8.1.10

yes boss!

semalam bos baru aqu dh masuk. so, manyak sebok sket la but enjoy sebab dah ada keja hakiki semula hehe!

td pagi p klinik putrajaya untuk check batuk yasmin. olmost sebulan dia batuk berkahak. petang smalam dh pegi dulu tp doc suro dtg opis hour untuk amek blood test. tu yang pegi pagi ni.. masa kt makmal td, lama gak la nunggu sb org ramai. jumpa gak la sorg 2 bdak opis lama n baru. bila yasmin dh kena panggil, masa masuk bilik nk amek darah tu baru ja nk duduk, yasmin dh jerit2 sambil sorok tangan dia tamau kena cucuk. cam tau2 ja nk kena cucuk huhu.. dah setel cucuk, tunggu lak nak jumpa doc.. ms tunggu keras tangan yasmin yg kena cucuk tu hehe! pehtu buat muka kesian dengan mata besaq dia tu, alahai ksian sunggoh la tgok dia time tu.. sambil tunggu nk masuk, makan la roti krim yg 60 kupang. habih ko! kalo tak jenuh nk menghabihkan.. last2 mama jugak yg kena prabih.. cmna la badan mama tak besaq? mulut mama ni dah jadi tong sampah untuk yasmin and papa hehe! tong sampah bergerak gituh! canggeh wo! bila jumpa doc, doc tanya la macam2.. so bila aqu jawab n explain apa yg dia tanya, sambil tu dia bole dok nguap.. hampehss.. dah la tak cover mulut huhu! tapi aqu faham, doc kat situ keja sampai pkui 9 mlm. pehtu asyik tengok muka orang saket ja.. kesian kan.. tapi duit masyuk pe hehe!

hari ahad malam (3hb) dalam pkui 8pm ++, aqu tepon umah tokwan tak angkat2 la plak.. aqu call lagi pon tak angkat. trus aqu call hp mak tp bapak yang jawab. bapak time tu otw g mana tah, suro call mak. sambil tu bapak bagitau yang tokwan masuk spital, dok mracau2 taktau cakap pa. maktok lak ada kat umah.. time tu aqu dah tak sedap ati. call mak, mak kata tokwan masuk hosp kulim pakai ambulan swasta sebab tokwan lemah sangat.. aqu dh tak senang duduk time tu.. pas call mak, aqu bg yasmin tdo. dalam dok bagi yasmin tdo tingat balik kat tokwan. trus utarakan cadangan kat hubby balik penang.. bincang dah habih2san kami decided balik penang malam tu jugak. plan balik sehari ja tp dragged smpai 2 ari. packing2 barang trus zass balik dalam pkui 12am.. brenti dalam 2 kali, tuka2 driver sampai la umah dalam pkui 630am hari isnin... dalam pkui 1pm++ sampai hosp kulim, sedey sangat bila tengok tokwan time tu.. dia pakai oksigen, drip smpai 2 kiri kanan, ada heart monitor, tiub kahak, tiub kencing, wayar2 lagi.. pehtu tokwan cengkung ja.. masa aqu datang tu dia tengah tdo.. tokwan macam sedaq tak sedaq gitu.. pehtu dia cakap apa pon xpaham sebab kahak dia berkumpul so mmg tak paham dia ckp apa.. kesian sangat time tu :(
sambil dok tengok tokwan tu, doc datang. tapi dia cakap dengan makcik ana. yang aqu dengar, tokwan ada pnemonia, lemah jantung, apatah lagi yang memang penyakit yang tak penah tokwan ada. bayangkan selama 80 tahun ++, vision tokwan elok, kencing manis tadak, blood preasure cantik, cuma lutut ja saket sebab terjatuh dulu.. ni pon tokwan demam sampai lemah badan.. semalam aqu dapat tau yang tokwan kena scan kepala kat hosp sg. petani n alhamdulillah semuanya ok.. aqu berdoa semoga tokwan cepat sembuh hendaknya insya Allah... 

No comments:

Post a Comment

habag mai sat