30.9.10

apa lagi crita yang aqu nak crita, kan?

misti la cerita pasai adam muqris lagi huhu..

skang nih, siang dia tido, mengeliat, kentut, susu, berak, susu, tido,susu, kencin, susu, tido. susu menten every 2jam. kenkadang sejam stgah. malam plak, tido, susu, berak, kentut, susu, merengek, susu, merengek, susu, merengek, susu. dekat nak pagi baru dia tido. malam tadi paling best, dari 23:31 sampai la 04:51 baru dia tido hokkay! mata aqu ni memang rabak la. dah la aqu bukan jenis tido petang. sib baik malam tadi dalam pkui 9pm++ aqu dah tido. pagi tadi lak pkui 8 bru bangun. pastu pagi tadi aqu bagi mandi adam sebab mak dah lambat nak pegi keja..

skang ni banyak pulak kes baby tercekik susu kan?
pastu malam tadi dapat info pasal seorang bini ni tengah marah-marahkan laki dia. pastu sambil dok marah-marah tu dia susukan anak dia. skali anak dia meninggal. pegi hospital, doc check, and tanya la kat pasangan laki bini ni ada masalah rumah tangga ke? rupanya memang bermasalah la. nak2 plak tengah marah-marah laki dia. doc check rupanya susu tu jadi racun... tak tau la betul ke tak tapi yang aqu tau masa marah amatlah tak digalakkan nyusu baby sebab baby akan jadi seorang yang pemarah bila besar nanti...

sigh... cam nak cuti sebulan menjaga anak la.. tapi kenapa tanpa gaji. at least buat la separuh gaji. dah la maternity leave 2 bulan jea. sebab aqu nak cuti adalah kerana neseri start amek baby umur 3 bln. tu pon belum pasti adam bole masuk ke tak. haduih!

No comments:

Post a Comment

habag mai sat