3.8.11

cerita harini

2 hari sebelum ini adam happy happy jea...



start malam tadi dia dah gelisah dah.



dah mula gatal-gatal kat badan dia...



kesian sangat dia masa tu.




merengek tapi mata ngantuk.



aqu pon tolong rub je la blakang dia....




tadi masa nap tengahari pon, kesian sangat....




mata ngantuk, tapi takleh nak tido sebab gatal-gatal...




last-last, dia landing kat atas tilam vono yang empuk lagi best perut aqu.



pastu, bangun lagi merengek-rengek tapi mata kuyu sebab ngantuk...



alahai, kesian mama tengok dia.....



pastu agak-agak dah ok sket, cari port baik punya kat dada mama.



sib baik aqu landing dekat dengan bantal, bole la gerak adam skit-skit bawak ke bantal.



jadi la cemni...




::cemni la kalo dia baring kat atas perut dgn dada aqu. tapi ni dah transfer ke bantal  hehe::







kesian kan?



dok tunggu daun semambu tak sampai-sampai -_-" (Mr. Isham, waiting for your action, tq)




tapi sib baikla ada bibik kecik tolong aqu.



bole la nak lari kejap ke dapur wat laundry dgn clear dapur jap.



kesian gak kat bibik kecik nie...



::letih gamaknya::



masa ni dia tido balik... padahal tadi dah tido, masa dia terjaga aqu dengan adam dalam bilik. adam pon dah bangun bawak la dorang pegi hall. pastu tengok makcik ni tido balik... letih jaga adam yea kakak min? hehe!


owh, lupa nak bagitau, haritu adam dah kena campak tapi yang jenis ruam. 



semalam pegi klinik, aqu cakap kat doc adam kena campak.


pastu doc kata "ni cikenpox bukan campak".


aqu konpius lerr.. campak tu bukan cikenpox ka? measel tu apa lak?


tak paham aih! huhu!




4 comments:

  1. farehah, ciken pox bijik dia besar2 berair..kalau campak dia bijik2 merah je...alahai, siannya adam....

    p/s : pastikan adam tak pecahkan bijik2 air tu nanti jadi lobang huhu

    -kak @z-

    ReplyDelete
  2. yeke kak az? aiseh, mmg dh belubang2 pon cikenpox dia tuh huhu! siap garu2 and benanah lagi seriau jerrr adeh!

    ReplyDelete
  3. loh....siannye bile tengok keadaan Adam...
    huhuhuhu....
    semoga adam cepat2 sihat balik....

    ReplyDelete
  4. sian tgk adam...farehah, cer ambik segenggam beras pulut dan rendam sampai kembang pastu tumbuk letak skit kunyit basah tumbuk smpai hancur...petua nenek akak masa akak & anak2 kena chickenpox 2 thn lps...gatal & bekas pon x de sgt...InsyaAllah....

    ReplyDelete

habag mai sat