27.9.11

sedih taw buat aqu lagu ni

aritu aqu ada post kat fesbuk pasai ni





sebabnya





aqu telah menengok post kat wall salah sorang kawan baik aqu.





rasanya dia baru tengok kut gambaq kawan aqu kawen aritu kat fesbuk.



ala yang dengan adam duk atas riba dia tu...



dan ya, memang aqu terasa dengan kenyataan dia tu.


awat, takleh nak habag direct ka dengan aqu? kata kawan.


kawan ka cemni??????





puncanya, dia merajuk sebab masa dia kawen dulu aqu tak pi umah dia.



tapi menda ni dah lama dah.





masa aqu tengah preknen si adam.





lama kan?




memang masa tu aqu takleh mai sebab tadak duit.





memang dok tengah kumpui duit untuk persiapan bersalin nanti.




tu baju preknen belum beli lagi.



masa yasmin pon tak banyak baju preknen.




ada la dalam 5 helai untuk buat pi keja, 2 helai untuk buat keluaq pi jalan.



skirt seketoi tu ja la yang dok ada buat pi opis n sluaq klabu buat pakai jenjalan.



kalo prasan, skirt itam n sluaq klabu tu je la aqu dok taram masa preknen =_=



masa preknen si adam ni, perut aqu jadi super besaq. compared to masa yasmin,



7 bulan pon still bole pakai baju kurung, tapi masa adam, 4 bulan suma baju kurung takleh nak pakai langsung.




kebetulan masa kenduri dia tu, memang bebetui tengah bulan.



runsing sangat masa tu. cuma aqu berharap dia paham.



rupanya tak.




bole pulak dok ngungkit.




tak suka la cemni.





aqu tak suka kalo hang dok tak puas ati kat aqu tapi duk canang-canang kat orang lain.






takleh ka call/msg/pm truih kat aqu.




bagitau perkara sebenaq.




bole aqu bagitau apa yang jadi and penyebab masalah yang aqu takleh nak mai.





senang. abih cerita kat situ ja. setel masalah.




hang happy aqu happy.



owh, yang pasai tegoq tu.




hang sebulan skali ja online, cemana aqu nak tegoq weh?



 tengok hang tak online pon.




aqu rasa aqu yang dok beria asyik tepon hang n msg, tapi ada hang nak call aqu balik?





*tarik nafasssssss, hembosssssssssss*







bagi aqu, kawan aqu adalah orang kedua lepas keluarga aqu.




tolong, kalo ada kawan-kawan yang tak suka, tak puas hati



atau apa-apa saja yang tak berkenan di hati pasai aqu,



minta tolong sesangat, bagitau direct dengan aqu.



itu ja aqu mintak.




sebab bagi aqu, kawan jugak orang terpenting dalam hidup aqu.



aqu takleh hidup tanpa keluarga dan kawan.




tolong aqu ya kawan.

25.9.11

Alhamdulillah... impian jadi kenyataan!

maleh nk crita panjang.



layan gambaq ja la naa :)






tapi gambaq tak banyak la.




huhu





::rumah tecit jaa::

::seronok maq. tak caya dah ada rumah sendiri::

::dah siap pasang gril::



pastu semalam pi melawat rumah sat.


gril dah siap pasang dah weee~


simple ja kan?



kami memang takmo yang design fancy sgt tu sebab memang nak design yang simple.


kira 'less is more' la gitew hewhewhew


kebetulan masa tengah tengok umah tu


dah jumpa dah jiran sebelah.



pasangan arifin dan sapura.


dorang pon sepasang gak anak2.


hehehe!



seronot and eksaiteddd!






tapi......





banyak lak menda nak kena tambah-tambah.



mana nak korek lak ni *gulp*

20.9.11

hepi beday sue!

dah lama dah selebret beday si Sue ni tapi baru arini nak aplod >.<

enjoice!


::naked pakloba::

::pavlova::

::the beday gal::

::ecah::

::naimi::

::us::

::me n kak shida::

::::

17.9.11

mengenali kulit dan bulu babi

ok, tadi berjalanblog.



pastu tertengok ini.





lalu pegi ke link yang telah diberi.













moga kita akan lebih berhati-hati lepas ni....

pasni mama bole rilek

weeeehooooo!!



terima kasihla kat designer ni.



memudahkan keja mama dengan banyaknya.




hanya design ni sajalah yang dapat memegang adam dengan kemas dan selamat.





dalam banyak-banyak design, yang inilah satu-satunya yang adam suka pon hehe!









::bersenang-lenang tgok babytv::

::alolo! suka ya? yang kaler oren tu dah bole adios amigos berambusss::








murah ja pon rm49 sajork!




memang recommended untuk anak-anak yang aktif juga untuk anak-anak yang suka memanjat dari walker.




legaaaaaaaaaaaaaaaa~

14.9.11

my dream guy(s)

weehehe!

tiba-tiba rasa nak kembali menjadi remaja gediks sebab ni suma jejaka pujaanku masa muda remaja hiks.


meh layan meh My Dream Guys.


tapi ni tak ikut turutan la.. ikut dan ja mana bole cekau gambaq huhu


JIM CARREY














ok. sat gambaq yang senonoh sket










::o0hhh... ~melting~::









ADAM SANDLER













BILLY JOE ARMSTRONG (GREEN DAY)


::suka masa ni. tapi skang dah kurus me doncth laik::





LEE BRENNAN (911)



::alolo so kiut::





DAVE (THE MOFFATTS)














DARREN HAYES (SAVAGE GARDEN)




::sedikit down bila dia ngaku dia adalah gay -_-::








FRED DURST (LIMP BIZKIT)





::me? ya babeh::







BLINK-182


::aqu suka depa 3 nie::






TAKUYA KIMURA










ADRIAN YOUNG (NO DOUBT)




::gambaq masa dia muda tarakla plak::



AARON KWOK








PAPA ROACH FRONTMAN (taktau lak nama dia huhu)






::skang pon dok sebok kuruskan badan. again me donch laikkk::

tu je dulu kot.

okla. nak masuk tido.

nite.



(sambil mimpikan all my dream guys :))



ALL PICS GOOGLED

12.9.11

Useful and handy information that you probably don't know

Ants Problem : Ants hate cucumbers. Keep the skin of cucumbers near the place or ant hole. 






To get pure and clean ice : Boil water first before freezing. 





To make the mirror shine : Clean with spirit 







To remove chewing gum from clothes : Keep the cloth in the freezer for an hour. 






To whiten white clothes : Soak white clothes in hot water with a slice of lemon for 10 minutes 






To give a shine to hair : Add one teaspoon of vinegar to hair, then wash hair. 






To get maximum juice out of lemons : Soak lemons in hot water for one hour, and then juice them. 






To avoid smell of cabbage while cooking : Keep a piece of bread on the cabbage in the vessel while cooking. 





To rid the smell of fish from your hands : Wash your hands with a little apple vinegar.






To avoid tears while cutting onions : Chew gum.






To boil potatoes quickly : Skin one potato from one side only before boiling. 





To boil eggs quickly : Add salt to the water and boil. 






To remove ink from clothes : Put toothpaste on the ink spots generously and let it dry completely, then wash. 






To skin sweet potatoes quickly : Soak in cold water immediately after boiling.






To get rid of mice or rats : sprinkle black pepper in places where you find mice or rats. They will run away.




source: email. 

pics: googled