28.5.12

jangan pisahkan....

ramai yang suro pisahkan tempat tidur sebab min dah besaq

tapi cam tak bersedia lagi la plak

sebab tak rasa beban pon...





*haih*....



8.5.12

hujung minggu, Colmar Tropicale dan Lokas Makana

helo!

lama tak jumpa hehe!

nak crita hujung minggu ritu kawan isham n family (Endi n Ct) datang umah.

bawak dorang pegi jenjalan kat colmar tropicale.

dorang tak penah pegi lagi.

aqu, isham n yasmin dah penah pegi, 3 hari sebelum aqu tukaq opis.

kali ni stay kat Berjaya Hills Golf & Country Club.





Kami dok kat Golfers Chalet


::pics googled::


sapa yang memang golfer memang heaven la kannn...

yang best kat sini pool dia bole mandi pakai t-shirt hehe!

opkoz la aqu ja yang mandi kan sebab kan aqu kan bole kan berenang kan

so isham usha-usha je la bebudak mandi huahuahua


malam tu, baru pegi colmar.

dapat la tengok show.

stage performance cam orang russia.

chomey-chomey dorang nih.

body pon mantop.

hehe! bila lagi mau cuci mata kan?

dah abih stage performance, ada gak orang semboq-semboq api.

ok gak la performance dia.

pehtu dinner kat apatah nama kedai dia huhu.

kami makan pizza, lasagna, fettucini carbonara n salad as appertizer.

tambah dengan ayaq minum sumanya RM155 utk 6orang makan termasuk budak-budak.

okla kot kan..

owh, untuk yang taktau, colmar ni dia tiru sebijik sebulat kat 1 perkampungan kat france.

setiap inci.

dulu ni jugak tempat prektikel isham untuk 6 bulan.

orang study kitchen kan...

untung gak dapat somi blajaq kitchen ni.

taw la skit-skit bahsa-bahsa kitchen...

untung gak aqu ni kaki makan dan melantak.

isham dengan seronoknya memasak di dapur.

tapi untuk hidangan itali la.

dan sedikit masakan jawa.

kalo masakan melayu, aqu la yang conquer kekdahnya...

isok paginya, peh brekpes, pi singgah kat rabbit farm.

tak kira la org tua ka budak ka kena charge rm3.

baya adam masuk free.

ada la guinea pig, rabbit, donkey, deer pon hado...

nak bg makan pon bole.

rm3 untuk 1 peket.

kalo guinea pig, cabut ja rumput-rumput kat tepi sangkar tuu...

nak pi Japanese Village, jalan ditutup sebab tengah renovet.

nak pi jalan kaki bole tapi steep la.

10 min jalan kaki.

untuk orang tua-tua dan kurang berkeupayaan takyah pi.

kami tak pi pon.

ni pon aqu baca signboard kat kaunter hotel.

untung la dapat orang yang alert dengan alam sekeliling kan.

kalo tak sesia ja haha


then, patah balik hotel untuk check out.

tapi since check out pukui 1pm, aqu berendam la sepuas ati walopon tak brapa nak pueh

sebab isham bagi signal suro naik huhu

balik tu, pegi singgah Lokas Makana, Puchong Utama.

dekat jea dengan umah aqu.

tak sampai 5 minit pon hehe!

sampai tu, orang dah beratur panjang giler.

pas order, dorang suro datang balik 1jam setengah.

cari meja, makan otak2.

pehtu order laksa. rm4 satu mangkuk besar.

sedap gak.

budak2 lak pi main kat funland.

rm5 untuk 1 kepala.

tapi bole la kuar masuk..



::masa ni dah melepet kat tepi jalan. nampak tu umat maknusia::


sambil tunggu ni, pegi la usha tudung, brooch yang ada jual kat situ.

murah gak. rega cam kat Jalan TAR.

dah tunggu lama sangat, budak-budak pon peluh lenjun cam mandi kolam

kami decided tapau balik jea.

exactly, sejam setengah menunggu baru burger siap.





::ni tajuk dia cheezy bacon::

review burger: sedappp! berbaloi la menunggu. slalu tengok criter Man vs. Food tu terliur je kan

sebab burger dia besaq gedabak. okla at least kat mesia pon hado jugak...