20.2.13

anak demam. bila masa bole rilek, bila masa kena gelabah

Sharing is caring :)

pehni kalo anak demam check dulu suhu dia tau.

ya la, hati mak-mak ni kalo anak sakit memang susah hati kan?

so, untuk tidak tekan butang panik, marilah kita lihat suhu yang sepatutnya kita perlu risau.





15.2.13

bila perasaan itu duka

baiklah.

kalo last entri cerita suka

kali ni cerita sedey plak.

sedey sangat sebab bos kesayangan aku telah pergi tinggalkan ku

selama dekat 8 tahun keja, hanya aku ja yang dok tinggaikan bos.

tapi bila kali ni bos yang tinggalkan aku

sedey tak terkata.

tapi bos aku rilek ja

aku ja berendam dengan airmata huhu

so, aku hadiahkan kat bos ini




aku kan tangan tak berseni

so aku adalah amat bangga sebab dapat ikat reben yang sbegitu lawa cenggitu.

isi dalam dia adalah ini




::taken from here::

yang 17 punya.

actually, aku order lambat dalam selang sehari (selasa).

LC kata kalo bayaq isok dia pos tengahari tu (rabu) sebab aku nak ari kamis

and hari khamis tu last day bos aku ada kt opis.

LC ckp kalo bayaq sblum tgahari pkui 1 dia pos the same day.

so aku bayaq pagi rabu tu and dapat balasan mesej kata dia antaq 5.30pm

oklah, aku pon tak berharap sangat la bole dpt kain dlm tangan by ari khamis gak.

tup-tup, hari khamis tu dalam pkul 3.30pm dpt call dari kaunter bagitau yang ada parcel kena amik.

Alhamdulillah, sempat juga sampai hari kamis tu.

nasib la ada kotak n reben.

tak expect langsung kain bole sampai huhu

tu yang banyak bangga tu dapat ikat reben lawa cemtu hehehe! :)

terima kasih puan sebab puan sangat sporting dan antara bos yang paling beshhhhh

terima kasih untuk segalanya :')



7.2.13

bila perasaan itu suka

baiklah.

seperti yang dijanjikan pada entri lepas,

last 2 weeks (or izit 3 weeks?) weols balik kampung.

1st day pegi Johor Premium Outlet (JPO)



::taken from here::


tapi weols pegi malam, dalam pkui 8pm baru sampai.

nak usha-usha lagi, belek-belek lagi sempat masuk 3-4 kedai ja huhu

kalo hari biasa dorang tutup pkui 9pm, kalo weekends sampai 10pm tak silap.

oh ya, berhati-hati ya kalau masuk kedai-kedai yang ada jual barangan kulit

sebabnya kat kedai coach ada signage "pig skin lining".

tu antara kedai yang aku masukla... kedai lain tak sure lak.

just be careful ja la, sebelum nak sentuh tu tengok la kot-kot ada signage pig skin kan....

dah tak pasai nak kena samak huhu


2nd day tu, mula-mula pegi Legoland.

huiiiiii~! panaihnya ha hamat!

bahang dia lagi huhuhu!

tu belum lagi adam dok wat prangai

dok main ligan dengan dia ja la........

weols sempat tangkap gambaq kat entrance ja la...

since tak jadi masuk Legoland

weols pegi sini


::taken from here::



little red cube namanya.

kat puteri harbour, nusajaya.

dalam ni ada ni haa

::ada hello kitty town, little big club dengan lat's place. kredit to mommybeep::


kt sini sangatlah selesa sebab depa buat dalam bangunan.

sejukkkkk ja hehe


kat sini ada 3 jenis permainan tapi sumanya family theme park laa..

1 - hello kitty town
2 - single park
3 - little big club

kami masuk yang paling murah ja (hehehehe) iaitu little big club. sekali masuk rm50 per pax.

rega budak2 tak ingat la. ka takdak.. entah huhu!

::taken from here::

 best wo0!

ada macam-macam!

::taken from here::

yang ni 2st floor, yang 3rd floor lagi best!

::taken from here::


ada macam2 rides!

suma rides orang tua and budak-budak bole naik

cuma yang bumper car ja budak yang tinggi 110cm ke atas (kalo tak silap la) ja bole naik

memang best giler!

pehtu terjumpa ramai la plak kawan isham huhu

memang syok sangat!




::angelina ballerina. dapat tutu, headband dgn wand::




::masuk kelas ballet. sangat!::



::adam obses dengan maskot. beribu kali salam dah tu. nasib la orang tu nak layan huhu::



::cikgu mengajaq beley. tgok kaki dia. pointed giler::



::kenangan bersama bob::



::kat mc bun cafe. kelesss ibu mertuaku hehe::


Sekian cerita gumbira.

Cerita sedey next entry.

Thank You.

4.2.13

perasaan itu berbaur.....

gituuu~!

nak crita panjang-panjang tapi aku try la naa sebab skang tengah bizi ya hamat eceh!!

last 2 weeks happy sangat!

last week manyak sedey juggaa...

this week, In Shaa Allah semuanya ok saja! :)

nanti la kan ku ceritakan pada donia apa yang telah terjadi

tunggu ja la next entri naaa....

hahahaha!

jangan marahhhhhhhhhhhhhhhhh~~~~