7.11.13

cucur sihat!

orait

kali ni nak share resipi cucur yang agak sihat la hehehe!

sapa-sapa yang dok rajin wat juicing pakai juicer misti ada serdak-serdak hampeh tu kan.

so, dari dok buang ja

elok la kita buat mask ka, wat tepung ka dan kali ni

idea baru datang menjelma

*ting!*

aku pakai serdak lobak merah aka carrots.




ohh!!

sebelum tu nak crita skit pasai juicer yang aku dok pakai skang.

aku pakai brand Electrolux yang hat ni


::gambaq google ja hewhewhew::
Juice Extractor nama dia.

sebab apa tau, sebab ritu wardina safiyyah dok tweet-tweet pasai juicer.

aku lak memang dok cari...

setelah reply-mereply dengan Electrolux

dapat sudehhh.

aku suka design dia.

lawa naa... hehe!


tapi yang best tu, wardine RT aku hehehe!

bangga woih retiss RT hahaha!

baru RT, belum mention lagi dok ahahaha!

bengong!! >-<





ok, ok.

back to the story....

ni ha serdak hampeh sagon carrot yang aku guna.





selain karet, aku tambah biji habatussauda, kucai, bawang dengan ikan bilis.

habatussauda ni kira cam penambah perisa.

sedap!! dap dap dap!!

sesuai sangat la untuk sapa-sapa yang takleh nak makan biji habatussauda cemtu ja.

tapi yang cemni pon min bole detect.

siap asing tepi pinggan lagi.

haih~~

takpa la nak...

anak sulung kan anak eksperimen.

huhuhu!

baiklah,

setelah digodak secukup rasa





kita goreng dia


::kuali original haa.. bukan kuali astro hehehe!::




and then,








selamat mencuba!!