20.4.10

please dial 911 for nanny 911

okeh, rutin harian pada hari isnin: pegi keja, balik keja, rehat-rehat kejap, asar, memasak (kalo hubby yang masak, goyang kaki sambil tengok tv layan kerenah yasmin) makan, mandi, magrib, tengok brita setengah jam, get ready tuka channel 107 tengok crita 'Nanny 911'.  Aqu sangat suka crita ni sebab boleh tengok cemana omputeh emerika hidup sehari-hari bersama famili. Selain tu jugak crita ni banyak bagi parenting tips.



::ni geng-geng nanny, yang tengah tu dah jadi nanny untuk royal british brapa taun tah.. misti selalu behavekan prince will n prince harry kn?::


mostly, yang buat anak-anak ni mengamuk, menjerit, tak hormat orang dsbnya yang negatif adalah dari parents sendiri. So, nanny yang ditugaskan untuk satu family yang bermasalah akan diberi masa selama seminggu. bayangkan dalam masa seminggu ja family yang kacau-bilau, huru-hara berubah jadi family yang lebih menyayangi satu sama lain, lebih menghormati masing-masing dan sangat harmoni. memang respek habis la kat nannies suma nie.. tak perlu jerit-jerit n pukul-pukul budak, cuma kena tau the right method, then semua setel. back to the parents, slalunya tengking2, marah2 n pukul2 kat budak2 tu la yang buat budak2 nie rebellious. cemtu la jugak yang jadi kat famili di melesia ni. budak-budak sekarang nie makin nakal n makin berani buat jahat sebab salah didik. so, amatlah digalakkan ibu-ibu, bapak-bapak n babysitters sekalian menonton cerita ni. memang double thumbs up la! i loike alot!! Semoga pihak NTV7 takkan jemu tayangkan crita nie wokeh! I FEEL GOOD~!




2 comments:

habag mai sat