15.8.11

ada apa dengan pavlova???

Salam all...

hari ni nak bagitau pasal pavlova.



skang ni pavlova cam femes giler kan???


ni aqu ada buat research skit la untuk kengkorangs suma.



Sejarah Pavlova


aqu hambek kat wikipedia


Pavlova is a meringue-based dessert named after the Russian ballet dancer Anna Pavlova.[1] It is a meringue with a crisp crust and soft, light inner.[2] The name is pronounced/pævˈloʊvə/ or /pɑːvˈloʊvə/, unlike the name of the dancer, which was /ˈpɑːvləvə/ or /ˈpævləvə/.[3][4][5]
The dessert is believed to have been created in honour of the dancer either during or after one of her tours to Australia and New Zealand in the 1920s. The nationality of its creator has been a source of argument between the two nations for many years, but formal research indicates New Zealand as the more probable source.[2]
The dessert is a popular dish and an important part of the national cuisine of both countries, and with its simple recipe, is frequently served during celebratory and holiday meals.


So nak crita ni. kut-kut la sesapa teringin pavlova ni bole la kontek huda

dia ni kawan isham masa dia keja kat johor dulu... geng-geng hotel la kan.. eh, ya ka? tak ingat haih! banyak sangat kawan-kawan dia huhu. tapi dia panggil melor. sebab musabab taktau la plak.


meh nak tunjuk skit yang dia bagi kat kami...



::masa dapat dia bagi cemni. so bole la deko-deko sesuka ati::







::berries berries::








::dah siap deko deko deko::




::sangat tempting kan?::









owh, rege pavlova ni RM10 hengget ja tapi tak termasuk delivery charge. tengokla kejauhan tempat tinggal anda dengan huda. berbaloi-baloi la takat seploh hengget dengan berries lagi kannnn. murah kan? dia jugak ada amik oder kapkek, kek macam-macam lagi laa... kalo nak pi la usha kat fesbuk dia k.



p/s: sangat very the yummylicious hokey! memang ke sudah asek tringattttttt pakloba itew~

p/p/s:  melor baru bagitau yang oder pavlova ditutup buat sementara waktu sebab nak bagi laluan untuk oder kuih raya. lepaih raya kita enjoice pakloba balik hokey!












3 comments:

  1. aku pon dh terjebak mengorder pabloba nih...hihih...sgt tempting!!! tp sygnya laki aku x suka..(dia kan kg skit..mana reti mkn bnda sdap mcm nih)..hihihi

    ReplyDelete
  2. okla tu jan tak suka kira pakloba itew hang sorang yang punya hahahaha!!

    ReplyDelete
  3. erk..
    macam sedap..
    mahu try jugak..
    hehe

    ReplyDelete

habag mai sat