30.4.11

Review: Medela Freestyle

hai hai hai!!

Lama tak buat review hehe! wokey, skang nak review lak pasal Medela Freestyle (FS). Kalo sebelum ni aqu adalah manual breastpump tegar, tatapi rekod telah dicipta dengan memakai Electric/Battery breastpump.

::Medela Freestyle::

okay puan-puan, seperti yang telah dimaklumkan di entri lama, FS ni aqu beli secara kutu kat www.mybreastpumpshop.com. Dekat 3 bulan gak la dah pakai FS nie hehe!

reviewnya:

- sangat puas hati.
- thanx to the handsfree kit, aqu bole pam sambil masak, sambil basuh pinggan kalo kat umah. kat opis, penah sambil jalan sambil pam. tapi dalam opis ja la.. kang kalo bawak jenjalan pi kedai beli nasik kang orang pelik apa yang timbul2 kat dada tu plak kan hehe! tapi kalo pandai cover bole sangattttt nak pi mana-mana sambil pam haha!
- motor ada sikit bising, tapi masih bole cover lagi la.. tapi aqu letak atas meja ja sebab oficer laki tak ramai. kalo yang ada nak masuk bilik bos aqu pon, dorang dah maklum dan depa punya bini masing-masing fully bf gak. so depa cuma pelik la sebab FS tu kecik so tertanya-tanya la gak amenda la tu..
- bateri tahan dalam 5-6 hari gakla so time keja/weekdays memang tak charge lansung.
- senang nak pasang corong, membrane n botol. yang handsfree kit tu mula-mula cam payah and serabut gakla nak pakai tapi bila dah terer memang sangat time saving, mudah and easy to use.
- soal sakit memang tadak lansung sebab suction dia start dari level 1-9.Ikut keselesaan masing-masing. oh ya, Medela jugak ada personal size untuk corong dia tu kot-kot la rasa tak selesa (tekecik ka ataw tebesaq ka) cuma kena beli asing.
- bole buat single pam ataw double pam. malah senang gak nak buat tandem nursing. (sebelah baby minum, sebelah lagi pam) tapi aqu tak penah buat pon sebab kalo nyusu adam aqu prefer posisi mengiring.
- akhir kata, i loikeeeee!!! sangat-sangat recommended!

I'm A Freestyler! 

Happy breastfeeding ^_^

4 comments:

  1. errr... nice entry for mummies! (betui ka aku eja neh) kuikuikui ;)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. serius bleh pam smbil masak?? x tergangu pergerakan tangan ke?

    ReplyDelete
  4. Saya baru beli fs.. Tp xreti nak guna hfree kit tu.. Anywhere that i can refer to? Puas google xjumpa gak..

    ReplyDelete

habag mai sat