9.3.15

2015 - Check up Adam Muqris buat kesekian kalinya...

Assalamualaikum!

vavavavavo0oom!

lama tak on hehehehe!

bukan apa, setelah beberapa episod yang terjadi, dah maleh nak blog. (Sila baca: malaih nak log in weh!)

hahahahaha! nak blog walking pon dah tak sleraaaaa huuuuu~

Anyway,

tadi time-off sebab bawak pegi annual check up jantung adam yang berlobang itew.

Alhamdulillah semuanya ok saja.

Again, doc nasihatkan jaga jaga jaga jaga gigi adam.

gigi rosak ka, kena cabut ka, kena cuci ka semuanya kena follow dengan antibiotik.

sebab takut infection kat gigi senang bawak ke jantung.

since lubang itu kat injap, memang kena jaga elok-elok sebab once injap kena infection memang kena operate.

So, next plan untuk Adam; Dentist.

tu crita adam.

skang nak crita pasai Milk Kefir.

dekat 3 minggu gak la dah consume MK.

nak pi toilet senang bangetttttt.

taik lembut weh takyah teran-teran.

hahahaha! agak direct di situ.

mahappp la kalau geli-geli.

pehtu, vintek-vintek di muka ini ku rasakan makin mengecilll

suka suka suka!

::antara kebaikan kefir::

Nomot 3 tu penting tuuu especially untuk adam and aku sebab kami sistem imun agak rendah.

skang memang dok gigih la buat MK.

MK ni nak start dia kena ada grains.

Jadilah nama dia Milk Kefir Grains (MKG).




::MKG yang sangat gemok gedempon::

Ni ehsan dari Google.

aku punya ada tapi kecitonet.

MKG ni kena pandai jaga dia, nanti dia membiak dengan jayanya.

sapa-sapa nak tengok cara-mara buat MK ni, tengok ja la kat utube.

o0h lupa nak habaq, aku ada juai skit MK ni kat kiosk opis.

aku buat flavoring skali; blueberry & strawberry compote.

nanti kalau aku rajin, aku haplod la gambaq dia naa.

arini tadak sebab pi check up adam kan, so tak sempat singgah opis nak drop MK.

isok naa kalo rajin on balik blogger.com hahahaha!

No comments:

Post a Comment

habag mai sat