24.7.12

Posa taun ini

Assalam...

Syukur Alhamdulillah kita masih lagi berkesempatan menyambut bulan Ramadhan tahun ini...
Tahun ini tahun pertama berpuasa kat umah baru...
Suasana sama ja cam masa dok kuarters dulu...
cuma kali ni adam join makan soq skali hehehe

Yasmin start ari isnin baru posa sebab masa hari pertama n kedua tu dia lena dibuai mimpi hehe!
nak kejut dia bangun pon cam alahai kesian...
dia lak kalo cuti memang liat bangun. kadang-kadang tu pukui 10am baru bangun...
aqu pon takmo train dia lagi sebab dia kecik lagi bagi aqu... baru 4 taun 7 bulan...

aqu ingat nak konsentret ajaq dia solat dulu sebab aritu p ceramah ustad jus tok guru (tak ingat la nama ustad tu hehe) dia ada bagitau yang kita ni patut utamakan solat dulu dari puasa.. ya la, budak-budak kan aktif, perut kecik, by the time petang tu budak-budak dah letih... lagi pon dalam Al-Quran dah nyatakan cara didik anak solat dulu..masa dia 7 tahun dah wajib solat, tak kira bacaan tak betui ka, tunggang tebalik ka janji dia solat. then masa 10 tahun kalo dia takmau solat baru bole pukui... ustad la yang kata lagu tu...

hari ketiga posa Yasmin cakap dia nak posa. so pagi tu kejut dia makan soq n ok ja dia bangun n makan skit... pagi tu pegi skola, cikgu dia dah stenbai tanya min posa separuh ka penuh. opkoz la aqu mintak separuh ja hehehe! Pagi ni lak, alahai liat la pulak min nak makan soq. melepet ja kat kusi hehe. mata tak bukak-bukak.. Then masa p skola dia dah pesan siap-siap nak posa penuh. hamboih! tak kesah la nak... kalo larat posa.. kalo tak bukak ja posa kan...

yang adam lak, tiap kali nak bangun soq misti la taim tu jugak nak begantung.
arini ja dia cam lena skit so lepas makan tu baru dia bangun.
lega la jugak kalo tak, penat dok melayan kerenah dia huhu...
orang nak makan dia pon nak makan, orang nak minum dia pon nak minum.
tu pon dok berebut dengan susu min.
dia nak minum dulu kalo tak mengamuk cam kena pukui.
haih~ apapon mama rindu bau mulot adam hahaha!

ouh, lupa nak habaq. aritu min request nak BABY ALIVE baq hang.


mintak menan yang rega tak hengat nya.
lalu aqu pon selamba ja cakap 'ok nanti mama belikan tapi dengan syarat min takleh isap jari dah'.
dan dia pon bersetuju dengan terma dan syarat tersebut.
aqu ingat sat ja dia punya tak isap jari tu. Ropa-ropanya dia memang tak isap jari langsung dah.
cuma masa 1st nite tu ja dia still isap jari.
then next day n the next day n the next next day memang dah tak isap jari langsung dah even tengah tidoq.
siap duk tunjuk jari dia yang dah kecut dan dulunya berbau masam itu.
kini jari jemari itu sudah wangi....
ok kali ni memang mama neves.
mana nak korek duit beli baby alive.
dia plak nak yang bole makan n berak.
"nanti min bole tukar pampes dier".
alahai min... susah-susah mama bagi baby bru ja la huhuhu

tapi okla sebab opah nak sponser baby alive ni kat min masa besday nanti.
Lega~ mama hehehehehe!
terima kasih opah!
ok tak jadi on baby baru hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!
tapi awat cam lewat jaa bulan ni mau mengambang?????
apakah??????????
-GULP-

No comments:

Post a Comment

habag mai sat