27.6.11

cemana nak slowkan bunyi freestyle?

kawan-kawan, saya baru dapat idea nak slowkan bunyi FS ;)


berikut adalah cara-caranya:

1st step:  Lekatkan tape kat lubang charger.  make sure battery dah charged ye puan-puan. pastikan lubang tersebut ditutup sepenuhnya. nanti kalo nak charge battery, cabut je tape tu then pakai tape baru ;)



Next step, terbalikkan pam cam kat bawah nie...



pastu letak la fs puan-puan dalam almari ke, balut dengan tuala tebal ke ataw cara saya tersendiri; letak kat celah paha. cuma pastikan posisi pam dalam keadaan terbalik dan berdiri.


Cubalah!


Happy Breastfeeding! ^_^

21.6.11

jawatan kosong

::klik untuk lebih besar::

19.6.11

weekender

okeh.


aritu ada cakap balik penang kan.


ni nak hapdet gambaq.


layan la...


ari sabtu tu, pi kenduri my best fren, Didiey.



::semoga kekal hingga akhir hayat::

Pehtu pi singgah minum kat belakang umah dia, ada pantai...

::mama kena buli dengan si adam::


::min dengan papa::





Malam lak, pi singgah umah kakak aqu. Sebelum tu, singgah makan kat kedai. dia belanja. Skang dia dah tak main masak-masak sebab tengah pregnen. baru lagi kandungan dia...




::ni dah kat umah dia::



The next day, nak balik dah. tapi singgah dulu kat kenduri dua pupu aqu. nama dia amirah.  misi dia ni. tengah stadi lagi kat Masterskill.


::newly weds::
 Oleh sebab ingat nak singgah sat saja, aqu cuma pakai baju biasa jea... sampai dalam pukui 12 cemtu. tapi masa kami sampai pengantin pon dah nak sampai. jumpa ramai adik-bradik sampai dah macam family reunion lak hehe!



::budak-budak la yang paling sronok kan::

::meet my Bapak::

::3 Generasi::

::Wan, Opah and the Cucus::

::Makcik Ana, Sari and Adam::

::ehem.. pemilik blog coklat lover::







RINDUKAN PENANG!!!

16.6.11

result

aritu penah crita pasai exam yasmin kan?



semalam dah dapat result.



wat du yu ekspek?



dah la 5 ari jawab peksa



tu pon skip 1 paper




sebab balik penang. ngee~



lantakla kan




takat budak umo 3 taun nak jawab peksa



cam nonsense lak.




dulu 3 taun mama dok disuap nestum dengan air glukos lagi oleh Arwah Tokwan.



skang budak 3 taun sebok duk dalam kelas dah huhu




pastu semalam isham pi amik yasmin



dapat call dari dia, bagitau yang yasmin





dapat nomot 3 dalam kelas dia.




tu dia!



tu tara tak jawab 1 paper



huhu!



tahniah buat yasmin.



nak adiah?



tunggu dah skolah nanti




baru ada ganjaran




hiks!




takat skola tadika ja-pi-em (sebutan yasmin) takyah la kut




dah slalu kot bagi adiah kat dia



heeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!

13.6.11

susu ibu vs. susu formula

*entri ni bertujuan untuk menaikkan semangat para ibu-ibu dan bapa-bapa sekalian. bukan nak mengkondem sesapa pon. terima kasih.


8.6.11

fun facts on breastfeeding

‎"Tahukah anda bahawa bayi menggunakan 44 otot semasa menyusu dengan ibunya berbanding 4 otot ketika menyusu dari botol? Ini menyebabkan bayi yang menyusu susu ibu lebih cepat bercakap, berpusing, meniarap, merangkak & seterusnya bertatih dan berjalan" (sumber: mingguan wanita)

did u know u can burn up to 600 calories per day just by breastfeeding? equivalent to a 2hrs aerobic workout!

A newborn baby has only three demands. They are warmth in the arms of its mother, food from her breasts, and security in the knowledge of her presence. Breastfeeding satisfies all three ;)


Breastmilk is always fresh, perfectly clean, and is just the right temperature!


Breastfeeding is a great way to save money and spend time with your little one :)


Talking to my baby and smoothing his hair while he breastfeeds ALWAYS brings up the best smiles & coos :)


Milk productions works according to "supply and demand". The more your baby nurses, the more milk you produce.

The less breast milk a mom has in her breast, the higher the fat content will be. That helps baby feel full!



Happy Breastfeeding! ^_^

6.6.11

Peringatan buat para isteri

 
 
Copy paste dari group Kump. Ibu-ibu Menyusukan
 
Salam.. cume nak kongsi dgn ibu2 di sini selepas melihat episod Imam Muda minggu lepas.. kdg2 perceraian berlaku bukanlah disebabkan oleh si suami,tp disebabkan oleh si isteri.. Kita manusia nie xsempurna.. tp kite boleh berusaha mencari kesempurnaan, kdg2 bahagia. syg tue xdtg kt kita sbbnye bak kate slh sorg imam muda, klu kite nk syg itu dtg pada kite, kite syg ALLAH dulu, baru syg tue dtg pada kite..sebagai isteri, REDHA ALLAH TERLETAK PADA REDHA SUAMI

Isteri juga mempunyai peranan terhadap suaminya. Antaranya ialah:

1. Mentaati dan menjaga maruah suami
2. Memenuhi kehendak suami pada bila-bila masa jika ingin menyetubuhinya selagi dibenarkan oleh syara'.
3. Menjaga maruah diri sewaktu di hadapan suami ataupun semasa ketiadaan suami
4. Membelanjakan harta suami dengan jalan yang baik
5. Tidak keluar rumah tanpa keizinan suami
6. Tidak menceritakan kelemahan suami kepada umum
7. Menghormati dan memberi taat setia kepada suami sebagai ketua keluarga.

Pesanan sy kpd semua dan juga diri sy.. terlajak perahu boleh diundur,terlajak menaip di laman sesawang, even didelete masih bole dijejak... sekian...~
 
 --Peringatan khas untuk aqu
 

3.6.11

entri khas untuk pengarah drama/filem

untuk pengarah2 yang mau cari pelakon pregnen tapi tak pregnen tapi nak nampak real, sila kontek facebook saya wokey! link ada kat sebelah nun --->>

1.6.11

adui

takleh tidoq lak.


nantok.


tapi mata takmo tidoq.


ish mata ni kan...


giget kang baru tau



tadi baru hapdet twitter.


dari taun brapa tah dah ada twitter.



rasanya dari 2009.



sampai la skang ni taun 2011,




baru ada 5 tweet....




sedeh!


kalo rasa nak folo meh la




search farehah84




maleh nak link la




okla, nak tengok babytv





kut-kut la bole sambung tidoq balik huhu




p/s: gas abih!!! kunun nak buat potluck untuk isok =_="



pukul 2am td duk masak nasik untuk adam. skali keluaq angin ja.


sib baik ada rice cooker yang ditambah ciri-ciri masak porridge.




transfer to rice cooker and switch to porridge mode.


me?





still tak nantok lagi ................................