27.6.10

korang pernah terpikir tak crita doraemon ada ending???


 sepanjang 25 tahun 7 bulan aqu idup, tak penah lansung aqu terpikir yang doraemon akan ada ending sampai la aqu tengok sendiri kat tiubkau. masa aqu skola dulu komik-komik doraemon tu siap wat koleksi lagi ok. tapi ntah mana pi tah suma komik-komik tuh. sedey giler ending dia (buat yang memang sayang kat doraemon la).  tapi ni versi komik sebab tak animated lg... agaknya kalo dh di animated-kan misti lagi sedey :(


 

amacam, sedey kann??  ending dia memang best lah akhir kata!

24.6.10

tahniah!

aqu nak ucapkan tahniah kepada mereka:

1.  tahniah kepada ct nurhidayah yang telah selamat melahirkan baby boy seberat 2.41kg di spital selayang pada 22.6.10

2.  tahniah kepada kawan-kawan yang telah selamat melansungkan perkahwinan (salleh-member poli, yus-member skola menengah, nazri-member skola rendah)

3.  tahniah kepada kak hasemah yang telah selamat menyambut menantu (sorry tak pegi sebab org yang satu opis dengan kak shima telah terlupa akan kenduri anak akak. melepas makan nasik kenduri wuwuwu)

4. tahniah kepada pa-pa yang telah mendapat gaji tertunggak selama setengah tahun (aqu xdapat lg.. ha korang, pe lg, open table la huhu)

5.  dan tahniah kepada 1.2 penjawat awam yang telah dapat gaji pada hari ini dengan ucapan selamat membayar hutang piutang anda

akhir kata tahniah n congratz!!

p/s: tahniah jugak buat isham kerana telah secara rasminya berumur 31 tahun. tahniah! tahniah!

22.6.10

apa?

tak menda nak post la...

tapi untuk tidak menghampakan para pengikut aqu dan silent readers yang setia menjenguk blog aqu yang tak seberapa neh, meh la aqu crita sket...

aqu dapat ni pagi tadi...

::ferrero rocher sebijik dgn hershey's 2 ketui::

ni pon dapat dari oficer yang telah bercuti ke langkawi. terima kasih tuan. nanti tuan pi la bercuti lagi ye. leh dapat free lagi. tapi tuan beli laa baaanyaaakk sket dari ni huhu

20.6.10

petang ahad yang malasss....

yasmin: mama, mama nak epal tak?

mama: nak nak

yasmin: ok, nanti papa potong eh?

papa: sapa potong??

yasmin: papa potong epal

*

*

*

*

*

*
5 minit kendian....

*

*

*

*

*

*

*

*



yasmin yang conquer okeh!

18.6.10

ari jumaat kat opis

assalamualaikum...

hari jumaat hari ini adalah minggu ke-2 aqu kat seksyen baru. dan setiap ari jumaat 8.30pg, opis kami akan buat bacaan al-quran kendian tafsir dan ulasan serta huraian oleh pegawai-pegawai kat bilik mesyuarat.. masa 1st week dulu, tuan timbalan ada cakap yang dia dah servis kat seksyen ni 6 tahun dan dia tak kesah kalo dia tidak ditukarkan kemana-mana pon sebab dia rasa bersyukur dia dan kami semua ni antara yang terpilih sebab bekerja dengan menggunakan agama islam. dia pon cakap "cuba bayangkan cemana dengan orang lain yang terpaksa bekerja berdepan dengan rasuah, bapak ayam dan jenayah setiap hari.." (lebih kurang cemtu la ayat dia) dan aqu juga bersyukur kerana sepanjang 5 tahun bekerja, inilah kali pertama diadakan majlis cemni pada pagi hari yang mulia. alhamdulillah syukur... dulu masa prektikal kat Tabung Haji Butterworth, stiap pagi akan buat morning prayer.. bercakap masa prektikal dulu, masa itulah aqu rasa insaf dan diberi hidayah.. masa itu jugak la aqu start pakai tudung.. no more afro, punky walopon still layan lagu-lagu headbanging.. layan lagu je pon kann.. staf-staf kat sana sumanya dah haji dan hajah cuma ada sorang ja belum haji sebab dia baru lagi.. dan dorang semua gelarkan aqu hajah kecik hehe.. sebelah tabung haji ada tabung haji travel yang mana banyak uruskan perjalanan untuk umrah selain negara2 lain.. so, air zam-zam tu mmg senantiasa ada.. mungkin itu jugak salah satu sebab keinsafan melanda diri.. masa aqu prektikal sana 6 bulan, mmg tengah sibuk untuk urusan haji cuma kalo up sket prektikal 8 bulan sempatlah hantar jemaah naik kapal terbang.. tapi apakan daya, rejeki ku tidak kesampaian.. tapi sempatla baca buku pasal haji ni, yang mana ada ditunjukkan sejarah menunaikan haji sebelum adanya tabung haji.. orang dulu2 kan susah, so diorang gadaikan tanah pusaka untuk tunaikan haji. dah la naik kapal, 3bln kalo tak silap baru sampai mekah. tu belum lagi yang meninggal kat atas kapal sebab kesejukan bila malam, kepanasan siang hari. ada juga gambar2 jenazah yang meninggal sebab jambatan runtuh semasa melontar.. tapi skang jambatan tu dah upgrade dah.. dah buat secara bertingkat..

tu je la nak crita.. kalo ada lagi aqu sambung k..

16.6.10

itam manis, itam manis yang itam manis pandang tak jemu, pandang tak jemu, yang itam manis pandang tak jeeemuuu

aqu heran btoi la dengan memember x-opismet aqu skang ni..
apsal dorang suma tukaq wajah kepada itam manis?
adakah kerana yang itam manis pandang tak jemu??
ini adalah kerana kak az, panjang, shima mia dan ady telah menukarkan wajah mereka yang sebelum ini berwarna-warni telah bertukar menjadi warna satria baja itam...
adakah ini suatu color code?
hmmm....

eeuwwww!

2 ari aqu pegi seminar untuk PA. best la seminar tu.. enjoy gaks! tp part yang paling besh adalah kelas mekap oleh cantikdotcom. cikgu dia nama zue hashim. banyak gak la dapat ilmu permekapan ke pejabat ni hehe. dari cara-cara mencuci muka yang betui, cara sapu pelembap n sampai la kaler-kaler muka.. produk dia plak dia guna mary kay


ok tu crita besh. ni crita tak besh plak skang nak crita la prangai seorang pa dari jabatan mana tah. aqu pegi washroom sebab nak membuang bahan toksin dalam badan, tapi penuh la plak suma bilik di washroom itu. so, dalam 3min cemtu tebukak la pintu dari salah satu pintu tersebut. aqu pon meluru la ke pintu itu. skali dia keluar dia cakap, "kena angkat tisu". aqu cam blur2 sengih je la kat dia. skali aqu masuk tengok ada lapik tisu kat tempat duduk wc tu. kunun pembersih la tu. Euuuuwww! pengotoq bebetoi la pompuan ni! and she expect somebody else to cleanup for her sh*t!! PA ka tuhh? perangai srupa hapa lagiii! memang aqu geram sangat2!!! kalo aqu tak masok pon, takkan nak bagi cleaner cuci hang punya sampah kot?? very 3rd world minded la! buat malu ja! sib baik masa aqu keluar dari washroom tu dia dah tadak kalo tak aqu nak sound dia baeekkk punyaa! dan penah skali aqu pi washroom kat area cruise tasik, ada pad yg dok berdarah2 lagi ternganga kat lantai tepi wc. tu lagi mangkuk berayun punya dok ada. skali orang buat ubat kat hang tak pasai2 kena busung cheh!! kalo bab-bab pad ni plak, mak aqu memang cukup jaga. masa aqu baru 'datang' tu mak ajar suro cuci sampai bersih sampai hilang darah2 tu, pastu siap balut dengan paper lagi. kalo bole buang dalam plastik hitam. baru la hantu, jin tak mai kacau. takdak histeria2 nie.. orang nak buat pedajai pon kutip pad yang tak bersih tu laa.. so, kepada kawan-kawan sekalian, tolong la jaga kebersihan. malah bersih dan suci itu adalah salah satu dari tuntutan agama islam (betui ka ayat dia? janji paham sudaa)

13.6.10

luv this!!

i like this song! lagu ni memang menjadi sumber inspirasi buat aqu especially masa aqu tengah single mingle dulu.. love the lyric n the vid oso! jom nyanyi sama-sama ya!




When you try your best, but you don't succeed
When you get what you want, but not what you need
When you feel so tired, but you can't sleep
Stuck in reverse
When the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone, but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

High up above or down below
When you too in love to let it go
If you never try you'll never know
Just watch and learn

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Tears Stream Down Your Face When You Somthing You Can not replace
Tears Stream Down Your Face And I
Tears Stream Down You Face I Promise You I Will Learn From Mistakes
Tears Stream Down Your face And I
Lights Will Guide You Home and Ignight Your Bone Ans I Will Try To Fix You

p/s: bole tgok tak? kalo xbole click here

11.6.10

acu cuba teka apakah benda misteri ini..

kawan-kawan, tau dak ini buah apa?? rasanya sangaaaaattt masam n ada sikit rasa buah ambra (kedondong).. kalo hampa tau bagitau la kat kami.. kami tak penah tengok buah ini. terima kasih buat kak shara yang sudi berkongsi dengan kami buah ini. kami rasa skit ja adala dalam besaq gula kiub dibelah 2, tapi telompat-lompat macam kera kena minyak panas sebab amaaaattt laa masam... kawan-kawan study dulu buah ni ya...

::macam bentuk payung pon ada::

::kulit berkilat cam buah belimbing::

::bijik buah ni bulat-bulat cam taik arnab ataw kamben::

sampai sekarang dok tertanya-tanya buah apakah ini huhu.. ni kalo ngantuk ni tak payah pakai sabun letak kat mata tapi giget sket ja pehtu konfem mata tu dok tejegil-jegil ja huahuahua

8.6.10

holter

apakah itu holter?

In medicine, a Holter monitor (often simply "Holter" or occasionally ambulatory electrocardiography device) is a portable device for continuously monitoring various electrical activity of the central nervous system for at least 24 hours (modern Holters allow up to 11 days of monitoring). The Holter's most common use is for monitoring heart activity (electrocardiography or ECG), but it can also be used for monitoring brain activity (electroencephalography or EEG). Its extended recording period is sometimes useful for observing occasional cardiac arrhythmias or epileptic events which would be difficult to identify in a shorter period of time. For patients having more transient symptoms, a cardiac event monitor which can be worn for a month or more can be used.
The Holter monitor is named for Dr. Norman J. Holter who invented telemetric cardiac monitoring in 1949.[1] Clinical use started in the early 1960s.[1]
When used for the heart, much like standard electrocardiography the Holter monitor records electrical signals from the heart via a series of electrodes attached to the chest. Electrodes are placed over bones to minimize artifacts from muscular activity. The number and position of electrodes varies by model, but most Holter monitors employ between three and eight. These electrodes are connected to a small piece of equipment that is attached to the patient's belt or hung around the neck, and is responsible for keeping a log of the heart's electrical activity throughout the recording period.
Older devices used reel to reel tapes or a standard C90 or C120 audio cassette and ran at a 1.7mm or 2mm/second speed to record the data. Once a recording was made, it could be played back and analysed at 60x speed so 24 hours of recording could be analysed in 24 minutes. More modern units record onto digital flash memory devices. The data are uploaded into a computer which then automatically analyzes the input, counting ECG complexes, calculating summary statistics such as average heart rate, minimum and maximum heart rate, and finding candidate areas in the recording worthy of further study by the technician. -wikipedia.org

tadi pagi temankan husbad pi Hosp. Serdang untuk memakai menda alah ni la..
::holter monitor::

 
::lebih kurang cemni la kalo pakai tapi wire lg banyak dari ni::

macam leceh la pakai menda ni. siap ada pouch bag lagi. husband aqu dok segan nak pakai hehe.. aqu cakap kat dia kalo ada orang tanya apa menda tu cakap ja beg kencin huhuhu! lagipon 24 jam ja tak lama pon...

balik tu baru la jumpa dengan bos baru aqu. So far, dia ok aja.. peramah, baik akhir kata i loike!!  alhamdulillah, doa aqu dimakbulkan tuhan... dapat bos yang baik, tempat yang besh, persekitaran pon okay apalagi mau kan?? so farehah, mari kita bekerja dengan lebih semangat lagi ya!

4.6.10

tiada jodoh antara kita

helo kawan-kawan! dah cuti ka hehe! misti ramai dapat jemputan makan nasik kenduri di kala cuti skola ni kan? 0wh! sedap tuh!

ni nak crita pasai entri lepas. aqu masih lagi tiada jodoh dengan bos baru aqu sebab masa 1st day aqu lapor diri, dia pi kursus 3 hari kat bangi. ingatkan hari ni bole la jumpa. pagi tadi dup dap gakla 1st time nak beramas mesra, berkenal-kenalan together-gether tapi ramai officer tadak sebab ada APC. So, aqu assumed yang dia pon meramaikan menghadiri majlis tersebut. Tapi sampai la abeh waktu rehat, dalam pkui 3++ bilik dia gelap lagi. so, aqu meset dia tanya masuk tak petang ni. rupanya dia EL sebab keta dia wosak... isnin ni plak aqu cuti rehat balik Penang (yeay yeay!!) So tak jumpa la lagi.. semoga hari selasa kita berjodohan ya sayang bos. owh, dun wery, bos aqu adalah wanita seperti aqu.