31.12.09

Happy 2010!

tadi aqu bengang skang dah cool as cucumber gitew
tahniah la kat pa2 gomen sekalian atas kenaikan pangkat kita...
aqu harap tahun baru ni dapat memberi sinar harapan baru untuk aqu
supaya lebih maju ke hdapan.
antara tahun2 yang lain, tahun ini cabaran dia ada skit lain juga..
antaranya:
~ aqu ditukar ke kompleks yg aqu xmintak.aqu mmg tanak komplex ni sb route nk ke rumah jauh n su bila aqu tunjuk surat permohonan n highlite kompleks yg aqu nak, kerani tersebut tekejut beruk. ini adalah kerana beliau mengutamakan rakan2 beliau dahulu. sudahnya, yg bujang senang dpt tukar kat komplex yg aqu nk, n aqu terpaksa ulang-alik komplex sb jauh dari yasmin.

~ jbtn bru aqu yg agak tunggang langgang.  bayangkan kat cni ramai giler makcik2 n pakcik2 yang servisnya hanyalah pada jbtn ini. malah, mereka bangga tidak bertukar. bagi aqu, better tukaq opis so that dpt environment baru n selain tidak menyusahkn org lain. bayangkan add emel yang @ itu masih dipanggil alias. sadis....

~ aqu dipulaukan sebab diorg ingat aqu tukar jbtn kerana bermasalah. sedangkan aqu hanya menyahut cadangan ketua jabatan aqu. mmg frust! bygkan aqu takdak pc selama 6bln. gila kn?

~isham sakit dada smpai msuk hospital. doc detect lemah jantung. appoinmnt dgn pakar adalah taun depan. so, tatau status terkini.

~ bln 10, ada sikit sinar kgembiraan bila aqu dipinjamkan ke unit lain. pegawai kat unit tersebut sangat menjaga kebajikan staf. so, aqu dapatla pc, nametag, tanda nama kat partition... alhamdulillah...

apa yang penting, apapon yang terjadi,  aqu happy sebab masih ada keluarga tersayang di sisi yang selalu menyokong aqu dari segi moral n kewangan hehe!

BENGANG HAKU!!!

kenapakah di hari terakhir taun ini aqu bengang?

meh aqu jawab:

ini adalah disebabkan seorg makhluk allah yg buat kijer cam tapa hikpik!!
dah la tepon xreti nk jawab pehtu servis lembab nk mampos!
tak reti ka nk wat keja leklok ha????
aqu mmg tak leh masuk ar gan mamat sekoq nih!
tak penah aqu keja gan org2 yang sebegini ropa. plg2 busuk opis lama pon tak penah la steruk nie.
this is WORST than ever.
mmg bole menang award servis paling busuk yang pernah aqu trima.
ingat ni zaman 80an ka haa?
ni dh zaman milenium tau dak!
kang aqu repot kang bru hg tau!

JUST WAIT N SEE

29.12.09

kerja

minggu ini adalah minggu kembali ke kerja hakiki untuk aqu.
minggu ni ja la.
so, selama 4 hari ni (jumaat ni kn cuti) aqu adalah personal assistant yang sejati.

so taun depan, tengokla cemana nasib aqu plak....
haih~~

21.12.09

happy birthday girl!

it's yasmin nasuha's 2nd birthday!
kejap je dah 2 tahun.
rasa cam bru beranakkan dia smalam hehe!

*the sweetest moment ever*
bila kali pertama dengar suara yasmin yang baru keluar dari perut,
bila kali pertama tengok yasmin senyum,
bila kali pertama yasmin minum susu mama,
bila tengok yasmin lena sambil sengih,
bila kali pertama tengok yasmin mengeliat  sambil menguap,
bila kali pertama yasmin sebut "mama"

dan skarang dah bole berlari, bole makan sendiri,
dah kenal kartun, dah pandai nak cantek2
dah pandai bercakap, membebel dan bagitau something excited sampai mama n papa letih nak melayan yasmin hehe!

apapon, mama doakan yasmin yang terbaik untukmu sayang....
happy birthday sayang!

16.12.09

kad aqu hilang :(

yep.
kartu atmku telah kehilangan.
ni suma gara-gara yasmin yang suka kemaskan wallet aqu.
malehnya nak pi bank.
masuk kali ni, dah 4 kali hilang.
ic aqu lak dh hilang 3 kali.
so, belakang ic aqu jadi la 03.
korang misti tak pasan ic korang masih 01 kan? ala yang 84****-07-5****-01.
aqu punya spesel punya sebab kehilangan.

sekian.

14.12.09

kopi ais.. sedap~!!

ada apa dgn kopi ais??

ini kerana aqu adalah tringin kopi ais yang pekat dan sedap itew!

adehla, kenapakah aqu begini rupa? owh, ini adalah dugaan org berpuasa ya kawan2. GANTI PUASA ya. tuhan bagi cuti masa bulan posa aritu maka marilah kita cover balik. korang dh ganti ker blum? baik ganti awai2. skang pon maghrib masey awai kn. bole bukak posa cepat sket ehehe!

dan arini gak aqu bole lupa unit baru aqu n unit blakang buat pot luck dan aqu bole lupa langsung tentang itew n terus memasang niat untuk ganti posa arini.. sorry la hema. aii tau yuu yang beria nk wat pot luck ni kn? ehehe!

oh, perut ku mula testing lagu keroncong utk ani.. skang bru pkui 1.30pm.. lg 5++ jam tuh..
farehah, i noe yuu ken du it!
chaih! cm budak2 la plak! :p

8.12.09

weekend

cuti sabtu ahad yg sepatutnya dinikmati bersama keluarga terchenta telah diisi dengan bengkel tatacara perolehan kat melaka. kenapa plak seorang PA kena p bengkel tersebut??
ini adalah kerana tugas hakiki aqu telah bertukar dari seorang yang setia dan berusaha kepada seorang pembantu tadbir kewangan. ya peeteekew ya kawan2.. tp aqu masih dibayar sebagai seorang PA. ok, abaikan bab tu.

So, ari jumaat kmi btolak dari putrajaya ke mlaka dari pkui 3pm. sepatutnya sampai mlaka dlm pkui 5++. tp driver bus yg eksen itu telah bawak kami ronda2 sekitar bandar mlaka itu kerana beliau tatau jalan. tu la pepatah melayu dh kata, malu bertanya sesat jalan. check in hotel dlm pkui 6 ptg dan bilik aqu di tingkat 20. view yang cantek. bole tgok menara taming sari, eye on melesia n sea view. not bad la kn.. mlm ni ada taklimat dan bengkel terus  start mlm tu smpi pkui 11++. abeh je klas trus naik bilik utk solat isyak n besiap sedia utk naik flight ke copenhagen.

keesokan paginya, pas sarapan klas pon start cam besa. abih klas trus g lunch. hotel ni menghidangkan makanan yg bole2 je la lauk dia. kalo kat melaka nih, utk hotel murah tp rasa berbaloi aqu rekemen hotel seri melesia yang kat ayer keroh tuh. makanan dia banyak, pastu dessert dia lak ada banyak kueh nyonya. baru la mashuk gitew kan. yela, baru la rasa bebetui dok kat melaka haa... cuma seri melesia kena naik tangga tp ok wut leh eksesais huhu.. untuk aktiviti petang lak, mostly diorg g bandar hilir g soping manakala aqu n roomate telah melakukan aktiviti merendamkan diri kat swiming pool.. walopon kolam kat ctu 8 kaki dlm (dlm giler tuh) pakaian t-shirt dibolehkn. tp aqu masih berbikini tp kat dlm la.. kat luar pakai shirt la ehehe. bru je nk menunjukkan skil kebolehan berenang aqu ini, tiba2 angin sepoi2 xreti bahasa telah melanda! tegedik2 tegedik2 kami menggigil ketaq2. sejuk giler! pastu panas balik. pastu berangin balik.. aqu rasa cam awan n matahari tgh gadoh kot. ala cm crita dongeng kanak2 tuh, perlawanan awan n matahari.. awan eksen dengan matahari konon dia yang power.. nk crita lg maleh la, kalo hangpa tau baguih la. kalo tatau p la tanya sesapa.. tak pon tanya kak yong. utk mereka yg lahir zaman 80-an tau la kot sapa kak yong tu ha..

malam tu lak, ada penyampaian sijil oleh pengarah bhgn so dlm pkui 9 dh abih. yg lain skali lg smbung soping. aqu maleh la nk soping2 nie. nak2 kat mlaka. aqu rasa apa mlaka ada sama ja dgn kl. sb aqu penah beli blacan kat kedai bwh umh aqu, blacan tu made in mlaka.. aktiviti mlm tu aqu kuar jap g kedai serbaneka betui2 kat dpn hotel. kali ni aqu rasa angin menang sb kuat giler angin masa tuh. dh beli brg (aqu xbeli pon, ikut ja) naik hotel balik, tgok cerekarama pehtu tgok nemo.. smbil tgok nemo aqu msg2 hubby. smbil msg2 tu aqu telah berenang2 skali dengan bapak nemo utk cari nemo...

hari ahad pagi, klas ada satu lg n dh lunch n packing barang, trus check out dlm pkui 1.30pm..  smpi opis tepat2 jam 4pm. my lil' yasmin apo lagi tak berenggang dgn aqu smpi tgok upin&ipin pon dia tetido smbil menggentel tlinga mama dia yang chomey ini...