8.8.10

weekend

semalam kami jenjalan buang duit kat i0i mall.
lokasi pilihan: Tutti Fruitti Frozen Yogurt.

ni pon sebab aqu tengah craving ice cream chocolate. aqu prefer yang ice cream batang tu.. skang susah la nak cari... kalo wall's dengan nestle punya ice cream yang batang tu chocolate coated la, ada kacang la n aqu takmo tu. aqu nak plain choc... dulu aqu suka beli kat kedai ah chai kat penang.. kalo tak silap 4 kupang ja.. tapi dulu laa... aqu lak tak ingat brand apa haih... so, semalam try la TF ni... elok plak dengan blog aqu ni fruitted yea hihihi....

kalo nk tau, dorg ni jual yogurt tp beku punya version.. jadi la rasa ice cream.. kat obesi memang dah lama ada frozen yogurt ni.. aqu tengok kat discovery travel n living tu.. yang ada beach food tu... lagipon frozen yogurt ni baguih untuk orang yg mementingkan kesehatan gitew sebab bole jadi pengganti kepada ice cream yang belemak itu.

kat cni memang self-service.. kita letak sendiri semua... depa cuma timbang n bagitau rega selain membersihkan meja setelah kita beredar dari ctu...


::mesin ni la yang kita amek sendiri tu. masa aqu amek tu chocolate rasberry tp biila makan rasa chocolate ja pehtu baru dorang tuka chocolate huhu::

pas dah amek perisa yang dikehendaki (kami amek TF Original, blue berrilicious, tutti fruitti, vanilla n chocolate rasberri yang kendiannya ditukarkan kpd chocolate), bole la pilih topping yang ado....




pastu bayar.. RM 0.53 untuk 10 gram. kami amek 500 gram so korang kali la sendiri brapa henget kami abihkan khas untuk tekak mak yung ini... tapi chocolate dia memang sejibik chocolate ice cream yang aqu craving tu huhupueh ati!

pics credit to google.com

2 comments:

habag mai sat