17.12.13

misteri itu.... telah meninggalkanku.

ingat dak crita pasai ikan yang bernama misteri yang pernah ku ceritakan pada kalian suatu masa dulu?


kalo ingat baguih la.

kalo tak ingat, silalah klik kat link itu.

tau dak,

tanggal 19 November 2013, bersamaan 15 Muharram 1435 yang lalu,

dia telah pergi buat selama-lamanya.......

15hb tu ari jumaat, aku tengok dia cam biasa ja...

bagi makan, sembang-sembang skit dengan dia.

hari isnin tu aku sampai terus bagi salam kat dia.

tapi dia macam nak jauhkan diri. makin lama makin turun ke dasar.

macam seolah-olah dia takmo main, takmo makan. cam merajuk gitu.

aku tabur skit makanan kat dia, slalu dia naik la jugak jenguk apa yang ditabur tu,

tapi kali ni dia wat tak peduli ja...

aku sembang-sembang ja la macam biasa.

pehtu aku prasan cam ada sesuatu kat atas kepala dia.

cam bijik yang ada kat ikan flowerhorn.

pelik kot...

so, aku keja cam biasa la....

sebelum balik tu aku sempat tengok dia lagi.

nampak lemah jea...

aku masa tu ada la skit rasa dia nak 'pergi' tapi tak amik port pon....

sadly, the next day........





sedih giler....

aku rasa dia tunggu aku kot...

sebab dia mati tak timbul lagi means dia baru 'pergi'.

perasan dak kat muncung mulut dia tu?

bijik tu la kat kepala dia.

masa nak buang tu, 1st time aku amik dia pakai tangan (sebelum ni cuci akuarium dia pakai bekas sebab geli nak tangkap pakai tangan. dia suka melawan >_<)

letak dia dalam tisu n masa nak balut tu rasa cam dia gerak-gerak lak.

tak sure sama ada itu hanya perasaan aku atau dia sendiri.

rasa sayu lak....

rasa lain sebab slalu gaduh dengan dia masa nak cuci tukar air semua

tapi kali ni lain sangat....

mungkin sebab dah tak gaduh-gaduh dah.....

tak dak dah makhluk Allah nak berzikir kat aku wuwuwuwuwu!

plan nak cari tempat pengganti, tapi nanti la dulu.....

sedih lagi actually....

pokok dalam akuarium pon dah tak berseri...

kunin ja.

babai ikan misteri.

miss you so much...........

13.12.13

bersiaran lansung dari alimaju

yuhu! weols kat restoran alimaju yang kat menara usahawan. aku rekemen sangat mai sini sebab apa? sebab aku rasa, inilah satu-satunya kedai mamak yang xbole merokok dlm kedai.  me loike!!!  takyah fenin kefala bau asap rokok yang xsedap itew! sorry la xdak baris byk sebab aku online pakai henpon hewhewhew!oh lupa kedai ni tutup pkui 12am wokay