2.10.12

Kepala Dak Adam lak :((

Minggu lepas wiken aritu aqu tak sehat n tak sedap badan. Otometik la ari ahad tu aqu demam skit dan kawan baik demam aqu iaitu elergi sepi pon muncul. Tapi xdak la teruk sangat cuma besa la naik kat bibir, bawah lidah n bintat-bintat skit...

Ok tu story mama.

Story adam lak.

Aritu botakkan kepala adam sebab rambut dah panjang n dia asikla dok garu2.

::skinhead adam hehe::

dah botak lagi la senang dia dok menggaru.


Pastu, 2-3 ari kendian jadik lagu nie.

::berair dan bernanah :(::


Ok lagi ni. Sampailah dia garu dan garu dan garu trus infection. ada skali tu dia pnya la sedap menggaru sampai berdarah



masa ni tak silap hari isnin pagi. kebetulan elergi aqu pon muncul sama dengan mata bengkak dan tak larat aqu decided untuk jumpa doc jea. masa berdarah-darah ni, isham suruh letak kunyit, so aqu pon ambik minyak gamat+kunyit skali.


lega weh. kejap je darah-darah tu. terus kering. cuma yang stay nanah jea laa...
ingatkan cepatla bole heal dia punya luka tu, skali dia dok menggaru lagi weh.
dah la kuping-kuping nanah ada ditambah lak dengan kuping darah....








yang best tu bila dak adam dok bising-bising skali tetiba sunyi sepi.
rupanya kawan tengah lalok menggaru!
bila aqu sergah dia, terus nangis cam kena pukui...
masa hari selasa tu sangat lega sebab kepala dia dah getting better.
cuma yang masalah still berair dan nanah.




hari rabu aqu naik keja.

tapi, hari khamis pagi tu aqu nak bangun masakkan nasik adam....
luka berdarah kembali!!!!!!

patut la sebelum dalam pkul 4am masa nyusukan adam, aqu dok rasa basah2 jea.
ingatkan nanah jea rupanya darahhhhhh!!!!
abih baju aqu, baju adam, cadar dah macam bocor period, kain batik alas adam pon berdarah-darah.
so, takkan nak bawak kepala berdarah-darah tu pegi taska??
so, aqu cuti la aritu.
sempat la aqu mms kat bos aqu gambaq nie



::dalam dok garu-garu tu, tetap eksaited tengok babytv huhu::



pehtu kan, ari ahad lepas bawak dia pi mandi laut kat Port Dickson.

Teluk Kemang to be exact.

memang kesian la tengok adam masa tu.

dengan kepala cemtu plus bau lagi :((


::sebelum mandi::



::lepas mandi::



 tengok result lepas mandi.

clear abih.

memang berbunga-bunga ja ati mama ini.

sampai la malam tu.

....bersambung part 2 nanti.

Tunggggguuuuuuuuu~








4 comments:

  1. ya Allah...kesiannya Adam...kulit dia sensitif sgt le tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah kak az..
      masa baru naik dari cuti raya ritu kulit dia jadi teruk balik... sib baik masa raya kulit adam cantik jea huhu

      Delete
  2. nape boleh jadi mcm 2??? tgok gmbar pun dah nak nangis.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni gara-gara lepas botakkan dia... mesin potong rambut tu tak bersih :(

      Delete

habag mai sat