13.8.10

senarai semak

beg emergency baby:
sarung kaki tangan - setel
sarung kepala - setel
pakaian utk sehari dua - setel
blanket - setel
towel - setel
toilettries - setel
pampers - setel
wet tissue - setel
bantal - aiseh blum basuh lg la


beg emergency mama:
baju balik umah - setel
kain batik - setel
breast pad - setel
maternity bra - setel
sanitary pad - o0pps! blum masuk beg... ada dalam almari beli masa last sbln period iaitu bln 11/09 huhu
towel - tak ingat lak.. nak kena check balik ni...
deo - setel
tudung nak pakai kat spital - blum masuk lg..
toilettries - berus gg n sabun belum lagi laaa..

tu ja kut naaa... apa lagi ya nak bawak? lupa sudaa..

kali ni kena bebetui make sure suma benda kena ada sebab tengahari ni isham n yasmin balik johor sampai ari ahad.. aqu lak tak ikut sebab takut anything happen, leh trus p hospital.. kalo aqu pon balik johor skali kang tak pasai-pasai lak terberanak dalam keta. kalo aqu takdak masalah takpa la, tapi memandangkan aqu ada kes masa beranak yasmin aritu so, aqu takleh nak amek risiko... lagipon kali ni raya kat penang, so posa kena la jenguk johor dulu. nak-nak plak kali ni rasanya tak sempat nak balik johor taim bulan raya sebab tengah pantang. hati mentua kena jaga ok.. lagipun tempat ibu adalah masih nombor satu untuk orang laki walopon telah berkahwin. sebagai istri ni, kita kena paham tanggungjawab utama suami. baru la ibu mentua kita sayang n mendoakan kesejahteraan kita.. mujur jugakla parents aqu pon paham n dorang tak pernah persoalkan pasai balik mana dulu... cuma dulu ja la arwah tokwan macam majuk sket kalo aqu balik johor dulu.. kena pandai pujuk dia, baru dia ok. rindu plak kat arwah...

No comments:

Post a Comment

habag mai sat