14.3.11

bizi + sebok = bibok

As salam....

lama tak apdet stori mori moning glori.

semuanya sebab encik bibok mai.

meh nak apdet skit.

lepas pi klinik an-nur malam tu, isok pagi tu kan aqu EL. So, pagi tu pi buat apoimen dengan paed kat Hosp. Serdang. Apoimen akan datang adalah pada 11hb April. Misi kat kaunter tu dah suro cuti siap-siap sebab dia kata new case amik masa agak lama la nak setel. hopefully bole la buat echo skali. hanya echo ja yang dapat detect tahap serius jantung adam.

Then, aqu bagitau kat mak pasai adam. mak kata HATI UNTA dengan surah Al-Isra' adalah penyembuh penyakit jantung berlubang. Yang hati unta tu sedara aqu (4-5 pupu aqu) ada jantung berlubang yang tahap doktor kata dah tadak harapan. masa dulu aqu kecik-kecik rajin gak la pi umah dia, memang tengok dia cam slow ja. dia pon bukan jenis aktif. melepet ja. then, masa raya cina aritu aqu godek-godek tepon mak aqu, tengok ada gambaq dia tengah besanding kat atas pelamin. terkejut gila aqu taim tu. serius tak caya aqu dia dah kawin. dulu aqu taktau pon dia ada jantung berlubang. ingatkan OKU. Mak cakap jantung dia dah okey sebab amalkan makan hati unta. Yang surah Al-Isra' tu mak tengok kat tv, crita orang tu nak kena operate sebab jantung gak, tapi dia pi kat Darul Syifa, amalkan surah nie, untuk next apoimen dah tak payah operate dah. how amazing kan? tapi mak tak sure dari ayat brapa ke ayat brapa. kebetulan gak, stiap hari jumaat seksyen aqu ni ada tazkirah pagi. Sebelum tazkirah tu, ngaji dalam 10-11 ayat then tafsir. sekarang ni memang tengah dok baca surah Al-Isra' la. Suratan ataw kebetulan?


Ish, lambat lak nak sampai 11hb. tak sabaq nak tau pasai adam muqris.


P/s: Terima kasih kat semua atas doa dan sokongan kalian semua. Hanya Allah sajalah yang dapat membalas.

2 comments:

  1. fareha, jgn putus asa utk terus usaha & berdoa!
    be strong ok dear!
    Insya Allah adam muqris baik2 saja! AMIN :)

    ReplyDelete
  2. Insya Allah Amin.. thx for the doa my fren ;)

    ReplyDelete

habag mai sat