25.1.11

mother's instinct

semalam aqu lunch dengan norma my ex-roomate-housemate-classmate-coursemate-polymate hehe! macam2 benda la crita dari zaman anak dara ke zaman bini ke zaman mak orang, gosip sikit-sikit. walhal umah sebelah blok ja adeh! kunun nak tukar2 lauk sebab dok dekat kannnnn.. cheh taraknya huhu!

pastu dalam sembang2 tu, crita la pasai mak-mak punya instinct. betoi la, bila dah ada anak ni telebih pikir lak. sebab tu dulu-dulu mak slalu larang buat tu buat ni. sebab dia takmo benda2 yang tak elok jadi. cam masa yasmin n skang ni adam yang dah bole niarap, tengah nak salin diaper biar jap dia atas katil sementara nak amek diaper tu macam2 pikir. tak puas ati pegi tengok dia buat apa. baru nak capai diaper, dok la pikir lagi takut2 tiarap pnya tiarap terjatuh katil. dah la katil aqu tinggi. jatuh kang naya ja. tapi bila jenguk jap adam rilek je.. haish.. sama la cam aritu, tengah dok sesak giler cari babysitter, sorang pon tarak, mata dah bengkak2 nangis sebab takde orang langsung nak jaga adam. nak amek cuti menjaga anak kena apply sebulan sebelum abih 60hari cuti besalin. nak cuti rehat mana cukup weh. kalo cuti tanpa gaji ujung bulan nak makan apa kan.. dalam ati memang dah set "jap lagi nak call mak tapi bagi rilek dulu". tup-tup dalam 3min cemtu mak call tanya habaq. cam tau-tau ja aqu dilanda kesusahan.

tapi kalo kita over protective sangat pon tak elok gak.. cam crita Nemo tu la. tau kan crita tu.



okla. tu ja nak kongsi.

No comments:

Post a Comment

habag mai sat