26.12.10

review: pureen manual breastpump (BPA-Free)

salam semua!

ok, ni adalah breastpump yang pertama aqu pakai. Harga standard RM54.90 tapi aritu aqu tengok kat kedai Manjaku tengah sale RM45.90 ja. overall bole la. senyap, selesa cuma masa nak separate part by part untuk cuci tu tak detail la. so far aqu pakai bertahan selama 2 bulan lebih sebab handle kat vacuum dia tu patah. dan sangat kurang berpuas hati kat valve dia tu. dok tengah pam valve dia leh ter-insert kat dlm lubang. leceh la kalo tengah let-down. susu tumpah lagi, nak kena perbetul valve balik pastu sambung pam lagi. pastu kalo valve tak betul (tapi mostly dia termasuk dalam lubang) tengah pam tu susu tak masuk dalam botol tapi dia naik ke tempat vacuum tu yg sepatutnya kering. pastu since funnel dia agak besar, so untuk yang aorela jenis besar selesa la.
::patah suda::


::kat ibu jari aqu tu la susu slalu tmasuk kat ctu::


dari 5 bintang, aqu bagi:

- prestasi let-down: 2 1/2 bintang
- kualiti: 2 bintang =|
- ease of use: 2 1/2 bintang
- value for money: 4 bintang
- overall score: 3 bintang

No comments:

Post a Comment

habag mai sat