28.7.10

Dua Puluh Tujuh Haribulan Tujuh

27 haribulan 7 tahun 2007.

chantekk je kan nombor tu..
untuk aqu n isham, tarikh tersebut adalah ulangtahun bulan perkahwinan kami yang mana kami telah selamat diijabkabulkan sebagai suami istri yang sah selama 6 bulan...
tapi itulah tarikh keramat bagi aqu.

3 tahun yang lalu...

hari itulah kali pertama masuk hospital, kali pertama masuk wad kecemasan, kali pertama daftar nama kat hospital, kali pertama baring kat katil emergency, kali pertama kena drip, kali pertama dengar perkataaan 'csyst', kali pertama dengar ayat 'awak kena bius satu badan dan risikonya baby awak tak selamat', kali pertama menginap kat hospital, kali pertama ditahan di wad, kali pertama masuk dewan bedah, kali pertama sedut tangki oksigen, kali pertama kulit ditoreh (taktau la pakai skapel atau laser sebab aqu dah ke copenhagen masa tu) kali pertama amik morfin (memang lalok ar wa cakap lu), kali pertama pakai beg kencing dan kali pertama rasa menjadi orang sakit kronik....


::1st time pakai gelang ajaib::
::1st time kena jait::


dan pada 27 haribulan 7 tahun 2010, sekali lagi pertama kali aqu kena minum air gula sebab last check up doc cakap baby aqu besar dan berkemungkinan aqu ada diabetes. tapi alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. air gulanya pulak berperisa anggur which is my fav! tapi result still belum tau lagi... esok plak ada appoinment dengan gynae kat hospital....

adakah ini petanda bahawa next pregnancy aqu kena pastikan aqu telah branak sbelum 27 haribulan 7???

No comments:

Post a Comment

habag mai sat