26.6.13

CB Aura?? Ada!!

Ramai dok tanya, dok promote2 vco, CB Aura dah takdak ka?

hehe!

ada sayang-sayangku!

last 3 weeks ramai sangat order (terima kasih ya!)

sampai stok untuk aku pakai sendiri pon dah tarak.

pehtu dengan keja opis agak hectic so aku dahulukan aku punya.

nak order untuk diri sendiri asyik laaa lupa

huhuhu! dekat 3 minggu la jugak pakai sabun biasa ja cuci muka huhuhu

sampailah

aku ditegur budak shomey ini a.k.a. stokis gwe






"wey farehah. awat muka kusam?"

dari saat itu aku agak tergamam lalu,

"naimi, nak sabun dengan krim. dah abih" :(

Thanx dear for reminding me.

tu la kan, punya la sebok sampai nak pakai sendiri pon tarak huhu!

dan di sini, aku tunjukkan bukti dalam masa 8 hari sahaja betapa magisnya CB Aura




taraa!!







nampak tak beza? tu baru 8 hari. bekas jerawat kat atas dahi tu start naik masa aku stop cb. baru pakai dia makin mengecik hehe! Aura pon terserlah kan padahal masa 25hb tu aku dah ngatok giler kot.. tp still nampak berseri kan? hehehe!

sapa-sapa nak order habag naa.. pm thru facebook bole, emel pon bole farehah84-at-gmail.com

Hanya RM85 untuk 1 set










17.6.13

pemakanan sunnah - my style

ok hari ni aku nak share cemana aku n family amalkan pemakanan sunnah since aku pilih untuk berhenti dari guna dadah. yela, ubat farmasi tu kan dadah kan. selagi tak salah guna tiadalah penyalahgunaan dadah kann? hiks!

walaupon tak salah guna dan atas nasihat doktor, dadah yang diambil tu bagi aku masih ada kesan buruk jangka panjang.

sapa-sapa yang perasan atau terserempak dengan aku misti hangpa semua notice kot

badan aku ini telah gemok gedempon.

bukan mata uolss kero, tapi memang itu adalah realiti.

ekceli, itulah kesan sampingan dari ambik ubat antihistamin (aku penah telan loratadine, piriton dengan prednisolone)

ya, skang berat badan aku adalah bersamaan dengan berat masa preknen yasmin. masa nak dekat-dekat bersalin dah pon huhu

ubat antihistamin tu aku amik tiap kali rasa nak naik elegik, masa naik elegik, masa tengah elegik.

so bole bayangkan la berapa banyak bijik dah aku telan huhu


Oklah, selain aku amalkan vco dan olivenol (jus estrak buah zaitun), aku jugak amalkan habatus sauda yang mana dalam al-Quran pon dah ditulis pasal kebaikan habatus sauda ni - Ubat segala penyakit kecuali mati.

nak kunyah-kunyah gitu ja agak sukar la sebab rasa herbs yang agak kuat. hanya adam muqris saja yang mempunyai kekuatan untuk makan cam makan tuu huhu

so aku buat cara ini:



::beras perang, habatus sauda dengan minyak dara zaitun::


btw, aku dah tak pakai beras putih sebab ekzema adam. aku tukaq pakai beras perang. beras perang ni gluten-free.

so, lepas cuci beras, tuang skit Extra Virgin Olive Oil (EVOO) tapi aku pakai organic punya. tak organic pon bole jugak. murah skit dari organic. pastu tabur skit habatus sauda. lap luaq periuk nasi, tekan suis dah siap.

nasik ni tahan lama skit la dari beras putih. mungkin efek dari gluten-free kot..

untuk yang nak try sedap ka tak, bole makan ka dak beras perang ni try la beli yang saiz kecik dulu.

untuk 5kg aku beli RM19.90 (brand jasmine tak silap).

okla takdakla sampai rm30 lebih kan...

sayur mayur pon kalo yang organic and murah-murah aku rembat ja. pejam mata ja laa.. untuk kesihatan bole haih....





11.6.13

Jom Tiru Rahsia Miranda Kerr Yang Berbadan Cantik!

Miranda Kerr adalah seorang model jenama Victoria Secret

::pic from here::
Ni adalah gambar masa dia baru lepas bersalin.

ihhh... awatla aku lambat sangat jumpa vco kan?

kalo tak misti meleTOP body aku kennn hehehehe!

While celebrities have been associated with a number of health and diet tips and tricks, supermodel Miranda Kerr's tip seems to be one of the easiest to live by!
The 28-year-old new mum, who is famous for her organic lifestyle, swears by certified organic coconut oil for everything from her healthy glow to her after baby weight loss.
Kerr, who recently launched her new certified organic products for Kora Organics in Sydney and Melbourne, said she includes the healthy oil as part of her daily routine.
"I will not go a day without coconut oil. I personally take four teaspoons per day, either on my salads, in my cooking or in my cups of green tea," she said in a recent interview.
Writing about the benefits of using coconut oil on a daily basis in her Kora Organics blog, Kerr has listed the oil as one of her favorite supplements. She also posts recipes which include the oil on the blog.
"Living a busy life as a working mum I recognise the importance of balancing our wellbeing; from making time for rest and relaxation, taking care of our skin and focusing on a diet that includes healthy, natural foods," she wrote on her blog.
So how does coconut oil work?
Although the oil was once mistakenly found to be unhealthy because of its high saturated fat content, it has been found to be a healthy fat.
The difference in coconut oil compared to other natural oils is the fat molecules called fatty acids. The fatty acids found in coconut oil are more easily absorbed and metabolised by the body than other fatty acids.
Coconut oil does not have a negative effect on cholesterol and helps to protect against heart disease. The oil has also been attributed to giving hair and skin a healthy glow and shine.

klik sini untuk link asal.


Marilah kita amalkan Catalyst VCO :)





drop me a message thru fb ya! Only RM45 with postage ^^
Selling fast!





4.6.13

Catalyst Virgin Coconut Oil (VCO) - Minyak Kelapa Dara Catalyst

Assalamualaikum...

aku adalah agen bagi Catalyst Virgin Coconut Oil (vco) atau minyak kelapa dara.

:: Catalyst vco (liquid)::

::Catalyst vco (softgel)::


Actually, aku start jadi agen sebab susah nak cari vco. Di samping tu, niat aku jadi agen sebab nak memudahkan urusan jual beli secara cod. ye la, kalo secara online kena bayar postage jugak kan. Selain tu jugak sebab utamanya adalah kerana untuk aku and adam gak. adam sebab ekzema dia la dan aku lak, sapa-sapa yang memang dok folo aku dari dulu tau la kot setiap 3 bulan wajib menginap hospital putrajaya tu berkat kesan elegik aku yang setia menjenguk aku kennnn.....

main reason aku amik vco adalah untuk meningkatkan imun sistem badan. orang yang slalu elegik/ekzema/sakit-sakit digalakkan amik vco ni (cam aku dengan adam la hehe) At least, vco agak murah la nak menten every month. sebotol RM39.90 ja tahan sebulan bagi softgel. untuk liquid lak, yang aku prasan, bole tahan almost 1 bulan gak la sebab adam suka minum liquid vco dan aku buat sapu jugak untuk kulit dia yang ekzema itu. yang liquid jugak bole buat ganti minyak masak biasa/minyak zaitun....

Alhamdulillah, berkat dari amalan consume vco ni aku perasan imun badan aku makin kuat. asal cam tak sihat atau rasa cam nak naik elegik aku tingkatkan pengambilan dari sebiji ke 2-3 biji skali.. in fact, masa aku sakit mata aritu pon xsampai seminggu sakit mata aku dah lega. berbeza dengan isham yang tak amik apa-apa supplemen, sakit mata dia sampai kena cuci selaput mata kat hospital hewhewhew!

Oklah, nanti aku sambung lagi cerita pasal kebaikan vco ini :)

untuk order boleh pm terus kat fesbuk aku www.facebook.com/farehah84

Untuk penghantaran melalui pos hanya RM45 sahaja :)