13.2.12

ekzema adalah eczema

salaam...

untuk pengetahuan semua,

aritu adam telah diserang ekzema.






::darah pipi::

::ni bukan darah period hokek. ni hasil dari garu-garuan di pipi::




masa ni mmg sangat-sangat perlukan sokongan dari orang sekeliling.

sangat sakit ati bila orang lain pandang kita cam tak reti jaga anak.

tapi bukan suka-suka nak bawak adam keluar

pi klinik gak.

dokter cakap budak ekzema ni memang sangat perlukan pelembap.

tak tersangka adam bole kena ekzema.

ekzema dia triggered sebab mula packing barang pindah rumah.

walhal rasanya sebelum ni

rumah berabok giler tapi tu la...

nasib baik kakput and kakrini tolong add aqu kat group 'Asthma Allergies Eczema' kat fb.

it's a support group.

so bole dapat banyak infos, reviews and of course; moral support.



https://www.facebook.com/groups/ekzema

segala luahan hati telah didengari....

11 comments:

  1. adam minum susu formula kan.ke susu formal tuh x sesuai.hadif dulu camtuh la.bila tuko ssh br elok samp5 skrg.dia kan tgk dorg nih kena ekzema.tergaru2 yang x tahan.hadif dulu sus mamil gold & enfa grow je boleh minum.

    ReplyDelete
  2. anak org kerturuan asthma mmg ade eczema ... tak leh nk wat pepe cuma kena rajin sapu pelembab bila rashes tak de ..bila nampak merah je cepat sapu hcort ke pepe cream utk eczema....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hcort ada steroid. in fact all steriod cream mmg cepat heal tp utk short period onli.. skang ni tgh konsentret on natural product. terima kasih to AAE group byk sngt info psl ekzema...

      Delete
  3. yuhu..lame x ber blog..troknye muka adam.aku dpt rskan kepedihan tu kt muka aku.huhuhu.mmg xthn kalo gtl gtu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ms ni 1st time jadi. nanti nak update psl 2nd time pnya plak. tungguuuu~

      Delete
  4. lor siannya adam...abih comot muka...kak az penah terbaca kat mana tah, artikel tu kata ada sesetengah budak mmg cepat melarat mende ni..lagi satu kat keliling pampers...yg tu lagi susah nak jaga sbb tempat tertutup dan berair...wawa dulu penah kena kat area pampers...sampai berkerak/berkuping la celah peha dia...

    dah try Drapolene Cream?

    ReplyDelete
  5. oh ya, Econazine Cream pun ok...kalau anak2 naik ruam kak az pakai 2 krim tu je...takat ni alhamdulillah mujarab...

    ReplyDelete
  6. sian adam...geram bila bc part org sekeliling tgk semacam...eeeiiihhh...klu ikut ati mmg nak smashhhh je kan?!!...Tp x pe lar dia mgkin t'lalu pandai jg anak...

    ReplyDelete
  7. anak aku Danial pun jd cenggini gak babe..suma pun da try..hydrocort, econazine, ezerra, elomet, bedak sejuk + kelapa, bedak sejuk saja, candid-B, calamine cream/lotion, baby lotion, u name it!! ce cita la ni hang boh apa kat adam..plizzz!!

    ReplyDelete

habag mai sat