29.11.10

unwell

sminggu dah aqu tak hapdet. bukan malas tapi sebok giler. ni suma gara-gara opis aqu nak kena odit. tapi yg aqu tak paham tu, taim tu la officer suma baru kelam-kabut nak tengok fail la, nak rombak fail la padahal odit lagi beberapa ari ja. sampai aqu kena bawak balik keja buat kat umah, tido pukui 3.30pg. start rabu lepas, aqu keja sampai malam. kames tu aqu kena bawak adam pi opis sebab dia nyusu. ari jumaat aqu tak keja malam sebab diarahkan datang keja ari sabtu n ahad. tapi jumaat malam tu adam dah start ada hingus n hidung tersumbat. dia menangis menjerit-jreit sebab takleh benafas. tak penah dia nanges skuat tu. ksian kat dia.

ari sabtu pagi tu lepas buat brekpes, mandikan budak-budak pegi opis lagi dengan adam skali. buat keja sampai pukui 4pm++. tapi tu pon 4-5 kali la jugak isham call tanya bila nak balik huhu. ari ahad lak sambung buat keja kat umah. dalam pukui 1230pm baru pi opis balik tapi sat ja sebab nak anta fail. pastu konon nak release tension kat jusco cheras slatan tapi rasa tak sedap badan. tekak rasa perit sangat. malam tadi pon adam meragam. so arini aqu on leave sb tak leh nak bangun. mata ni memang tak terbukak. sedaq-sedaq ja isham n yasmin dah besiap. tu la crita pagi tadi. okla nak masak daging masak kicap sat. kalo aqu rajin aqu apdet lg ya.

22.11.10

perawan selamanya...

hehe! tajuk takleh blah!

alkisahnya masa aqu baru naik keja aritu, aqu sembang-sembang la dengan akak cleaner seksyen aqu. nama dia yana dan berasal dari jakarta. dah kawen dengan orang sini dan ada anak sorang...

kak yana:  anak lelaki perempuan?

aqu: laki kak

kak yana: normal kah?

aqu: tak. operate la kak. baby tanak keluar =(  betambah buncit lagi la perut saya ni kak

kak yana:  anak yang pertama pon operate jugak ya?

aqu: yea kak

kak yana: tak apalah.. masih perawan. perawan selamanya!

aqu: yeke kak?? tapi kalo normal pon, makan jamu bole ok balik kan?

kak yana:  memang makan jamu bole ketat tapi udah tak sama


so kepada mereka yang operate tu janganla bersedih-sedihan kalo ditakdirkan czer.. ada hikmah sebalik kejadian.. yippie! kepada yang normal juga jangan la besedih jugak sebab aqu nak sangat cemana  rasa push baby, cemana rasa besalin smbil suami kat sebelah bagi dorongan n cemana rasanya keadaan orang sekeliling memberi kata-kata semangat untuk push n cemana rasa puas lepas tengok baby keluar...

21.11.10

adehla weh!

hari ni dah ada kat putrajaya dah. bertolak pukul 10.30 pagi tadi. sampai tol bangi pukul 3pm pastu terus pi pekena cendol pak li ngan makan mee kari n isham makan laksa.
 ni nak bagitau masa raya haji aritu kat kampung, henpon aqu ilang weh! bengang giler ah! abih segala kenangan dari sebelum kawen sampai branak 2. dah la tu present isham masa aqu beranak yasmin =( memang aqu tak halal la dunia akhirat. sepanjang aqu pakai henpon tak penah la ilang. sebab aqu tukar henpon pon kalo wosak ja.

::sebijik cam tepon aqu cuma kat bawah tu ada mulut sket::

pic googled
 
kalo elok lagi memang aqu pakai sampai lunyai la. selagi bole cakap n sms selagi tu la henpon tu setia dengan aqu. yang buat aqu lagi bertambah bengang tu henpon aqu tu kena curi dengan orang yang beraya kat umah mak mentua aqu. bukan nak menuduh tapi sebelum tepon tu ilang, kredit banyak lagi wo0.. ada laa dalam rm26 hengget (bagi korang sikit kut tapi bagi aqu banyak sebab bole betahan sampai sebulan tuu) pastu aqu assumed mungkin isham tersilap letak kat memana sebab dia yang the last person yang pegang tepon tu sebab aqu mintak tolong dia reply mesej bos aqu. dah puas cari satu umah, hantar mesej kat adik bradik lain k0t-kot la bebudak cam yasmin ataw sepupu dia tengah main-main pehtu termasuk dalam beg mak bapak dorang ke tapi tetap hampa sebab diorang cakap memang tader pon.
the next day tu cam baru teringat nak call Digi centre mintak block kan number aqu. dah blocked suma aqu tanya credit balance aqu tau tinggai brapa hengget??? RM 0.09 sen. 9 sen! 9 SEN weh!!!! memang konfem orang yang hambek tu syok giler bergayut-gayutan kannn??! ko tak geram kerrr???! memang bongokla orang yang hambek tuh! aaaarrrggghhhhh!!!!!! terkoban henponku di raya korban... chaitt!

16.11.10

hehe!

sorryla, bukan takmo hapdet tapi tiap kali nak hapdet singgah blog orang ni dulu, pehtu tengok crita orang kat blog ni plak pehtu trus out. abih terus niat di hati nak hapdet huhu..

okla, meh nak crita sket..

aritu bawak adam muqris pi check up 2 bulan. berat dah 6.4kg.. sikit lagi mau sampai garisan kuning iaitu obes. tapi nurse ada cakap tak perlu risau sebab fully breastfeeding huhu lega sket.. dah check suma bagai kena cucuk lak.. kali ni cucuk adam tak nanges pon fuh lega hehe...

3 hari pastu aqu start masuk keja balik =(  serius blurrrr giler aqu sampai nama officer pon bole tetukar haha!

tu jea kut nak apdet.
malam ni gerak balik johor. kali ni turn raya haji lak kat sana dan di kesempatan ini aqu ucapkan selamat hari raya haji!

12.11.10

di suatu malam yang hening, papa berjimba dengan kawan beliau, mama blog-walking bersama anak-branak...

Mama:  min nak tengok katun ke? nak tengok citer pe?

yasmin: eerrrr... nak tengok cinter (citer) ponpob (spongebob)

Mama:  ponpot? pompot tader la.. kiter tengok citer fukuchan k (kebetulan Fukuchan baru start)

yasmin: mama, cinter sepukuchan (sambil tunjuk tv)

Mama: fukuchan la

yasmin: sufuchan

Mama: bukan, fukuchan

yasmin: sepukuchan

Mama: -tepuk kapla-

11.11.10

SAYA YANG BOTAK (tapi dah ada rambut sket2 dah weehee!)






im back guys!!

woohoo!!!

lama giler tak hapdet. rinduuuuunyaaaaa!! ok sebab musabab aqu terpaksa menghentikan kejap kat dunia blog ni adalah kerana aqu tertinggal laptop!! duh! camno la leh tetinggal benda yang sangat penting ini??! haih! baru anak 2 dah terlupa itu ini...

arini aqu dah start keja. mak aqu tolong jaga adam untuk 2 ari ni. next week, the whole week aqu cuti jaga adam lak. then, minggu satu lagi ibu ani lak tolong jagakan. pastu masuk bulan disember baru bole antar pi neseri huhu.

kat opis lak, aqu still blurrrr lagi. cemana nak foward call la, pick up call la aiyo! nama pegawai2 kat cni pon aqu terlupa huahuahua! sedeyh!!

okla, nanti aqu free aqu updet lagi wokey