20.7.10

hal semalam

semalam aqu pi rutin check up perut.. masa masuk bilik tu, dh amek berat n blood preassure kena baring sebab nak check tinggi rahim n heart beat baby. yang tak syoknya misi ni dok la tekan-tekan perut aqu. dah la nak terkench, dia cam tak pueh ati gitew.. pehtu dia panggil member dia lak suro ukur perut aqu. dia kata sepatutnya 33minggu tinggi rahim kena 33cm, tp ni cam besar sebab ukuran 36cm.. aisehmen.. pehtu kena jumpa doc sebab nak scan tengok baby. lama gak la nunggu nak masuk jumpa doc.. adala kut dalam sejam dua dok tunggu.. dah tu nak buat cmna kan... nak buat kat private fulus yilek so terima la seadanya.. aqu lagi kesian kat doc tu.. nampak tupperware dia ada bihun goreng tak abis makan.. yela, nak layan patient lagi, tu blum lagi nak kena refer dengan pakar lagi dah la kena keja sampai malam kan.. even masa aqu nak kuar pon, dia tanya doc depan dia, banyak lagi ke patient? kesian kan kat dorang.. masa jumpa doc, masa scan tu dah la baby dok mengeras, doc punya tekan perut aqu sampai aqu rasa kat tempat jahit ceaser tu macam nak terkoyak.. sakit woo.. arini perut aqu sakit kat blah kanan.. rasa seriau kat tempat jait tu pon dok terasa lagi.. adeh laa.. pastu minggu depan ada appoinment lagi buat MGTT.. aiyoo, kena telan air gula lew sebab doc confirm baby besar so nak test tengok btoi ka aqu ada kencing manis ~haih~

tu la dugaan mengandung kali ni.. masa yasmin dulu, dugaan kena cyst.. tak penah-penah masuk spital, skali pegi trus kena operate malam tu jugak.. giler tak giler kann?? apapon aqu tau tuhan dah susun cantik jea planning untuk aqu.. aqu cuma kena bersabar dan redha dengan segala ketentuan Dia.. Lagipon sakit ni kan penghapus dosa kecil..  Semoga setiap ujian Dia aqu dapat tempuhi Insya Allah...

2 comments:

  1. kalo nak borang persatuan diabetes malaysia ble mintak kat i. jgn malu2 ok heheheeh

    ReplyDelete
  2. kalo persatuan diabetes masa mengandung ja ada dak? kuikuikui

    ReplyDelete

habag mai sat