19.4.12

MooGoo Skincare

apakah MooGoo ini?

produk apa ini?

hehe! ok, selain ScratchMeNot Sleeves,

adam jugak guna MooGoo.


aqu beli starter pack for itchy & sensitive skin


::semua ini hanya RM187 aje::


ok seperti yang tersedia maklum,

produk MooGoo ini adalah semulajadi.

kat ingredient dia pon tarak la yang nama pepelik dan menjulingkan mata.

sumanya semulajadi.

cuma paham inggeris ka dak ja.

dalam starter pack ni ada:

-Milk Wash
-MSM Soothing Cream
-Irritable Skin Balm (ISB)
-Udder Cream

cara-cara pakai MooGoo adalah:

1. mandi pakai Milk Wash. Bole jugak dibuat syampu. mandi jangan lama-lama sebab kelembapan kulit hilang bersama air tu yg buat gatal...

2. siap mandi, lap kering-kering. sapukan MSM Soothing Cream.

3. kendian, sapu pulak ISB.

4. last, sapukan Udder Cream. Udder cream bole disapu setiap 2 jam skali atau bila rasa kulit kering.

FYI:
- MSM juga bole disapu kat area kulit yang kemerahan dan keradangan sebab kandungan MSM ada sulfur.
- ISB pulak bole disapu kat area kulit yang gatal². lepas tu sapu Udder Cream sebab ISB tak begitu melembapkan

so far pakai memang sangat puas hati.

oh lupa nak bagitau, untuk yang biasa sapu steroid lepas tu stop completely

kulit akan bertindak balas as a healing process.

maybe dalam 1-2 minggu. atau tengok brapa lama dah sapu steroid. makin lama sapu steroid maka makin lama lah healing process....

macam aqu taip tadi, moogoo ni adalah produk semulajadi so no paraben, no SLS, no mineral oil, only edible natural oils (almond oil, etc)

sangat selamat even termakan atau memakan cam budak shomel ini

::yang dia makan itu scalp cream::


ekzema adam skang adalah sangat terkawal.

kadang-kadang ja naik sebab tersilap makan atau ke tempat berabuk

tapi takla teruk sampai berair, luka and nanah.

kalo dia flare up, malam tu sapu ISB n Scalp Cream

isoknya voila, nampak kurang merah-merah n gatal-gatal

ohh! leganyaaaa hati seorang mama~!

Scalp Cream plak aqu dapat free, yes free dari Ketua MooGoo - Head Cow

betapa dorang sangat take care terhadap pelanggan.

Produk skincare lain ada cenggini?

paling2 pon kena ada member card pastu dapatla 5% for the next purchase kennn


::bukti dapat scalp cream secara free n MooLar 5 dari Reserve Bank of MooGoo::

jom like MooGoo!


4 comments:

  1. As Salam..tq for sharing cara2 pakai moogoo..
    Saya baru nk cuba..anak saya eczema teruk..rasa nak nangis tgk die..hari ni muka bengkak..mata pun sepet akibat gatal..so harap2 die cepat pulih dgn moogoo..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. boleh tengok senarai stokis kat sini: http://www.moogoo.my/stockists/

      harap dapat membantu :)

      Delete

habag mai sat