1.12.10

pening-n-stress week

2 minggu ni aqu sangat pening n stress sampai effect susu badan. Last week opis aqu nak kena audit and at the same time officer suma kelam-kabut sebab baru nak tengok fail n rekod surat-menyurat. buat keja sampai ke malam. terpaksa jugak bawak adam mai opis sebab malam adam memang nak bergantung jea. sib baik la adam bukan jenis meragam. ari sabtu pon sambung buat keja kat opis sampai adam tak sehat. sesema n batuk-batuk. nak tido malam misti nangis cam sedih sangat sampai selak. tapi sekali je la sebelum dia bebetul tido. mungkin jugak sebab masa aqu dukung adam, aqu marahkan yasmin sebab dia dok buat prangai. tu yang dia sedih sangat tu.. kotla..

Dis week lak, isham lak kena keja malam sebab opis dia lak nak wat audit 5s. masuk bulan baru pengasuh adam takmau mengasuh dia dah. ni suma neseri punya pasal. mula-mula kata bulan 12 dah bole masuk. skali mintak extend lagi sebulan sebab tempat baby dah penuh. aqu n isham ingat nak try la slow talk gan pengasuh adam nak mintak extend lagi sebulan tapi last day which is yesterday, pengasuh dia duk dalam bilik. anak-anak dia ja ada kat depan. aqu n isham sampai terlupa nak slow talk kat dia. dalam keta baru tingat. pastu beberapa detik tu, dapat mesej pengasuh dia tanya napa tak bawak barang-barang adam skali. sampai ja umah terus call beberapa orang betanyakan pengasuh. isham try gak call pengasuh dia, tapi anak dia plak kata dia tengah makan. takpa la, mungkin memang pengasuh dia memang takmo dah. call sana, call sini memang takdak pengasuh yang nak amek. and i was so down till i just cried n cant talk anymore. suma aqu suro isham yang tolong cakapkan. lagipon dia pandai control suara n pandai berdiplomasi. kalo aqu, konfem presint 14 banjir kilat. kang susah plak isok orang nak pi keja hehe. so, malam tadi memang nyut-nyut-nyut la kapla ni. dah tidokan adam, buatkan susu untuk yasmin, telan pcm trus tido.  dan Alhamdulillah, thanx to fiza, kami dah dapat pengasuh baru. nama dia kak izan. pagi tadi baru jumpa dia n antaq adam. hopefully everything will be alright Insya Allah.

**baru tadi dapat dari kak izan, adam dah minum susu dari botol sampai abis. Alhamdulillah! Syukur!! skang kena keep on pumpin' babeh!

1 comment:

habag mai sat