28.4.16

mati kutu

harini kan

aku mati kutu

sebab

henpon tetinggai dalam ketaaaaaaaa

sham la dia maleh nak patah balik

nasib bek aku boleh online watsep kat pc hehehe

so tak kesah sangat la henpon ada ka dak hahaha

cumanya mati kutu

sebab 1 hari ni bos aku miting la

diskasyen laa

la pon dok tengah diskasyen

nak fesbukingggg

and ig-ingggg

huhuhuhu

rini sham drive plakkkk

lagi laa nak tunggu dia amik adam lagi

kalo henpon ada boleh gak men game ka

fb ka ig ka kannnn

okla

tq for reading my post

ngahahahaha

kbai

17.3.16

2016 - Adam Muqris' 7th visit to Paed

14.3.2016

Assalamualaikum! (fuhhhhhhh~! hembuih sawang n habukkkkk hikhok)

14hb aritu bawak adam pi check up tahunan jantung adam. kali ni check up adam min ikut sama sebab cuti skolah. sapa lagi nak jaga kan. si perantau. gitu laa..

Alhamdulillah dipermudahkan segalanya baik dari kaunter triage sampai lah klinik pakar. setel dalam pkui 10++ gitu.

check up kali ni macam biasa la buat echo. doc cuma kata lubang kecik n maintain sajork. injap pon cantik sajork.

pastu alang-alang tu buat la referral letter skali untuk dentist sama.

sebabnya nak pi check gigi budak jantung berlubang takleh sebarang buat treatment. takut luka n kuman dari luka tu akan ke tempat yang berlubang n akan kacau semua. nak plak common infection bagi budak-budak ni adalah dari gigi.

dah setel surat, pi brunch dulu. lapaqqq masing-masing hikhik

dah solosai mamam weols pi klinik kesihatan presint 9 sebab adam dah ada rekod cuma tu lah masa tu misi tak brani nak buat selagi tadak hitam putih dari pakar.

beberapa minggu sebelum jumpa paed tu gigih la tiap2 malam korek gigi dia yang berlubang nuu

makin besaq pulak la lubang dia lahaiii

so, masa kat klinik gigi tu nasib la takdak orang pon legaaaa... masa tampal pon adam diam ja hehe!

ikut sapa lagi la kan? ikut mama dia laa hehehe!

dulu masa aku umoq 6 taun pi cabut gigi depan 2 batang pon aku tak nangeh sampai masa misi tu cabut gigi dia yang kata 'aikk?' haha! ya la dah tak rasa sakit wat pa nak nangeh kan? tapi yang aku ingat, masa kluaq bilik tu nampak budak cina baya aku gak kot muka cuak giler. masa kat gate klinik marina tu nak balik dia punya menjerit aiyo0 hehehe!

okla, tu ja nak habaq.