25.7.10

weekend yang letih

berikut adalah aktiviti kami pada sabtu dan ahad:

-pagi masa aqu nak mandi, tiba-tiba rasa gegaran. terus kuar bagitau isham aqu rasa gegaran n tengok kipas siling yang macam aqu dok buat dulu tu memang konfem gegar. kali ni agak kuat la  dari yang sebelum tu sebab rasa sangat gegaran tu n  apalagi, aqu pakai la baju balik. motip tiap kali aqu rasa gegaran misti kat bilik air... saja ja nak nyusahkan aqu kan huhu! masa aqu tengah pakai baju tu, isham kat luar sembang2 dengan jiran depan. dorang pon cakap gegaran kuat tapi agaknya orang lain tak bangun lagi kot so again takde la orang menjerit-jerit...

-pagi nak ke tengahari: brunch kat mekdi. memandangkan yasmin ketiduran maka kami pandu lalu kat mekdi bangi. makan dalam keta kat taman blakang mekdi. kami makan Great Chicken Burger aka GCB. mak aih, memang love at first bite lah! gile sedap hokay.. memang recomended la.. hurry guys! for limited time only weh!

-pas makan, singgah valencia  kat bangi. ni pon singgah sebab ada promo. kami usha sofa. okla.. bekenan kat rege dia tuh.. tengah promo la katakan..

-next: pi aeon bukit tinggi. mula-mula skali plan nak p sogo sebab nak setelkan barang baby n baju yasmin sket.. plan punya plan last2 pi klang. tu pon sesat barat terpegi aeon bukit raja huhu.. tawaf sket area klang tu, call shima madun baru la sampai aeon bukit tinggi itu. shoping punya shoping dkat pukui 9 gak la setel...

-dah setel shoping, pi lak kedai makan kawan isham opposite aeon bukit tinggi. nama kedai dia MT Corner. MT tu stands for Masakan Turun-Temurun.. gitew! suasana kedai dia okla cosy n relax.. menu dia lak ada western, tomyam, ikan bakar n goreng2.. memandangkan dah agak malam, kami amek yang goreng2 je la.. menu isham: mee goreg mamak n nescafe o ais. aqu lak: nasi goreng pattaya, tomyam campur n tembikai laici. mee goreng mamak dia memang superb la.. even kat kedai mamak pon tak macam goreng mamak. aqu punya menu lak nasi pattaya dia ok cam kat kedai lain tapi yang tomyam dia memang besh. kalo kedai lain, kalo ada daging tu baling kat cermin keta bole pecah, tapi ni daging dia memang lembut la.. yasmin pon bole makan sebab empuk.. lagipon kawan isham ni dulu jadi cook kat hotel so dia memang expert la tang makanan... yang western tu, memang dia yang buat.. daging burger lak memang homemade. sendiri punya resepi.. so, next time datang nak try western punya lak...

- sampai umah dekat pukul 11pm... mandi suma, skype jap dgn mak n bapak lak tapi kejap je sebab line tak elok la.. last2 cakap tepon je huhu

- malam tadi aqu mimpi aqu beranak normal n baby boy kalo tak silap.. tapi kecik je baby tu sedangkan doc scan aritu cakap baby besar... ada sapa2 tau tu petanda apa?

ahad lak:

-brunch again kat mamak kedai oren kat warta, bangi pekena nasi beriani dengan ayam tandoori. memang mabeles la...

-pi wangsa maju lak pi umah didiey aka my BFFL. lama giler tak jumpa. last jumpa rasanya masa yasmin kecik lg.. dulu masa dia dok cheras aqu rajin sangat pi umah dia.. lagipun masa tu tengah bujang kan, apalagi panjang kaki la.. mumy dia pulak memang ramah n terer masak, lagi la rajin nak menyinggah hehe! even isham pon kalo nak pi umah dia kena ada mumy kalo tak dia jadi cam tak reti nak nyembang dengan didiey sebab kami ni muda remaja so cam tak leh masuk gitew uhuhu!

-sampai umah dekat nak maghrib gitu.. ni pon dok letih lagi.. okla nak titon dah.. nite2

No comments:

Post a Comment

habag mai sat