18.3.11

hati unta

As salam...

Semalam dah selamat terima ini dari makcik aqu









Akak opis lama pon bagi sket kat aqu ini


::yang sekeping tu dari makcik Ana, yang blah kanan tu dari akak opis lama::


::ini la rupa hati unta::

Cara-cara nak sediakan hati unta ni adalah mula-mula cuci dulu hati unta.
pastu goreng dalam kuali tanpa minyak sampai kaler dia ada skit berubah.
pastu tumbuk sampai dia jadi serbuk.

masa goreng tu bau dia cam bau kelempung/paru tapi extra strong punya smell. dah siap goreng, tumbuk ngan simpan pon still bau lagi. satu rumah bau kelempung, tapi untuk kesihatan anak aqu sanggup buat apa saja.....




Tadi pagi aqu dah tabur sket kat moi kurma adam.
hopefully batuk ngan sesema adam berkurang la Insya Allah...



6 comments:

  1. Insyaallahh..kalo utk ank, kita sggup bt apa saja kan??..hati seorg ibu..

    ReplyDelete
  2. Saya rendam hati tu dalam air mendidih.Bila dah suam, minum.Takde rasa apa cuma bau dia masyaallah... tapi alhamdulillah lepas tu ok sikit.

    Follow awak dan pinjam gambar hati unta tu ye.

    ReplyDelete
  3. @anonymous: sorry sangat2 saya baru perasan komen awak. hati unta ni bole dapat kat mekah. bole kirim dengan sesapa yang pegi umrah/haji. harap membantu :)

    ReplyDelete
  4. Mcm.mana? Ada improvement tak? Elok tak sakit..

    ReplyDelete

habag mai sat