6.10.10

hello semua! lama tak apdet crita hehe! meh sini kami nak stori mori kat hangpa suma

weekend aritu isham n yasmin balik menjenguk mama and adam muqris tersayang. pehtu ari sabtu petang tu kami pi la kat tesco BM yang baru dibukak pada 23 sept yang lepaih. oh tesco ni dekat ja dalam 5min naik keta sampai la. tujuan utama sebab nak cari manual breast pump.

eh? taim yasmin dulu rilek ja pakai tangan

memangla bole nak perah pakai tangan tapi lambat dan memakan masa. lagi pulak dulu bos rajin dok miting sana sini sinun so tarak hal la kan? taim yasmin dulu tak buat stok pon. kira memang segar dari ladang la sebab dulu neseri bawah opis ja. so anytime bole lari sat susukan yasmin. nak-nak plak yasmin dulu memang rijek puting tiruan. kali ni plak takleh la nak lari-lari dah. kalo lari mau bepeluh segala celah bedah baru sampai neseri. tapi bukan neseri yang berubah. opis mama dia yang kat tempat lain. dulu sebelah blok ja skang sebelah kompleks huhu.

sambung balik stori, kami pon pi la merayau kat area tesco tu cari breast pump tapi nan ado. ya, aqu masih berpantang lagi tapi idokle teman pi pakai kaen batik. pakai suar sudaa. masa masuk tesco tu ja bukak stokin hehe. memandangkan barang yang nak beli nan hado, kami pon pi futkot tesco sebab isham n yasmin tak makan tengahari lagi. isham oder nasik goreng pataya kedekutt. awat kedekut? sebab sikit nak mampuih. kira buat isi celah gigi ja la. nak-nak plak depa makan kongsi dua branak. aqu? telan ayaq milo ja.

dah selesai makan kami pon balik la. oleh kerana nasik goreng pataya tadi hanya dibuat untuk diisi celah gigi, mak telah membelikan mereka nasik ayam. baru ja nak makan yasmin kata nak berak. tapi bila pi toilet tak berak-berak pon. ada la dalam 2 kali cenggitu. pehtu dalam 15min lepas tu, yasmin muntah-muntah. aqu dengan isham dah cuak dah. dah lama yasmin tak muntah-muntah cemtu. rasanya last dia muntah masa dia demam tahun lalu.  masa tidoq pon yasmin muntah lagi so isham pi la bawak dia klinik. kena lak charge RM50 hengget! ubat dia cuma ubat tahan muntah, demam n angin. orang klinik tu kata double charge sebab tengah malam. kira awai pagi la sebab isham kuaq  dalam pkui 1-2 pagi. gila punya dok buat duit. cemana la kalo orang susah pi berubat kat depa?

ari ahad lak kalo tak isham n yasmin dah balik tapi keadaan yasmin yang dok lemah lagi kena tunda la balik hari isnin. hari ahad tu alhamdulillah yasmin tak muntah dah cuma tak lalu nak makan. kami pon umpan dia makan moi (bubur) ayam mcD baru la dia nak makan tu pon tak abeh. pehtu petang tu sambung cari breast pump tapi ni pon dekat depan rumah ja. aqu rembat breast pump yang ni

::pic googled. thx to yantieazan::

hari isnin depa anak branak pon balik. pehtu dalam 3jam kendian dapat mesej isham bagitau yang yasmin muntah 2 kali dalam bas. aqu dah tak senang duduk dah. runsing betui. malam tu pulak isham lak yang muntah 2 kali. pagi isok tu isham pi klinik n doc bagitau yang dia kena food poisoning. sah! nasik pataya kedekut punya la ni sebab pas makan tu yasmin yang kena dulu. cemana ni tesco baru bukak 2 minggu dah kotoq? nak kena report ni. besa tu! dah la kedekut kotoq plak tu. haria sat gi baru tau!

~tarik napas.... hembossss~

ok arini bawak adam muqris pi check up sebulan. berat sudah 5.1kg. bravo. aritu misi datang melawat umah hari yang ke-9 baru 4.1kg.. misi cakap "besaqnya.. minum susu apa ni?" susu cap gantung", aqu jawab. pehtu adam kena cucuk huhu! cian dia!

3 comments:

  1. semangatnya baru sebulan 5.1 kg..;)

    ReplyDelete
  2. makk oiiii... besaq sungguh la muqris... pas ni memang wajib guna susu cap gantungg...

    ReplyDelete

habag mai sat