24.6.15

Skyview@11 Buffet Ramadhan Menu 2015

*UPDATED:  SKYVIEW SUDAH TUTUP. SORRY.*

ladies and gentlemen,

baru dapat menu dari Skyview@11, Presint 4

Starters
Ulam-Ulam
(ulam raja, daun pegaga, long bean, petai, tempe, terung, angle bean)
(with sambal belacan, budu, tempoyak, cencaluk)

Acar & Local Marinated Salads (kerabu)
(acar timun, acar rampai, kerabu taugeh, kerabu manga muda)

Jeruk Buah,
(betik, chermai, kelubi, manga)

Rojak Buah
(turnip, cucumber, young mango, guava, young papaya, tapioca fritters)
with kacang tumbuk, rojak sauce)

Kurma
(2 types daily)

Aneka Keropok & kerepek
Tapai

Desserts
Tropical Mix Fruits
(papaya, watermelon. pineapple)

Sweet Porridge
(Chef selection of bubur)

 Assorted Cakes & Pudding
(2 types of cakes daily)

 Menu Subject To Change Based On Market Availabilities)


MONDAY
Main Dishes
                                    Nasi Putih                               
Nasi Minyak
Mee Goreng Mamak
Ayam Halia
Daging Rendang
Nyonya Kari Kepala Ikan
Sayur Campur
Telur Kurma

TUESDAY
Main Dishes
Nasi Putih
Nasi Tomato
Mee Hoon Singapura
Ayam Masak Merah
Daging Rendang
Ikan Tenggiri Masak Lemak
Sayur Campur
Steam Egg with Soya Sauce

WEDNESDAY
Main Dishes
Nasi Putih
Nasi Beriani
Char Kway Teow
Ayam Masak Beriani
Daging Rendang
Ikan Goreng Berempah
Sayur Campur
Telur Masak Lemak

THURSDAY
Main Dishes
Nasi Putih
Nasi Hujan Panas
Loh Shi Fun
Ayam Palembang
Daging Rendang
Ikan Asam Pedas
Sayur Campur
Egg Foo Yong

FRIDAY
Main Dishes
Nasi Putih
Nasi Dhall
Kerabu Mee Hoon
Kari Ayam Kapitan
Daging Rendang
Ikan Masak Thai
Sayur Campur
Egg Foo Yong

Additional Order
Kambing Golek  (whole lamb)                            Rm1400nett
Lamb Leg (4kg)                                                    Rm120nett
Siakap Bakar (1kg)                                              Rm60nett
Satay (1 dozen)
·         Lamb                            Rm38nett
·         Beef / Chicken                Rm28nett

Note:
Additional order should be made in two days in advance.
               

^__^ selamat Berbuka Puasa kepada semua  ^__^

19.6.15

Penggunaan Istilah Sebenar OKU - Orang Kurang Upaya atau Orang Kelainan Upaya?

Salam Ramadan Sayyidul Ayyam

Ok harini nak sharing is caring ^__^

sebabnya aritu timbul persoalan dari sham pasai istilah OKU

jadinya, dengan ini nak berkongsi hitam putih Penggunaan Istilah OKU yang sejelas-jelasnya.



Istilah tepat bagi akronim 'OKU' ialah "orang kurang upaya" dan bukannya "orang kelainan upaya" atau istilah-istilah lain yang sering diguna pakai bagi mentakrifkan akronim OKU.  Penggunaan istilah "orang kurang upaya" bagi akronim OKU juga telah dipersetujui oleh golongan OKU dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang mewakili kepentingan OKU semasa sesi dialog YB Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat bersama NGO OKU pada tahun 2011.


Sekian, sesi sharing info.

Terima kasih.

10.6.15

Tiada gas memasak? Anda masih boleh memasak!

uols uols uols!

semalam kan, aku kan, cuti kecemasan.

tak sehat uolsss

demam, selsema dengan sakit kerongkong.

pastu sajalah melihat kat sini (sila klik)

tengah full moon uolsssss

tengok kat sini plak next week is new moon fulakkk uolsssss

ehhhhhhh

apekehei dengan bulan bulan ni kennnnn

itulah dia hikmah puasa sunattttt

Bilakah masanya hari yang disunatkan berpuasa?

1. Hari Isnin dan Khamis

2. Puasa pada 13,14 dan 15 mengikut bulan takwim Islam
    (dipanggil hari-hari bulan cerah)

3. Puasa pada 28, 29 dan 30 haribulan takwim Islam
    (dipanggil hari-hari bulan gelap)


4. 1 - 9 hb Muharam

5. 10 hb Muharam (hari Assyura)

6. Puasa beberapa hari dalam bulan Rejab

7. Puasa beberapa hari dalam bulan Syaaban kecuali hari Syak (30 Syaaban). Rasululluh memperbanyakkan puasa di dalam bulan Syaaban.

8. Puasa 6 hari di bulan Syawal

9. 1-8 hb Zulhijjah

10. 9 hb Zulhijjah (hari wuquf di Arafah)

11. Berpuasa seperti Nabi Daud A.S iaitu berbuka sehari dan berpuasa sehari.
credit to: melurhasanah

ok ok ok ok

nenantilah kalau aku rajin aku akan kupaskan lagi pasai new moon full moon ni.

ekceli aku tak sihat antara sebab musabab new moon full moon ni laaa

semalam amik cuti sebab tak sihat.

pehtu kan cuti sekolah skang ni, so min tinggai la dengan aku.

taktau laaaa sejak bila dia dok bela saka aku, asekkkkk la dok mintak makan.

aritu masa sham bawak dia pi opis, 3 bungkuihhhh nasik lemak dia boleh perabihhhhh

todiaaaa baq hangggggg

mengalahkan aku la plakkkk kennnnn

alkesahnya.....

pagi tu aku buat bekpes roti teloq.

alaaa roti celup teloq pehtu goreng.

aku pakai sebijik teloq, roti tu blah 4 cam kat bawah ni

credit to: bilaudamenulis
penuh gak la pinggan.

dalam sejam lebih tu dia mintak makan lagiiiiii

dia tau aku marah kalo asek mintak makan, so dia cakap ala-ala bisik

min: mama, nak M.

aku buat derkkkk ja.

min: mama, kakmin nak M.A.K.A.N. boleyyyy?

tak sampai ati laaa plakkkkk

aku pon menggagahkan diri buat nasik goreng.

kebetulan malam tadi masak nasik lebihhhhh

memang lega banyak dah kat situ heeeeeeeeeeeeeeeeeeee

dah siap mise en place semua, tengok dok goreng ikan bilis pelik aku awat minyak cam tak panas

ejas-ejas gas sekali terpadam.

konfem gas abihhhhhhhhhhhh

dok laaaa pikiaq cemana nak buat

min dok berzikir-zikir nak nasikkkk nak nasikkk

sekali tingggg!

pe lagi, masak dalam rice cooker uolssssss

setengah orang panggil periuk nasik karan kan kan kan hahahaha



nendia uolssssss

:: nasi goreng orang tak sehat dan malas tapi sedapppp ::
setell!! hahahahahahaha!





5.6.15

UPDATED: SKYVIEW@11 RAMADAN BUFFET is BACK!!!

Yessssss uolssssss!

Ramadan Buffet is back!

cepattttttttt bookingggggg dahlinggggg!


apa?!

kenot see??

come i put here big-big










Skyview@11 Cafe
Ramadan Buffet
(22nd  June to 14th July 2015)

RM25.00 nett per adult
RM12.50
nett
per child (5 years to 12 years)
Time: 6.30pm to 8.30pm


For Inquiry please call
03 – 8872 2100

email : skyview11@agc.gov.my
(excluding Saturday & Sunday)

UPDATED: UNTUK SENARAI MENU BUFFET SILA KLIK DI SINI

Selamat berpuasa!

posa jangan tak posa uolsss