12.4.11

Minggu lepas punya stori de mori

Assalam.

lama tak menjenguk sini. Last week, the whole week Adam Muqris tak sehat. Demam, batuk dengan selsema. Hari isnin pi check up 7 bulan. berat kurang 0.2kg. skang berat adam 7kg ja. Then misi bagitau kalo demam tak kebah gak hari jumaat kena datang untuk buat ujian darah. adam demam panas bila tengah-tengah malam. dengan batuk lagi. aqu dengan isham tido macam tak tido ja. terasa macam nak amik cuti ja nak tidoq pueh-pueh. mata kami ni dah macam panda+rakun ja.





pic googled


pastu hari kames tu the whole day adam tak demam pon. hatiku berbunga-bunga kegumbiraan. tapi bunga tu kembang kejap je sebab jumaat pagi tu adam demam panas balik dalam pkui 5pagi. So, bawak la adam pi klinik untuk ujian darah. masa kat lab, ada sorang misi muda ni nak cucuk jarum kat tangan adam tapi dia kata adam chubby sangat sampai tak nampak urat kat tangan. tunggu lak misi senior untuk cucuk jarum. dalam dok tunggu tu dia bagitau bulu mata adam panjangnya. sempat lagi tu hehe. then masa misi senior tu cucuk jarum, aqu dah seriau dah takut adam meronta-ronta tapi rupanya adam selamba rilek ja. misi tu siap rodok-rodok lagi jarum tu cari urat tapi adam tak nanges pon. dia cuma merengek sebab rimas dengan tali yang ikat kat tangan dia. dah setel amek darah, pi jumpa dokter lak. masa tu dia dah tak demam cuma dokter stenbai ubat masuk bontot dengan ubat batuk n ubat titis idung.

nanti aqu apdet adam punya 1st apoiment jumpa paed kat hosp serdang k.

ada keja lak.

4 comments:

  1. Ya ALLAH... kesiannya kat adam!
    Hope he's get well soon na :)
    Amin.

    ReplyDelete
  2. Cian adam.aku pun selsema ni.tapi xg klinik pun. mak aku ckp xleh mkn ubt sembarangan.yeke? pastukan semlm.cm ade gerakan kt pewout aku ni.

    ReplyDelete
  3. chetens: tenkiu..Amin..
    fad: kalo sesema mkn vit c byk2 cam oren, limau n minum air byk2 tau... wah dah rasa yea? enjoy the moment tau! its the sweetest thing ever!!!

    ReplyDelete
  4. orait.tapi mkn yg pil pny leh ke?tapi aku xtaula kot baby ke.angin kus kus ke?hahaha

    ReplyDelete

habag mai sat