.09

balik utara sat

salam semua! sori la lama giler xupdate crita. Sebab musabab aqu xupdate tuh, nenanti la aqu crita naa...

okeh, skang aqu dok ada kat penang nih. aqu balik penang sebab taun ni raya kat selatern, maka bulan posa kat penang. kami slalu gilir cenggitu la.. adil & saksama. omputeh kata, fair and square gituh haa..

okla, aqu chow dulu sb manyak menda nk wat nie.. kalo ada kesempatan lagi aqu updet la yerp kalo x, tunggggguuuuuuuuuuuuuuuuu 2188x okeh..

babai!

3.8.09

kosong

kengkawan sekalian, buat masa ini aqu masih dalam kebuntuan. oleh itu, blog ini akan cemni saja sehingga ke satu tarikh yang akan datang. jadi kalo aqu rajin aqu akan update citer. kalo tak korang tunggu sajalah. Sekian, terima kasih.

30.6.09

senang dan susah

selama nie korang pernah terfikir tak, bila kita senang dan happy ada tak sebelum nie kita menangis? Dan, bila kita susah dan sedih ada tak sebelum ni kita gelak tawa riang? Aqu selalu terfikirkan cemtu... Bila gelak lelebih misti aqu fikir, pasni nak sedih pasal ape yep? Bila sedih dan nangis aqu akan fikir, pasni harap2 akan hal yang boleh aqu seronok... korang penah tepikir tak? saja tanya...

23.6.09

syoknya!

arini aqu happy sangat sebab: 1. Arini adalah hari ke-30 taun my hubby.. pagi2 lagi aqu dah nyanyi happy bday kat dia ehehe! 2. Masa pegi kafe aqu jumpa kak asma (dulu satu opis lama) 3. ni yang paling besh, aqu jumpa x-boss aqu yg paling rapat skali! hehe! dia pon tekejut kenapa aqu ditukarkan kat sebelah kompleks sedangkn aqu cuma mintak sekitar kompleks tmpat lama aqu.. mebi dia rasa bersalah gak kut sebab dia yang suh aqu mintak tukar.. aqu percaya what goes around comes around. what you give, you get back. aqu redha segala yang berlaku.

22.6.09

ku relakannya sayang...

huih tajuk novel sgt hehe!
start ari ahad sampi ari kames my hubby p outstesen hukhuk!
dan aqu merelakan dia p sebab urusan mencari calon kedua kerja huhu!
Hari Khamis sampai hari Sabtu lepas Mak, Bapak, Chik dgn Mama datang umah..
Syokla family datang umah sebab takyah main masak-masak .. kalo tak, sunyi jer kan...
dan rasanya tak lambat lagi untuk aqu ucapkan "Selamat Hari Bapa" kepada semua lelaki yang bergelar bapa. Aqu dah wish, peluk n cium bapak aqu ari sabtu. Kiranya in advance la sebab hari tersebut jatuh pada hari ahad.
Arini ingat nk p merambu dengan yasmin..
Mebi g alamanda ja kut huhu!

19.6.09

Uh-Oh!

alamak! mak! ya tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Mak aqu pong dah ada blog sendirik. Dengan ini, aqu perlu dan mistilah berlagak seperti seorang anak perempuan yang sopan lagi santun seperti di bawah kerana akan diperhatikan dari masa ke semasa.

ayu dan sopan tak aqu skang? huhu!

15.6.09

halo

Sekarang aqu sgt sukak gilak sama ini lagu. Jom kita kita nyanyi sama-sama!
Halo
Beyonce Knowles
Remember those walls I built?
Well, baby they are tumbling down
And they didn't even put up a fight
They didn't even make a sound
I found a way to let you in
But, I never really had a doubt
Standing in the light of your halo
I got my angel now It's like I've been awakened
Every rule I had, you break it
It's the risk that I'm taking
I ain't never gonna shut you out! Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby, I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby, I can feel your halo
Pray it won't fade away I can feel your halo
I can see your halo
I can feel your halo
I can see your halo
Halo, ooh ooh..... Hit me like a ray of sun
Burning through my darkest night
You're the only one that I want
Think I'm addicted to your light
I swore I'd never fall again
But this don't even feel like falling
Gravity can't forget
To pull me back to the ground again It's like I've been awakened
Every rule I had, you break it
It's the risk that I'm taking
I'm never gonna shut you out! Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby, I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby, I can feel your haloI pray it won't fade away I can feel your halo
I can see your halo
I can feel your halo
I can see your halo
Halo, ooh ooh.....
I can feel your halo
I can see your halo
I can feel your halo
I can see your halo
Halo, ooh ooh.....
Halo, ooh ooh.....
Halo, ooh ooh, ooooh........ Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby, I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby, I can feel your halo
I pray it won't fade away I can feel your halo
I can see your halo
I can feel your halo
I can see your halo
Halo, ooh oooh.......
I can feel your halo
I can see your halo
I can feel your halo
I can see your halo
Halo, ooh oooh.......

11.6.09

bosan

Ya. Aqu bosan sekarang nie.

8.6.09

mari berjoging!

tajuk xleh blah! Dalam pukui 3++ td, aqu n 2org kawan telah berjoging dari parcel C ke B.. joging bukan sebab suka2 tp atas urusan kerja. Aqu n kwn sorg tuh hanya bodyguard jer ehehe! Mula-mula p atm dulu cucok duit, pastu bayaq duit neseri. Yasmin nmpak aqu trus dtg kat aqu. Maybe dia ingat aqu nk amek dia kot. Pas setel duit neseri, Yasmin nanges2 xmo turun... Alahai, sedey nya aqu tengok dia time tuh. kalo la aqu bole bawak Yasmin ikot skali huhu! Then, terus gerak ke B5. Dah tawaf naik turun bangunan B5 tuh, singgah gi cafe B2 basah tekak jap.. Lepak dalam 15min baru gerak balik p C3 huhu! Pas berjoging tadi, barulah bdak2 nie tau selama nie camtuh la aqu jalan pegi balik keja huhu!

5.6.09

it's Friday! yahuu!

slalunya kalo ari jumaat aqu akan lepak2 kat alamanda, kali ni aqu n kawan beronggeng kat Jusco Equine Park. aktiviti kali ni adalah menjadi kanak2 riang. mula2 kami main ping pong angin, pastu aqu main time crisis II. Tapi aqu lebih prefer time crisis III sb game tu lg besh.. Then, kami p main games kat dalam jusco lak. Kat situ aqu main Dance Dance Revolution. Game nie mmg aqu paling suka sebab main smbil exercise. Then kami main jurassic park; tembak2 dinosour n lastly, game precussion master. Game ni pon aqu suka sebab bole main precussion ala2 pro gitew ehehe! Balik tu bungkuih kfc.. smpai opis pon just nice utk solat. walla! pandai aqu set timing ehehehe! Malam nie plan balik johor sb kenduri kawen baik hubby ari ahad nie.. aqu n yasmin folo jer ar...

4.6.09

saya budak baru

Assalamualaikum! Buat kali pertamanya, inilah blog pertamaku.. besa la kn, umah baru nie xsempat nk deco lg.. bila2 aqu free, aqu tmbah accesory okeh. anyway, thanx for visiting my blog!