15.2.11

tiba-tiba rasa nak feeling-feeling lak malam nie

tadi baru lepas tidokan adam.

dia dah lena aqu pon tenung muka dia. kalo tengok muka budak-budak sejuk je hati dan perut kan? dat's my feveret pastime skang. dari yasmin masa baby lagi hehe.

macam tak caya ja aqu ni dah bergelar mak kepada dua orang anak.

tak caya penah ada boipren.

tak caya penah bergelar tunang orang.

tak caya dah jadi binik orang.

dulu macam geli ja nak cakap "ni tunang/suami saya" (tapi kalo ckp omputih takpa lak "this is my fiance/ni husband saya").

tak penah mimpi pasai nak berumahtangga sebelum umo 30 tahun.

dulu baaiikkk punya set gol:

- nak sambung stadi dulu.
- dah grad, nak usha-usha rumah lak.
- agak-agak dalam umo 28, baru nak usha marka.
- paling-paling pon nak kawen umo dalam awal 30an sebab nak enjoy single life dulu.

tatapi, semuanya dah tertulis kat Luh Mahfuz.

-aqu dapat keja gomen.
-aqu bertemu jodoh dengan orang opis.
-aqu jadi gerpren orang selama 4 bulan.
-lepas 4 bulan orang merisik aqu.
-sebulan kendian aqu jadi tunangan orang selama setahun sebulan.
-kawen pada umo 22 tahun.
-jadi mak orang pada umo 23.

ada hikmah aqu kawen awai. sebab 3 bulan lepas kawen, aqu pregnen. dalam masa 3 bulan kosong tu bule perasan something wrong kat period aqu sebab tiap kali period senggugut aqu makin sakit.(orang kata lepas kawen tak senggugut dah) then, 18 minggu pregnen, yasmin mula tendang. happy sangat dapat rasa tendangan dalam perut. tapi sakit tendangan dia tu sangat sakit. rupanya ada cyst yang dalam report doctor "very huge left ovarian cyst".

semuanya jadi secara tak tersangka kan?

dan aqu ingat lagi my one of my very best fren, didiey penah bagitau aqu yang dia tak tido satu malam sebab tak percaya yang aqu ni nak kawen. dia tak caya punky dah nak kawen weh. nak jadi bini orang. (err, punky tu aqu nya nick name. aqu ganaz dulu wokey. ganaih!)

bak kata sapa ntah, life unexpected. So, live life to the fullest.

gudnite.

3 comments:

  1. yaaaa!!! aku juga tak sangka!!!!
    terngiang2 lagi statement hang yg menakutkan dlm keta kancil mu ittew sewaktu kita pulang dari warta! oOoohhh... time flies rite?! rindu sungguh waktu dulu... :(

    ReplyDelete
  2. btw... aku tompang hepi tgk kebahagiaan hg skang!
    hope hang teros hepi & bahagia mcm ni sampai bila2! AMIN :)

    ReplyDelete
  3. hahahahahahah!
    tu yang dok dendiam ja kan? huhu!
    thx for the doa.. aqu pon doakan semoga hang cepat bertemu jodoh Insya Allah...

    ReplyDelete

habag mai sat