10.3.14

Adam Muqris' 4th visit to paed

yeehuu!

selamat tahun baru!

huahuahua! konon nak freeze blog sat dalam masa setahun tapi kali ni nak kena hapdet gakla sebab nanti bole track down adam punya visit ke paed kan huhuhu~


sebelum itu,

Hasbunallah wa ni'mal wakeel  #DoaUntukMH370





oklah,

apoimen sepatutnya bulan September 2013, tapi aku ada kursus ka apatah, tunda bawak ke Disember 2013. hujung tahun kan sebok ka cemana, tunda ke bulan Februari 2014.

pehtu cemana ka, aku lupa exact tarikh untuk februari, kebetulan pulak buku temu janji adam HILANG!!!!

GRRRRRRrrrrr!!!!

aku call hospital nak tanya bila tarikh adam kena pi hosp, misi tu kata dalam appoiment list, tadak nama adam untuk bulan Februari.  Ni misti depa buat walk in punya appoiment *tarik rambut* >w<

so, dapatlah tarikh baru 5 Mac 2014.

hari tu, kami cuti kecuali Min sebab dia adalah bersekolah.

lepas antaq Min, truih shoot pi hospital serdang. sampai dalam pkui 8++ gak laa...

tunggu punya tunggu, pehtu pi klinik pakar kanak-kanak, tunggu lagi.

pehtu kena amik berat n bp, tunggu lagi.

akhirnya, dipanggil jugak nomot.

kali ni doc pompuan.

scan punya scan, nasib la adam behave. sebelum tu doc tanya "nak bg ubat tidur tak? kang dia gerak2 kang susah"

huiiiiih! memang taklahhhhh. adam, good job sebab behave!! *clap*clap*

so, dah check suma doc bagitau lubang dia kecik.. tapi




TAPI

injap dia nampak jatuh skit :((

doc bagitau sesiap maybe need to be fixed.

just berjaga-jaga ja laa.. cuma efek dia nak teruk amik masa yang lama dan takkan nampak melalui mata kasar. hanya melalui scan saja yang boleh nampak.


1 lagi doc pesan mintak jaga gigi dia leklok sebab once kalo ada infection kat gigi boleh berjangkit ke jantung :((

next appoinment, next year.