6.4.10

kena tinggal la plak uwaaa~

minggu ni isham tadop 3 ari. dia ada kursus kat sik, kedah. kursus dengan JPAM. siap tido dalam khemah lagi tuh..   sebelum isham naik bus, isham hug2 n kiss2 aqu dulu baru yasmin. aleh2 yasmin nangis lak.. aiseh makcik nie dah tau kena tinggal laa.. balik rumah aqu saja tanya dia papa mana? dia jawab papa keje.

tetiap pagi kalo tak nampak aqu atau isham misti tnya papa mana, mama mana... pagi ni aqu kejut dia sebab tak larat nak dukung dia. nak bawak beg lagi dengan perut boyot lagi.. pastu dalam mamai tu dia tanya papa mana? aqu gabra la skit.. aqu cakap la papa keja, isok papa balik la k.. sib baik dia ok aje.. rasanya dia dah paham kot kena tinggal huhu...

camtu la aqu dulu masa mak aqu asyik kena pegi kursus... penah skali tu, aqu tido dengan bapak. masa tido tu bole berebut bantal peluk dengan bapak aqu hehe! aqu punya tarik bantal peluk tu sampai bapak mengalah padahal masa tu aqu tengah sedap dibuai mimpi.. isok tu bapak takmau tido dengan aqu dah haha!

pehtu semalam macam2 jadi kat aqu. tu baru sehari isham tinggal aqu. semalam bank tepon suruh bayar duit keta. aqu memang nak masukkan pon cuma maleh n mengamalkan sikap nenanti laa.. pehtu masa nak keluarkan duit kat atm "unable to dispense". masa tu aqu pegi aimbank sebab leh terus cash dposit. okla takpe. aqu pi lak caimb sb aqu pkai kad bank tu. pi situ kad rejected. kad resit tu please call bank. adeh laa... call plak bank, aqu pon bagitau apa yang jadi. last2 dia suruh aqu pegi bank centre yang uruskan kad aqu sebab cip rosak. woih! takkan nak pi kuantan? jauh tuh! aqu dah bepeluh2 dengan karenah yasmin lagi.. last-last aqu decided terai ja la lagi skali. buat balik kat atm, alhamdulillah bole la plak. saja ja kan nak menghabiskan kredit aqu menelepon yang tak berpekdah. yela, lebih afdal kalo kredit aqu tu wat tepon isham ke, mak ke kan kan? pehtu, tengahari tu, isham call bagitau ubat sakit dada dia dah tercuci skali dalam mesin basuh.  aqu risau gak takut ubat dada dia tak jalan. dia jumpa ubat tu dalam seluar yang baru aqu basuh.. pastu tu dia bagitau yang ubat tu cam basah2.adoih la gelabah aqu.. aqu bukan apa takut jadi pape kang tak pasai2 aqu terbang pegi sik. pehtu malam plak, sambil dok tengah iron baju, tiba2 aqu dengar bunyi 'pop'. pastu aqu heran la awat iron tak panas2 nie.. adjust sana sini konfem iron wosak plak dah.. sib baik aqu dah iron bju untuk pakai arini. aqu sms vana bagitau nak pnjam iron dia.. sambil dok msg dia aqu dok kat ruang tamu.. aqu tengok tv awat gelap ja. lampu standby pon tak on. baru tingat aqu suruh yasmin off tv. dia off manually la tu.. pehtu tengok astro pon gelap. lorh, pehal lak dah.. tengok suis blakang on je.. pegi tengok peti ais n mikrowave tak on gak, konfem la short circuit. bukak peti letrik tu tgok satu ekor sudah turun. memang short circuit. dah naikkan ekor tu baru okeh. haih apo la naseb.. kesian kat aqu kan? huhu!

1 comment:

  1. isham dah balik ker??sib baik ko ade anak wat semangat..aku ni xde anak lg kalo laki aku xde aku menumpang umah org xpun aku blk kg..aku kan spesies penakut huhu.

    ReplyDelete

habag mai sat