12.7.10

ayaq mata

aqu perasan sejak-sejak menjadi seorang mama, aqu telah betukar ke spesis yang cepat keluarkan airmata.. cepat sensitif. mungkin sebab hormon keibuan telah dirembeskan masa bersalinkan yasmin aritu kot sedangkan dulu aqu ini adalah seorang yang punk not dead okeh. system of a down, greenday, king prawn, slipknot tu suma zikir aqu la dulu.. tak layan la munger-munger cinter nie. tengok citer antu pon tadak feeling takut hokeh. bayangkan masa tengok citer jangan pandang belakang, aqu bole rilek goyang kaki jea sedangkan masa tu aqu taktau pon aqu tengah preknen yasmin walopon dah diberi amaran wanita mengandung dan sakit jantung tidak dibenarkan menonton cerita ini huhu. sama la dengan crita hantu yang penah tengok kat wayang dengan kengkawan poli dulu crita the shutter, one miss call apetah lagi crita antu yang aqu tengok, memember aqu suma cakap aqu ni tadak perasaan.. ye la, masa tengah seram2 tu dorang suma dah mengecilkan badan siap tutup2 muka lagi tapi tidak aqu. skang pon tengok crita hantu still tak takut gak.. eh, apedaa pegi crita antu. nak crita airmata nie..

okeh, cenggini critanya.. masa aqu baru tukar bahagian, anak bos aqu kena masuk wad sebab denggi. last year pon dah penah kena dan doc bagitau kalo second time kena denggi, risiko nak dapat denggi berdarah memang senang. so bila bos aqu dah naik keja, aqu pon beramas mesra la dengan bos aqu tanya cemana kesihatan anak dia.. masa dia tengah cerita tu kolam airmata ku bergenang... adehla.. bos aqu cam perasan yang aqu cam sebak2 gitu.. tapi aqu pandai la nak kaver kann..

pastu tadi aqu chatting dengan mak aqu, sambil sembang-sembang tu masuk la bab nak bersalin ni. mak aqu kata,

mak: nanti kalo rasa sakit bagitau kat mak

aqu: awat? mak nak mai cni ka?

mak: nanti bole plan nak antar maktok dok tang lain n trus pi cna tgok frhah (skang ni mak aqu jaga maktok)

aqu: takpa la.. lagi pon dh bincang dengan isham dia pon kata pas besalin kami turun penang, mak tunggu kat penang ja.. dengan duit nak mai cni lagi..

mak: kami pon nak sambut cucu n bwk frhah balik. ksian kat isham n frhah nak bwk brg lg. pasai duit takpa.. insya allah ada..

masa aqu nak reply tu again airmata ku bergenang kembali.. pastu aqu call isham tanya pendapat dia.. dia pon dapat detect yang aqu ni nangis.. tapi aqu cakap la aqu tak nanges (bukan niat nak tipu suami ok, cuma aii segan yuu hehe. tapi bab-bab feeling ni, isham memang dapat detect hokeh. pakai ilmu ka apa huhu. ok dia memang seorang suami yang baik *tepuk tangan* *tepuk tangan*) pas  bagitau yang mak cakap cemtu, dia pon tak kesah la... then cemana nak buat ayat sedap ha? tu la susah kalo chatting.. takleh nak wat intonasi.. silap intonasi bole mengudang kemarahan kan... last-last aqu reply: ok...

haih.... kenkadang isham pegang perut aqu sembang-sembang dengan baby pon aqu dah begenang airmata dah... ntah la.. terharu telebih-lebih la plak kan..

No comments:

Post a Comment

habag mai sat