29.4.10

2 is better than 1

skang kita mengorak langkah setapak ke hadapan.. aqu n isham semakin rapat. mula2 kuar lepak2 kat mana lg? putrajaya yea kawan-kawan. tapi masa tu aqu lepak dengan isham bersama rumet aqu, cik faten suraya. dia la yang banyak menemani kami... sehinggalah satu hari diri ini bagaikan rindu bila tak bertemu mata dengan isham. banyak kali gak la aqu tanya pendapat cik faten pasai isham. untuk pengetahuan sekalian, aqu tak penah becinta atau jatuh cinta. inilah kali pertama aqu dilamun cinta. cik faten ni lak adalah tahap profesor dalam pembacaan novel maka beliau mempraktikkan ilmu novel cinta dalam hal aqu ni. dia kata memang kompem isham pon ada ati kat aqu tapi aqu masih ragu-ragu. maka dengan tindakan drastik aqu mengambil  keputusan untuk bertanyakan hal hubungan kami kat isham. mungkin segelintir maknusia akan berpendapat bahawa perigi mencari timba tapi bagi aqu tak salah kalo kita yang memulakan dulu. aqu takmau betepuk sebelah tangan dan penat untuk syok sendiri sensorang sedangkan orang yang kita suka itu tadak ati pon dengan kita. maka setelah berdating kejap, maka di depan masjid merah itu telah menyaksikan dua insan sedang dilamun cinta ewah! aqu cakap, "nak tanyala, kita ni kawan ke, lebih dari kawan ke (yang tu kuatkan sora sikit) atau kawan biasa ka...?" lalu, isham pon menjawab, "errmmm...kalo bole nak lebih dari kawan"
lalu ati ku melonjak tekinja-kinja keriangan kerana cinta ku bersambut uhuhuhu!! lalu masing-masing blushing n tersengeh-sengeh sambil menuju ke kereta.. start keta ja tatkala itu lah lagu kat radio adalah bertakhta di hati - Faradhiya. macam tau-tau je kan ehehhe!

Di hempas ombak
Terdampar buih
Menanti waktu pulang ke laut
Begitu rindu
Di pisah takdir
Meniti saat bersulam cinta

Lihat… lihat…
Ke dalam mataku
Sinarnya menyala
Lihat… lihat…
Ke dalam mataku
Cintamu bertakhta (dihati)

(Korus)
Sebelum ku kenal
Dirimu siapa
Aku tak kenali
Apa itu cinta
Setelah ku kenal
Dirimu sebenar
Kau cinta sejati
Ku sandarkan jiwa

Di gilis angin
Tercarik awan
Menanti detik sebelum hujan
Begitu sendu
Di guris resah
Meniti hari bersulam tangis

(Ulang bridge)

Takkan berganjak pendirianku ini
Selagi kita tak kembali bersatu
Selamanya
Takkan berubah perasaan ini terhadapmu
Biar digugat, biar dicabar, biar dihalang

(Ulang korus)

itulah cerita lagu cinta kami.. bila dengar lagu-lagu nie memang rindu sangat la sebab banyak memori indah sepanjang hubungan kami... tapi sekarang lagu kami adalah anak itik tokwi, bangau oh bangau, bapaku pulang dari kota dan macam-macam lagi lagu nursery ryhmes sebab melayankan si yasmin huhu!

4 comments:

  1. wakakkakakaak..
    aduhh lama x jumpe yasmin!!!!
    hehehe
    kim slm rindu kat dia
    mmuahhxx utk yasmin

    ReplyDelete
  2. tersenyum2 simpul aku baca entry ni hahahaa

    ReplyDelete
  3. u ni. malu i taw! jgnla bgtau depa yang u proppose i..
    malunyeee...

    ReplyDelete
  4. fareha: aku ingat lagi... bila hang balik dari deting mlm tu, smbil2 nk masok tidok hang dok nyanyi2 lalu terjatuhlah henpon hg dari pegangan! pang!!! (FYI aku tak tidok lg time tu)
    Dlm ati aku dok kata mesti ada story best ni!
    Esoknya bgun pagi, aku tgk hang senyum2...
    Lantas.... berita gumbira itu kau khabarkan padaku! hihihihihi...
    Aku ingat lagi ayat hg time tu... "aku dgn isham dh DECLARE!!!" aku apalagi menjerit lahhhh... yeeeaahhuuuuu..... TAHNIAH fren! happy for u! muah.. muahhh.. muaaaahhhh... :*

    To isham: Jaga fareha elok2 ok! kalo takkkk.... siaplah kena tarik telinga! hikssss.... ;p ~ faten ♥♥♥

    ReplyDelete

habag mai sat