30.7.10

nak cuci hati?

"bersihkanlah hati dari noda-noda hitam yang melekat pada hati dengan membaca Al-Quran dan zikrullah"

cuba try test tengok tahap kebersihan hati: boleh tak masa lepas semayang, masa berdoa tu, menangis selama 3 hari berturut-turut? kalo tak bole tu, tandanya hati kita berpenyakit...

-tips dari salah sorang officer masa ngaji pagi tadi...

28.7.10

Dua Puluh Tujuh Haribulan Tujuh

27 haribulan 7 tahun 2007.

chantekk je kan nombor tu..
untuk aqu n isham, tarikh tersebut adalah ulangtahun bulan perkahwinan kami yang mana kami telah selamat diijabkabulkan sebagai suami istri yang sah selama 6 bulan...
tapi itulah tarikh keramat bagi aqu.

3 tahun yang lalu...

hari itulah kali pertama masuk hospital, kali pertama masuk wad kecemasan, kali pertama daftar nama kat hospital, kali pertama baring kat katil emergency, kali pertama kena drip, kali pertama dengar perkataaan 'csyst', kali pertama dengar ayat 'awak kena bius satu badan dan risikonya baby awak tak selamat', kali pertama menginap kat hospital, kali pertama ditahan di wad, kali pertama masuk dewan bedah, kali pertama sedut tangki oksigen, kali pertama kulit ditoreh (taktau la pakai skapel atau laser sebab aqu dah ke copenhagen masa tu) kali pertama amik morfin (memang lalok ar wa cakap lu), kali pertama pakai beg kencing dan kali pertama rasa menjadi orang sakit kronik....


::1st time pakai gelang ajaib::
::1st time kena jait::


dan pada 27 haribulan 7 tahun 2010, sekali lagi pertama kali aqu kena minum air gula sebab last check up doc cakap baby aqu besar dan berkemungkinan aqu ada diabetes. tapi alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. air gulanya pulak berperisa anggur which is my fav! tapi result still belum tau lagi... esok plak ada appoinment dengan gynae kat hospital....

adakah ini petanda bahawa next pregnancy aqu kena pastikan aqu telah branak sbelum 27 haribulan 7???

25.7.10

weekend yang letih

berikut adalah aktiviti kami pada sabtu dan ahad:

-pagi masa aqu nak mandi, tiba-tiba rasa gegaran. terus kuar bagitau isham aqu rasa gegaran n tengok kipas siling yang macam aqu dok buat dulu tu memang konfem gegar. kali ni agak kuat la  dari yang sebelum tu sebab rasa sangat gegaran tu n  apalagi, aqu pakai la baju balik. motip tiap kali aqu rasa gegaran misti kat bilik air... saja ja nak nyusahkan aqu kan huhu! masa aqu tengah pakai baju tu, isham kat luar sembang2 dengan jiran depan. dorang pon cakap gegaran kuat tapi agaknya orang lain tak bangun lagi kot so again takde la orang menjerit-jerit...

-pagi nak ke tengahari: brunch kat mekdi. memandangkan yasmin ketiduran maka kami pandu lalu kat mekdi bangi. makan dalam keta kat taman blakang mekdi. kami makan Great Chicken Burger aka GCB. mak aih, memang love at first bite lah! gile sedap hokay.. memang recomended la.. hurry guys! for limited time only weh!

-pas makan, singgah valencia  kat bangi. ni pon singgah sebab ada promo. kami usha sofa. okla.. bekenan kat rege dia tuh.. tengah promo la katakan..

-next: pi aeon bukit tinggi. mula-mula skali plan nak p sogo sebab nak setelkan barang baby n baju yasmin sket.. plan punya plan last2 pi klang. tu pon sesat barat terpegi aeon bukit raja huhu.. tawaf sket area klang tu, call shima madun baru la sampai aeon bukit tinggi itu. shoping punya shoping dkat pukui 9 gak la setel...

-dah setel shoping, pi lak kedai makan kawan isham opposite aeon bukit tinggi. nama kedai dia MT Corner. MT tu stands for Masakan Turun-Temurun.. gitew! suasana kedai dia okla cosy n relax.. menu dia lak ada western, tomyam, ikan bakar n goreng2.. memandangkan dah agak malam, kami amek yang goreng2 je la.. menu isham: mee goreg mamak n nescafe o ais. aqu lak: nasi goreng pattaya, tomyam campur n tembikai laici. mee goreng mamak dia memang superb la.. even kat kedai mamak pon tak macam goreng mamak. aqu punya menu lak nasi pattaya dia ok cam kat kedai lain tapi yang tomyam dia memang besh. kalo kedai lain, kalo ada daging tu baling kat cermin keta bole pecah, tapi ni daging dia memang lembut la.. yasmin pon bole makan sebab empuk.. lagipon kawan isham ni dulu jadi cook kat hotel so dia memang expert la tang makanan... yang western tu, memang dia yang buat.. daging burger lak memang homemade. sendiri punya resepi.. so, next time datang nak try western punya lak...

- sampai umah dekat pukul 11pm... mandi suma, skype jap dgn mak n bapak lak tapi kejap je sebab line tak elok la.. last2 cakap tepon je huhu

- malam tadi aqu mimpi aqu beranak normal n baby boy kalo tak silap.. tapi kecik je baby tu sedangkan doc scan aritu cakap baby besar... ada sapa2 tau tu petanda apa?

ahad lak:

-brunch again kat mamak kedai oren kat warta, bangi pekena nasi beriani dengan ayam tandoori. memang mabeles la...

-pi wangsa maju lak pi umah didiey aka my BFFL. lama giler tak jumpa. last jumpa rasanya masa yasmin kecik lg.. dulu masa dia dok cheras aqu rajin sangat pi umah dia.. lagipun masa tu tengah bujang kan, apalagi panjang kaki la.. mumy dia pulak memang ramah n terer masak, lagi la rajin nak menyinggah hehe! even isham pon kalo nak pi umah dia kena ada mumy kalo tak dia jadi cam tak reti nak nyembang dengan didiey sebab kami ni muda remaja so cam tak leh masuk gitew uhuhu!

-sampai umah dekat nak maghrib gitu.. ni pon dok letih lagi.. okla nak titon dah.. nite2

20.7.10

hal semalam

semalam aqu pi rutin check up perut.. masa masuk bilik tu, dh amek berat n blood preassure kena baring sebab nak check tinggi rahim n heart beat baby. yang tak syoknya misi ni dok la tekan-tekan perut aqu. dah la nak terkench, dia cam tak pueh ati gitew.. pehtu dia panggil member dia lak suro ukur perut aqu. dia kata sepatutnya 33minggu tinggi rahim kena 33cm, tp ni cam besar sebab ukuran 36cm.. aisehmen.. pehtu kena jumpa doc sebab nak scan tengok baby. lama gak la nunggu nak masuk jumpa doc.. adala kut dalam sejam dua dok tunggu.. dah tu nak buat cmna kan... nak buat kat private fulus yilek so terima la seadanya.. aqu lagi kesian kat doc tu.. nampak tupperware dia ada bihun goreng tak abis makan.. yela, nak layan patient lagi, tu blum lagi nak kena refer dengan pakar lagi dah la kena keja sampai malam kan.. even masa aqu nak kuar pon, dia tanya doc depan dia, banyak lagi ke patient? kesian kan kat dorang.. masa jumpa doc, masa scan tu dah la baby dok mengeras, doc punya tekan perut aqu sampai aqu rasa kat tempat jahit ceaser tu macam nak terkoyak.. sakit woo.. arini perut aqu sakit kat blah kanan.. rasa seriau kat tempat jait tu pon dok terasa lagi.. adeh laa.. pastu minggu depan ada appoinment lagi buat MGTT.. aiyoo, kena telan air gula lew sebab doc confirm baby besar so nak test tengok btoi ka aqu ada kencing manis ~haih~

tu la dugaan mengandung kali ni.. masa yasmin dulu, dugaan kena cyst.. tak penah-penah masuk spital, skali pegi trus kena operate malam tu jugak.. giler tak giler kann?? apapon aqu tau tuhan dah susun cantik jea planning untuk aqu.. aqu cuma kena bersabar dan redha dengan segala ketentuan Dia.. Lagipon sakit ni kan penghapus dosa kecil..  Semoga setiap ujian Dia aqu dapat tempuhi Insya Allah...

19.7.10

Subhanallah... baby sujud dalam perut bila dengar bacaan Al-Quran

Subhanallah...
Allah Maha Besar...

18.7.10

weekend

ari sabtu kami tak wat pape pon cuma pegi pasar malam bangi.
pi sana beli barang nak wat bekpes esok...

so, ahad kami laki bini bergotong-royong buat nasi lemak.  isham masak nasi n aqu wat sambal n oso condiments for nasi lemak. memang mabeles la beb tapi no pic sebab sedap giler sampai lupa nak snap huhu!  dalam pukul 1 tu cuaca adalah begitu memberansangkan untuk bermalas-malasan maka kami tido berjemaah sampai 3.30 la jugak huhu! pas solat, sambung makan abihkan saki-baki nasi lemak tadi...

sekian.

14.7.10

nak buat kebaikan tak kawan-kawan??

Ni aqu dapat emel dari officer aqu.. di bulan Syaaban yang mulia ini rasanya eloklah jika kita sucikan hati dengan membantu Puan Hajah Che Tom yang sememangnya ikhlas untuk membeli rumah untuk anak-anak yatim.. info suma ada kat bawah nie.. lets cekidaut!

RUMAH ANAK YATIM SHIFA SETAPAK


salam
apa khabar, harap semuanya sejahtera.
Sebenarnya saya nak minta tolong, harap sudi foward rayuan saya to semua kenalan.
Saya sedang berusaha beli rumah untuk anak yatim shifa.

Facebook: anak yatim shifa setapak


Saya dah ada 20%. Ingat bank boleh bagi 80%. Tapi bagi 58% sahaja. Deposit dah bayar.
Tinggal 40 hari saja lagi untuk due.Doakan semoga ada hamba ALLAH yang datang bantu.
kalau tidak terpaksa batalkan pembelian Urusan pembelian dibantu secara percuma oleh Encik Azaine PEGUAM dari Tetuan Azaine & Fakhrul Sdn Bhd. Boleh hubungi beliau untuk pengesahan 03-40215544(Puan Zarina)

Saya dah bayar RM 122,550.00 (DEPOSIT - WANG INI TAK AKAN DIKEMBALIKAN KALAU BATAL PEMBELIAN)
Ambank bagi pinjam RM 700,000.00 (58%)
Duit saya jual rumah n 1 kereta RM 150,000.00
Sumbangan orang ramai RM 50,000.00
Jumlah terkumpul RM 1,022,250.00
Harga rumah RM 1,222,250.00 (kurang RM200,000.00)

TOLONG FOWARD E-MAIL TO KAWAN2 DAN MINTA SEMUA KAWAN2 E-MAIL PADA KAWAN2 MEREKA tentang perkara ini. Tolong ye.


RM1.00 seorang pun jadilah. SECARA ONLINE BANKING


Nama Akaun: Persatuan Kebajikan Teratak Shifa KL/SEL

No. Account : 514066-429233 Maybank


076-202-200449-4 Ambank

1438-0005685-05-9- CIMB

Ada pelepasan cukai: LHDN. 01/35/42/51/179-6.6367

Terima kasih
Hajjah Che Tom Binti Ujang
Pengasas/Pengerusi
Rumah Anak Yatim SHIFA
017-3387959
03-40234818 (Fax)

13.7.10

tahapahapatah

tadi ada sorang minah ni add aqu kat mukabuku.
aqu tak kenai dia.
tapi ada sorang ja mutual fren aqu iaitu cik shima madun.
bila aqu nengok pic profile dia menggambarkan dia ni sorang yang agak bersosial la gak..
kat bawah tu dia tulis dia luv allah, luv nabi muhamad, luv apetah lg..
religion: islam

tapi kat pic profile tu dia pakai baju "PORKY'S"
siap dengan gambar menatang tuh..

wat de heck???

12.7.10

ayaq mata

aqu perasan sejak-sejak menjadi seorang mama, aqu telah betukar ke spesis yang cepat keluarkan airmata.. cepat sensitif. mungkin sebab hormon keibuan telah dirembeskan masa bersalinkan yasmin aritu kot sedangkan dulu aqu ini adalah seorang yang punk not dead okeh. system of a down, greenday, king prawn, slipknot tu suma zikir aqu la dulu.. tak layan la munger-munger cinter nie. tengok citer antu pon tadak feeling takut hokeh. bayangkan masa tengok citer jangan pandang belakang, aqu bole rilek goyang kaki jea sedangkan masa tu aqu taktau pon aqu tengah preknen yasmin walopon dah diberi amaran wanita mengandung dan sakit jantung tidak dibenarkan menonton cerita ini huhu. sama la dengan crita hantu yang penah tengok kat wayang dengan kengkawan poli dulu crita the shutter, one miss call apetah lagi crita antu yang aqu tengok, memember aqu suma cakap aqu ni tadak perasaan.. ye la, masa tengah seram2 tu dorang suma dah mengecilkan badan siap tutup2 muka lagi tapi tidak aqu. skang pon tengok crita hantu still tak takut gak.. eh, apedaa pegi crita antu. nak crita airmata nie..

okeh, cenggini critanya.. masa aqu baru tukar bahagian, anak bos aqu kena masuk wad sebab denggi. last year pon dah penah kena dan doc bagitau kalo second time kena denggi, risiko nak dapat denggi berdarah memang senang. so bila bos aqu dah naik keja, aqu pon beramas mesra la dengan bos aqu tanya cemana kesihatan anak dia.. masa dia tengah cerita tu kolam airmata ku bergenang... adehla.. bos aqu cam perasan yang aqu cam sebak2 gitu.. tapi aqu pandai la nak kaver kann..

pastu tadi aqu chatting dengan mak aqu, sambil sembang-sembang tu masuk la bab nak bersalin ni. mak aqu kata,

mak: nanti kalo rasa sakit bagitau kat mak

aqu: awat? mak nak mai cni ka?

mak: nanti bole plan nak antar maktok dok tang lain n trus pi cna tgok frhah (skang ni mak aqu jaga maktok)

aqu: takpa la.. lagi pon dh bincang dengan isham dia pon kata pas besalin kami turun penang, mak tunggu kat penang ja.. dengan duit nak mai cni lagi..

mak: kami pon nak sambut cucu n bwk frhah balik. ksian kat isham n frhah nak bwk brg lg. pasai duit takpa.. insya allah ada..

masa aqu nak reply tu again airmata ku bergenang kembali.. pastu aqu call isham tanya pendapat dia.. dia pon dapat detect yang aqu ni nangis.. tapi aqu cakap la aqu tak nanges (bukan niat nak tipu suami ok, cuma aii segan yuu hehe. tapi bab-bab feeling ni, isham memang dapat detect hokeh. pakai ilmu ka apa huhu. ok dia memang seorang suami yang baik *tepuk tangan* *tepuk tangan*) pas  bagitau yang mak cakap cemtu, dia pon tak kesah la... then cemana nak buat ayat sedap ha? tu la susah kalo chatting.. takleh nak wat intonasi.. silap intonasi bole mengudang kemarahan kan... last-last aqu reply: ok...

haih.... kenkadang isham pegang perut aqu sembang-sembang dengan baby pon aqu dah begenang airmata dah... ntah la.. terharu telebih-lebih la plak kan..

10.7.10

mukabuku

tadi aqu tengah online mukabuku.. sambil dok scroll down, yasmin datang kat sebelah aqu bagitau:

yasmin: mama, nak cari kawan...

mama: huh? *blur2*

yasmin: nak cari kawan.... nak cari kawan....

papa:  dah malam la... (tak paham situasi)

mama:  yasmin nak cari kawan dia kat mukabuku la

papa: haaa...

mama:  kawan min ada mukabuku ka?

yasmin:  ada..

mama&papa:  *pingsan*

geli-geli

rupanya ramai yang masih blur ataw taktau pon pasal kewujudan gelimat nie... so, td aqu sesaja la jenjalan kat tiubkau terjumpa original clip of geli mat.. enjoice!!

8.7.10

ish!

malam tadi, yasmin tido pastu mengigau dok pukul-pukul aqu. bila aqu jaga rupanya kepala dia kat kepala aqu, kaki dia kat kepala isham. haih budak ni kan.. sekali tu penah dia tido kat belah dinding n sebelah aqu. pusing punya pusing elok ja perut aqu dia buat bantal. masa tu lak aqu memang takleh nak bukak mata so aqu biarkan je.. tapi memandangkan yasmin ni jenis berpeluh, baru bole bangun alihkan dia.. sib baik la masa tu tak preknen lagi.. kalo harus aqu bsalin masa tu jugak huhu.. kalo malam kami tido aqu-yasmin-isham, isok pagi tu jadi aqu-kaki yasmin-isham, itu dah besa laa.. kenkadang mengigau berebut mainan dengan kawan-kawan kat neseri dia la, tiba-tiba nangis tersedu-sedu laa.. macam-macam la budak nie.. isok ni dah ada adik dia cemana la plak.. ~haih~

7.7.10

Astagh firullah hal azim!

Astagh firullah hal azim!

Apabila fikiran terganggu atau jiwa tidak tenteram, maka jangan lupa menyebut astagh firullah hal azim.
Begitu juga jika ditimpa penyakit, kehidupan berasa sempit, khuatir menjadi lemah dan inginkan kekuatan dan apabila melakukan kesalahan, maka segeralah beristighfar. Sesungguhnya beristighfar itu adalah kunci rahmat Allah. Tujuan dan fadilatnya amat besar. Hakikat dan ganjarannya tidak terkira.

Mengapa kita beristighfar?

Kita adalah hamba-Nya yang tidak sunyi daripada kesilapan. Kita berusaha sedaya upaya untuk mengerjakan kebaikan tetapi tersilap juga. Yang demikian, kita beristighfar sebagai cara mengiktiraf diri, sebagai makhluk yang dijadikan-Nya dan hidup semata-mata untuk menyembah-Nya. Kita beristighfar semoga sentiasa beroleh niat baik-Nya. Jika kita telah mengerjakan kebaikan, maka kita akan diberi pahala. Tetapi apabila kita melakukan kesalahan, kita hendaklah segera memohon keampunan-Nya.
Ini adalah satu pengiktirafan bahawa sesungguhnya sifat sempurna itu adalah milik Allah semata-mata. Kita beristighfar kepada Allah kerana Dialah Yang Maha Besar dan Berkuasa atas segala-galanya. Malah, kita sentiasa berhajat kepada-Nya.

Bilakah masanya kita beristighfar?

Kita harus beristighfar pada setiap hari, setiap langkah setelah kita melangkah, setiap pandangan setelah kita memandang, malah setiap saat. Kita diseru beristighfar kerana padanya terdapat penghuraian bagi semua masalah yang kita hadapi. Allah berfirman yang maksudnya: Maka Aku katakan kepada mereka: Mohonlah ampun kepada Tuhanmu, sesungguhnya Dia Maha Pengampun; nescaya Dia akan mengirimkan hujan kepadamu dengan lebat dan membanyakkan harta dan anak-anakmu dan mengadakan untukmu kebun-kebun dan mengadakan (pula di dalamnya) untukmu sungai-sungai.-Surah Nuh: 10-12

Beristighfar juga memberikan kekuatan kepada sesuatu umat: Dan (Dia berkata): Hai kaumku, mohonlah ampun kepada Tuhanmu lalu bertaubatlah kepada-Nya, nescaya Dia menurunkan hujan yang sangat deras atasmu dan Dia akan menambahkan kekuatan kepada kekuatanmu dan janganlah kamu berpaling dengan berbuat dosa.-Surah Hud: 52

Kesimpulannya ialah beristighfar merupakan huraian bagi pelbagai masalah manusia daripada ekonomi membawa kepada kesihatan. Rasulullah saw telah menggesa umatnya agar terus beristighfar. Baginda menegaskan bahawa beristighfar adalah satu cara untuk keluar daripada kesempitan, bebas dari segala keraguan dan pembuka jalan untuk mendapatkan rezeki.
Sabda baginda dalam sebuah hadis yang bermaksud: "Sesiapa yang membiasakan beristighfar, maka Allah akan tunjukkan baginya satu jalan keluar dan pada setiap keraguan itu pula satu jalan untuk menenteramkan jiwa dan Dia mencurahkan rezeki dengan tidak terkira." Rasulullah saw telah mengajar kita betapa perlunya seseorang itu beristighfar, merayu serta memohon taubat daripada Allah sebagaimana sabdanya yang bermaksud: "Sesungguhnya aku beristighfar kepada Allah 100 kali dalam sehari."
Ibnu Umar ra juga telah berkata bahawa "kami pernah mengira Rasulullah saw beristighfar sebanyak 100 kali dalam satu majlis yang maksudnya: "Ya Tuhanku, ampunilah daku. Sesungguhnya Engkaulah Penerima Taubat dan Amat Penyayang."

Sesungguhnya jika kita beristighfar 100 kali dalam sehari pun masih belum mencukupi.
Kita harus memohon ampun daripada-Nya setakat yang terdaya dengan memuji dan bersyukur atas ni'mat yang tidak terputus kepada Hamba-Nya. Justeru itu, beristighfar adalah satu jaminan bagi seorang Muslim itu untuk masuk ke syurga kerana Allah akan mengampuni dosa hamba-Nya yang memohon taubat. Rasulullah saw telah memberitahu kita bahawa sesungguhnya seorang hamba itu apabila telah melakukan maksiat dan kemudian bertaubat kepada-Nya, nescaya Allah tidak akan menulis segala kesalahannya itu dalam sijil golongan orang-orang yang berdosa. Maka gugurlah segala hukumannya itu. Perlu diingatkan bahawa janganlah seseorang itu berputus asa daripada rahmat Allah, walau apa jua pun dosa dan kesalahan yang dilakukannya.
Sesungguhnya rahmat Allah itu luas. Allah berfirman dalam Quran yang bermaksud: Katakanlah: Hai hamba-Ku yang melampaui batas terhadap diri mereka sendiri,janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya Allah mengampuni dosa-dosa semuanya. Sesungguhnya Dialah yang Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.- Surah Az-Zumar: 53.

Oleh Mohd Yusop Hassim

4.7.10

ni entri melepassssskannn gerammm

aqu nak lepaskan geram kat perokok bongok kat luar sana. kalo anda nak tunjuk macho kononnya dengan merokok itu menyerlahkan lagi kehenseman anda, anda adalah tersangat silap. anda sebenarnya seperti seekor jin + naga dengan gigi, gusi dan mulot anda yang lebih busuk dari parit yang kebetulan sama kaler dengan gigi, gusi dan mulot anda.


tolong laa kalo nak meramai-ramaikan kat pasar malam tu, bole tak tahan napsu tu sat dari dok isap rokok. it is so irritating! yang dok meniaga tu pon, dengan tangan pegang rokok masa tu la nak tejerit2 panggil planggan, masa tu la nak isap asap masa tu la nak bungkus plastik kan tak pasai-pasai kena sound dengan isham: dik, kalo ko tak mrokok misti lagi ramai datang.  eh, tau plak segan-silu dengan kami ye. ingatkan tegar saangat rupanya sanggup lempaq buang rokok tuh! tu pasar malam punya crita. ni pasar pagi plak. nak-nak kat pasar presint 8 tuh. especially yang juai ayam yang kat depan kedai santan tuh. asap berkepoi-kepoi, sambil tu dok pegang-pegang ayam dengan kuku itam. jijik tau dak! aqu rasa kalo kerajaan bebetui nak buat kempen taknak merokok tu, sila la antar 2,3 orang pegawai kesihatan datang kat tempat orang awam camni saman depa-depa yang tak dak ati perot tuh. konfem dapat memantopkan lagi kewangan negara sebab bukan sorang dua yang buat tak reti dengan kawasan larangan merokok nih. kata nak buat putrajaya ni bandar contohkan. dan ni memang sangaaat contoh yang tak baik. apalagi, amek la tindakan.

tu belum lagi dengan kedai-kedai runcit yang dok masih dok juai rokok sebatang-sebatang nih. ni memang jadi depan mata aqu. kotak rokok tu tuan kedai sembunyi dalam laci. so bila pelanggan oder, terang-terangan dia hulur sebatang kat pembeli tu dan dengan tanpa rasa bersalah terhadap seorang ibu mengandung yang menjaga kandungannya, puh-puh asap berkepoi-kepoi. aqu tak sound cuma tutup idung dengan tudung. so, pepandai la nak terasa.. ha, saman tuan kedai ni gak. leh gak dapat tambah pendapatan kewangan negara. baru la minyak petrol tak naik lagi. satu lagi yang aqu bengang dengan perokok ni, lepas isap rokok tu, dah la buang atas lantai buat sampah (bole denda sampai rm500 kan? tu baru sorang), pehtu tak reti-reti nak pijak bagi asap tu mati?? naaaaakkkk jugaaaakkkk orang lain pon isap asap diaaa kaannnn... naaaaakkkkk jugaaaaaakkkkkk aqu tolong pijak rokok hang kannnn???kang dengan mulot-mulot hang aqu pijak skali!

dan satu lagi, aqu penah gak sound budak skolah ni dah la pakai unifom skola, konon macho n hensem abeh la isap rokok depan aqu kan. apalagi aqu pon bermulut puaka dengan budak ni: woi, pakai baju skola mana bole isap rokok? terkedu-kedu dia di situ. ingatkan dah gangster sangat dah.. cheh!!

3.7.10

fuhhh!

aqu baru lepas nengok fuhhh!

dan aqu rasa awal tak seswai jadi hos untuk rancangan gosip cenggini.

aqu rasa kalo rancangan gosip ni seswai bagi kat orang tak buat gosip

cam melodi, seswai je fafau n wahid. dorang 2 pon takder gosip.

mebi untuk fuhhh! sangat seswai ngan fbi.

kalo kiran pon jangan sebab aqu takleh masukla dengan dia sebab aqu penah terdengar dia kat radio era taim tu and aqu rasa irritating sangat kalo dia yang tengah becakap.

sorry la kalo ada yang terasa. ni luahan atikuuu